Увеличават се случаите на домашно насилие у нас

Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив
1 яну 2017 11:15,
91
Увеличават се случаите на домашно насилие у нас
Снимка: Bulgaria Air

Случаите на домашно насилие в България се увеличават. Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив. Там за последната година са регистрирани 420 случая на насилие.

По този повод младежи решиха по нестандартен начин да насочат вниманието ни към проблема - като разказаха 16 истински човешки съдби върху 16 фланелки.

"Това са историите на много хора, които са пострадали и които са били жертви. Надяваме се това да достигне до повече и повече жертви на домашно насилие, за да може този проблем да бъде изкоренен", заявих организаторите пред Bulgaria ON AIR.

"Именно, когато ние видяхме тези фланелки, осъзнахме колко голям е проблемът и че той съществува. Хората подминават, четат фланелките и питат как да предоставят помощ", добавиха те.

Данните показват, че случаите на насилие стават все повече като освен жени, често малтретирани са и мъже в домашни условия. Увеличава се и броят на хората, които не мълчат за проблема, а търсят съдействие и подкрепа.

В центъра на Пловдив младежите раздадоха брошури и лентички от кампанията на десетки пловдивчани. Според тях насилието над хора е сериозен проблем, на който трябва да се даде гласност.

"Да не се страхуват и да търсят помощ. Докато ги пишехме, осмислихме сериозността на проблема и почувствахме, че сме на правилния път и трябва да продължаваме със същата енергия и желание", споделиха организаторите.

Те съветват всеки станал жертва на домашно насилие да потърси закрила от отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е свободна страна и никого не държим тук против волята й/му, нито насилваме някой да ходи извън нея против волята й/му.На когото не му харесва България и българите, нека отиде на друго място и в друга страна....например турция.
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаш много здраве за Апостол Павел от арменския поп.Всички тези измишльотини са си твои тълкувания, както тълкуваш корана както ти е удобно.Църквата чрез Апостол Павел признава за равни и пълноценни и двата пола, а не ги дискриминира, но казва че всеки пол има своята роля в живота.Така че ходи в истанбул да се прескачаш...
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този турски *** е толкова валентина, колкото аз марсианец.Пердаши си глупостите, а абдалите му се вържат да отговарят.На такива даже и минус не слагам.ДГД
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха-ха-ха.
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАЛЕНТИНА СИГУРНО ГИ ТЪРСИ ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валентинке, рано или късно ще си намериш майстора, ще те сложи в шише и няма да можеш да мърдаш.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След двайсет години, когато (както е тръгнало) ислямът ще стане господстваща в Европа религия жените не ги чака нищо хубаво.
27
4
 
8
 
! Отговори
до валентина преди 7 години
Вероятно с твоя англииски аристократ ще остареете ходейки на опера и играеики крикет. Но едва ли понеже още си тук мразейки българските мъже
26
10
 
6
 
! Отговори
ЕКЗОРСИСТ преди 7 години
Понякога в главата на жена ми влизат демони, които я карат да се *** с други мъже. Тя си е ***, но неголям. Налага се да й помагам да изкара тези демони. Ако тя не може да си ги избие от главата - аз й помагам. Е вярно, някой друг зъб хвръква, ама поне я прочиствам редовно от зли духове.
25
5
 
3
 
! Отговори
валентина преди 7 години
машала другари
24
7
 
5
 
! Отговори
Валентина преди 7 години
Вероятно ще остарееш с някой афганистанец и много котки. Нищо, такива хора не заслужават повече.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ СВЕТОВНИ РЕЛИГИИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ НЕ СМЯТАТ ЖЕНАТА ЗА ЧОВЕК.В МНОГО ЕЗИЦИ ДУМАТА ЧОВЕК И МЪЖ Е ЕДНА И СЪЩА.ТОВА ДАЛИ Е СЛУЧАЙНО?
22
4
 
14
 
! Отговори
МИТАКА преди 7 години
До валентинаНали се сещаш, че като поставяш всички български мъже под общ знаменател, на всякъде в Европа поставят и българките под общ знаменател, и то не в много добра светлина.
21
5
 
8
 
! Отговори
до валентина преди 7 години
Истинските мъже нямат националност а са богатство. Ти като не си намерила българин Аз съм и мисля ,че не са по долу от всички други.
20
4
 
7
 
! Отговори
АМА ТОЙ МЕ ОБИЧА!!! преди 7 години
АМА ТОЙ МЕ ОБИЧА, НЕ МОГА ДА ГО НАПУСНА!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любопитен съм, Перник на кое място е в тази класация?
18
10
 
7
 
! Отговори
Обикновен българин преди 7 години
Ако е попаднал човек на ***, каквито масово се серещат - под път и над път и които си търсят мъж да ги отглежда, а те не правят нищо по цял ден и само дзяят и ти тровят живота, по някой път - някой друг шамар си трябва...
17
6
 
16
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Не защитавам въобще мъжете които тормозят жените си, даже ги презирам, но трябва да се отбележи, че и жените много натоварват мъжете си психически, и на мъжете им избиват чивиите и за това се стига до това домашно насилие.
16
9
 
8
 
! Отговори
до валентина преди 7 години
Мила Валентина! Ти съм сигурна ,че мъж си виждала само на картинка
15
4
 
12
 
! Отговори
христо преди 7 години
е докато си избират най-големите тарикати за мъже и бой ще има и то заслужен

Спонсорирани публикации