Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!

АПИ обявила обществена поръчка в навечерието на празниците
Обновена: 2 яну 2017 21:43 | 2 яну 2017 21:36, Веселина Йорданова
123
Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!
Снимка: архив, БулФото

Новоизбраният президент Румен Радев "хвана" Агенция "Пътна инфраструктура" в нарушение на разпоредбата на премиера в оставка Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки от настоящата администрация.

Съобщение на сайта на Пътната агенция от 29 декември информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, пише още в съобщението.

"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като "неизбежна", посочва Радев в профила си във Facebook.

Без да оспорва законността му, той намира това решение за политически спорно.

"Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС", настоява Радев.

В съобщението на АПИ се уточнява, че възобновяването на обществената поръчка става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция "Пътна инфраструктура" и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена му му е наредила да го каже. Срам за българскта армия да има генерал такъв....путин
74
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" В съобщението на АПИ се уточнява, че възобновяването на обществената поръчка става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция "Пътна инфраструктура" и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата."Червеното генералче се мисли за по-горе от българския съд. ДГД!
73
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червеното генералче не може да ходи на КСНС, щото нямало още правомощия, но иначе е много активен по държавните дела, ама във FACEBOOK!
72
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А! Тоя червен лилипут нали още нямаше правомощия? До 22-ри да си мълчи и да си трае!
71
15
 
21
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Нали не е още президент - каква консултация с екипа му иска! Или е само президент само когато му изнася! Не е започнал , ама се заяжда още от сега!
70
14
 
19
 
! Отговори
Социолог-политолог преди 7 години
Радев, назначавай Богомил Бонев за премиер и за вътрешен министър за да приключим с мутрите набързо. Той знае от къде, от кого и как да започне. Всички ние това очакваме от тебе, другото е бля-бля...
69
17
 
27
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Бойко,оставаш в Българската история като една мутра,като една тиква,като един предател на народа ни!И вие тук,дето го защитавате,кажете:какво стойностно той направи и питам аз,с колко разори народа ни!!!Това са американски ***-Бойко и Плевнелиев-срам за България!!!
68
17
 
26
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Браво,г-л Радев,за мен сте умен човек! Всичко ще си проличи по време на вашето управление.Но вкарайте за тези,дето крадяха,там, където им е мястото!Това са ГЕРБ!!!
67
2
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
До Анонимен Май ти е време да се лекуваш РЪСЕН >ДИОТ!!!!
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шишарка.
65
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много рано взе да се интересува от обществените поръчки президентчето,хмм
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТРЪМП НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ С ПУТИН ДА СИ ДЕЛЯТ СВЕТА КАКТО СИ ГО ВЪОБРЪЗЯВАТ РУСНАЦИТЕ. ЗАЩОТО ТАЗИ ИДЕЯ Е ГЛУПОСТ А ТРЪМП Е УМЕН ЧОВЕК.
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че Путин не е човек без пари. Така че ще се съгласят взаимно с Тръмп да работят за блогото на бялата цивилизация и ще бият, пак заедно мюсюлманите.
62
8
 
7
 
! Отговори
Хахахах преди 7 години
Странджата мислел. Абе бунак земи се скрий. Ти бе сигурен че цецето и хиларито ще бъдат избрани а то кво стана... Мале мале не ви е лесно на вас. България е била и винаги ще е проруска страна. Всички дето ревете за окупация от червената армия сте като македонеца миленко. И там в македония такива смешници като вас обесняват че българската армия е извършвала страшни зверства с тамошното население... Смях. Колко ви плащат бе ***. Или сте си толкова прости по принцип. Иначе браво на Радев.
61
11
 
3
 
! Отговори
Су - 32 преди 7 години
Америка скоро ще стане велика отново рече Тръмп и отиде да пЪлзи в краката на г-н Путин за да се съгласи с всички условия поставени му от Владетеля на Света.
60
11
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Според руската агентура в България първата работа на Тръмп ще бъде да отиде в Кремъл за да се съгласи с Путин по всички въпроси. Аз малко се съмнявам че така ще направи, но русофилите много си вярват в това. Досега не съм виждал американец с пари да иде при някой без пари за да се съгласява с него, особено пък бизнесмен.
59
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нали не беше встъпил в длъжност. Или иска да запази поръчките в апи за техните батко и братко
58
3
 
8
 
! Отговори
pd 66 преди 7 години
До Анонименмай путин ще притича да си лафи с Тръмп
57
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Кой казва че в САЩ нямало руско влияние? Ами ето. В Русия толкова говоря как ще гонят петата колона и американците чуха от руснаците и явно възприеха. И Обама изгони руската пета колона. Виждате сами, че САЩ са отворение за диалог с Русия и за руски идеи :)
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАИ след 20 се връща на палмата да рупа банани докато Тръмп си лафи с Путин!!!