Ангелкова оптимист: 40% ръст на германците. А на руснаците?

Летният сезон обаче зависи от концесиите, категорична е тя
9 яну 2017 12:14,
70
Ангелкова оптимист: 40% ръст на германците. А на руснаците?
Снимка: Булфото, архив

Ръстът на туристите през Лято 2017 се очаква да бъде 30-40%, обяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

По думите й е изключително важно всички договори за концесия и наем, които са изтекли до края на 2016 година, и тези, които изтичат в средата на 2017 година, да бъдат подсигурени и да няма плажове без стопани, за да се гарантират всички тези ръстове.

Още по темата
"С големите туроператори, с които работим като "Томас Кук", "ТУИ", "Дер туристик", вече договорихме между 30-40% ръстове за лято 2017 година на база на ръстовете от 2016 година", заяви тя.

Ангелкова съобщи още, че тази седмица ще бъде в Москва по покана на руския министър на туризма и председателя на Федералната Агенция по туризъм на Русия да договаряме лято 2017 година, което също е изключително важно.

"Русия е един от основите ни пазари", каза още министър Ангелкова пред "Фокус".

Тя допълни, че още от април-май 2016 година се работи за успешен летен сезон 2017 година.

"2016 година имахме изключително успешен и рекорден сезон с ръст от 18%, над 5,5 млн. чуждестранни туристи само за първите 4 месеца, а с крилата на сезона стават над 6 милиона", припомни още министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

"В подготовката за концесиите сме се водили максимално от качеството на услугата и намаляване на цените за плажни принадлежности. Много е важно промените, свързани с категоризацията на плажовете, да се случат много бързо, и да бъде усетен ефектът", каза още тя. По думите й само така може да бъде гарантиран успешния летен сезон.

Коментарът на министъра бе по повод призивите на БСП да бъдат прекратени процедурите за отдаване на концесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
хммм преди 7 години
НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С БЪЛГАРСКОТО! Няма значение дали сте рoми или турци в екипа и се опитвате да манипулирате всяко едно мнение срещу тях което не ги поощрява или изравнява като права, дори издига повече. Много ви се моля престанете с това "почва" бе, пише се "ЗАПОЧВА" При всеки един от журналистите ви го има това, мисля че главния ви редактор коригира това. Не сте оригинални просто се излагате, напишете го в гугъл ако трябва, за да ви поправи. Знам че ме сте толкова сериозна медия но все пак...
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eftini bedni germanzi i rusnazi
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 15ина дни и на тази повече няма да им четем простотиите :)))
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно си прав, но руснаците яко продават.Тази година в БГ бяха поизчезнали, което е плюс. В Гърция тотално ги нямаше, направо рай.
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
форумните краварски плъхове пак се разбучаха... цирикайте по-силно бе мърляци!
15
4
 
8
 
! Отговори
Синоптик преди 7 години
Времето в Петербург-1 градус,в София- минус 9 в момента.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По евтино ще излезе да ги пратим при Тайфи Мекльов от Якоруда.Чиста ракия,като изворно вода.Да умреш от удоволствие.
13
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западяците си връщат дадените пари,като ни съдят-примерно защо не си му дал салфетка да си избърше муцуня.
12
5
 
19
 
! Отговори
фактъ преди 7 години
Най добри туристи са англичанете.Осоено младите хайлази-не пият,не пушат и не правят скандали.
11
1
 
23
 
! Отговори
морски преди 7 години
до 1, 3, 9Ще продават наивните руски собственици, ама кой ще купи некачествените апартаменти ?!Не се ли замислиха, защо западните купувачи продадоха и избягаха ПРЕЗ ГЛАВА ??Лъжата, че само за нЕколко години отдаване под наем ще си върнат вложенията лъсна !А сега след гаранцията трябва да правят ремонти Пролет и Есен за тяхна сметка.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блoндинĸa oтивa в тypиcтичecĸa aгeнция и ĸaзвa: Иcĸaм eдин билeт дo Hю Йopĸ. C ĸoя ĸoмпaния жeлaeтe дa пътyвaтe, днec 21 ĸoмпaнии пътyвaт дo Hю Йopĸ? He иcĸaм ĸoмпaния, щe пътyвaм caмa oтcяĸлa блoндинката.
9
21
 
16
 
! Отговори
ViP преди 7 години
Най добрия пазар,е руския !!!Кой каквото и да говори,кой каквото ще да пише тук или където й да е,това е положението :) Руснаците навсякъде по света ги искат и предпочитата като туристи,навсякъде..друг е въпроса,че тук идват по скъсаните,но за нас са си ок,но ги няма !!!!!?Пряко съм свързан с руския пазар в България,и като такъв отчитам мн загуби,не само за себе си,но и за хората като мен който работят с руснаци по морето,а вие си ги мразете,вземете си Хамериканци...за туристи,там,по София :)
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Летният сезон обаче зависи от концесиите, категорична е тяВинаги е виновен някой друг
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година руснаците нямат да идват мюслманите в Русия масово пукат Бояришник и препарат за отпушване на канали така, че руснаците си имат проблеми за решаване и да интегрират най - после тия мюсюлмани.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците да ходят на ски в Сибир.
5
0
 
7
 
! Отговори
Калинкова преди 7 години
Ще дойдат разбира се, от година на година все има ръст по 40-50%. Раждаемостта в Германия драстично се е увеличила за 20 год. по 40%800% раждаемост. Като сметнем, че в Кипър и Турция също има по 40% ръст това колко прави ?
4
3
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Т.е. като през соца - германци и руснаци по хотелите, българите по палатки, а даже и палатка нема къде да опнеш, щото "замърсяваш"
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закупили са, ама сега я и продават. В Сарафово беше пълно с обяви "На продажу". Не знам каква е причината, но продават яко.Имаше и туристи, но бяха главно от средноазиатските републики.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната луда министърка, която си живее в собствен свят и няма представа какво става в реалния живот
1
5
 
28
 
! Отговори
Руснаците? преди 7 години
Че те руснаците тука си живеят. И без това са закупили половин България.А от както им са наложени санкции, отчитаме ръст на туристите в България. Так, че санкции до дупка

Спонсорирани публикации