Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!

АПИ обявила обществена поръчка в навечерието на празниците
Обновена: 2 яну 2017 21:43 | 2 яну 2017 21:36, Веселина Йорданова
123
Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!
Снимка: архив, БулФото

Новоизбраният президент Румен Радев "хвана" Агенция "Пътна инфраструктура" в нарушение на разпоредбата на премиера в оставка Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки от настоящата администрация.

Съобщение на сайта на Пътната агенция от 29 декември информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, пише още в съобщението.

"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като "неизбежна", посочва Радев в профила си във Facebook.

Без да оспорва законността му, той намира това решение за политически спорно.

"Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС", настоява Радев.

В съобщението на АПИ се уточнява, че възобновяването на обществената поръчка става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция "Пътна инфраструктура" и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилното заглавие е: Нинова, чрез Радев, съобщава че пътната агенция ....
34
1
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Обявата на обществената поръчка е нещо нормално парите за комисионната се взети. При мафията пари не се връщат трябва да се изпълни обещанието
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз в случая виждам две нарушения едното е от АПИ, а защо по дяволите обществото трябва да страда заради администрацията и агенциите и оставката на тиквата. Как тъй някой ще нарежда еднолично спиране на обществените поръчки.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ОБСЪЖДА НИЩО ПО СЪЩЕСТВО, ТОЙ САМО ОТБЕЛЯЗВА, ЧЕ НИКОЙ НЕ ПРИЗНАВА ВЕЧЕ БОЙКО ЗА НИЩО И НИКОЙ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА ЗАПОВЕДИТЕ МУ.Мишоците от АПИ бързат да си изпълнят корупционните задължения към гербАрската фирма.
31
6
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Не съм гербер, напротив.Но...по каква сила и правомощия Радев ще спре обществени поръчки?То бива неграмотност...но бг просстттотията вече не се издържа.
30
10
 
8
 
! Отговори
българска работа преди 7 години
Остава загадка, как толкова много българи избраха този Радев за президент ???? Това е гафа на столетието и срам за България , че допусна това !!! Този човек освен за пилот не става за никаква работа и длъжност !!! Скоро всички ще се убедят !!!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ДА ЗАПОЧНЕ ОБСЛЕДВАНЕ НА ДАЛАВЕРАТА.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм много сигурен...но мисля, че не е работа на президента да обсъжда въпроси от изпълнителната власт, по същество.Ако ще проявява подобно желание..застрояват детската площадка пред блока. Да дойде и да се произнесе и за това.Доста популистки започва този измислен генерал.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой да си спомня че преди месец гербава шеф на АПИ напусна по лични причини и го замести човек на БСП и ДПС.Не ви ли замирисва на нещо А?Примерно за договорка между мутрата и мафията а?И както винаги ще плати бедния български народ.А ако Радев действа в случая независимо в полза на хората ще се радвам.
26
6
 
3
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотният Борисов няма никакво право да нарежда на държавната администрация да не работи и да не си изпълнява нарежданията. Така неграмотният Борисов погазва законите.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ТЕЗИ ОТ ПЪТНАТА АГЕНЦИЯ ЩЕ ИМ ЯДЕ ГЪ ЗА БОЙ
24
2
 
5
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Каква е тази мода да прааят политика през фейсбук!? Това е несериозно.Един американски концерн стана основна платформа на българската политика.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много магисрали се строиха колко се открадна никой не знае ама с писане във фейсбоклуци не става и с либерастия трябват крути мерки.
22
3
 
0
 
! Отговори
за 24 преди 7 години
Не само ще си делнат ами направо ще ги вземат ти какво очакваш да направят направо откри и ти топлата вода.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
процедура за услуга със срок от 7 дни не е ли за сума до 60 000 лева... нещо не е наред в тази процедура...
20
9
 
8
 
! Отговори
Дедо гоше преди 7 години
А....кво става тука бре...?този какво си мисли че прави и говори..от къде накъфе точно той и точно сега и за това...ааа не тя жена му тва...така може...егати държавата!!!
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЛКО ЩЕ ВИ ОТКРЕХНА. ТОВА НЯМА ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ ИЛИ ВИДИТЕ НИКЪДЕ. СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КУХНЯТА. ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МАНГИЗИ ЩЕ СИ ДЕЛНАТ ТЕЗИ ОТ АПИ И ОНЕЗИ ДЕТО СА ИМ РАЗРЕШИЛИ ДА ДЕЙСТВАТ? НЕ СА МНОГО МАНГИЗИТЕ. САМО 10 000 000 000 ТОВА СА ВАШИТЕ МАНГИЗИ.
18
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМА ИЗДЪНКА ДРУГАРЮ РАДЕВ СТАВАТЕ ЗА СМЯХ ОТ СЕГА.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЗащо да не си вре носа? Мирише на умрели гербери, нали?
16
6
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Добре де, нали магистралите щяха да са 'безплатни'? Не стига, че направиха свинетката сто кинта, ами и още пари да смучат ненаситниците..