Кабинетът отпусна близо 23 млн. за АМ "Хемус"

Магистралата ще бъде около 420 км, строят 250 от тях
44
Кабинетът отпусна близо 23 млн. за АМ "Хемус"
Снимка: архив, БулФото

Правителството в оставка осигури допълнителни 22 880 400 лв. по бюджета на МРРБ за авансово финансиране на доизграждането на автомагистрала "Хемус".

Завършването на "Хемус" е един от основните приоритети в програмата на правителството като ключов проект за развитието на Северна България, припомнят от правителствената пресслужба.

Автомагистралата е предвидена да свързва столицата с пристанище Варна, което е с определящо място в Черноморската икономическа зона. Трасето на аутобана е част от Европейската пътна мрежа от връзката с коридор IV на запад до коридор IX в близост до Велико Търново.

Очакваната дължина на магистралата е около 420 км, като неизградената част от нея е с дължина около 250 км.

Според Стратегията за развитие на пътната инфраструктура в България 2016-2022 г., доизграждането на АМ "Хемус" ще изиграе изключително важна роля при изпълнението на Национална програма за развитие на България 2020.

Проектът ще допринесе за ефективната модернизация и развитие на транспортната инфраструктура и особено развитието на пристанище Варна.
 

 


44
Още по темата: МСАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Ало, разбирачите! Заедно с оставката на кабинета Борисов си подаде остаката и шефът на АПИ инж. Лазаров, на негово място застана Дончо Атанасов, металург, комунист и голям разбирач на пътищата. Той хариза на ..... без конкурс 8-9 км от АМ "Хемус" по принципа "коалиционни партньори", разчитайки, че негативите ще отидат при отиващото си правителство. Участъка струва над 55 млн по тръжни книжа, цената е силно занижена, разчита се на анекси и оскъпяване по дружески, така че 22 млн са за да не излез
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18
А ти замислял ли си се ,колко данъци трябва да плащаш за да имаш магистрали каквито пишеш? Ти ли ще ги платил със смешната си заплата от 600-700 лв и данък 100-200лв?
Какво ми се правите на много знаещи все...То има и ферарита ама вие карате копирни на по 10+ год.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ме кефи червени да викат на бялото черно. Или Хората неискат магистрали?
Кои хора бе ти и дядото ли?
Защото аз не познавам човек който да не иска магистрали или да не ги ползва при пътуване?
Говори от собственото си име.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МагистралиМагистрали

ГЕРБ построиха магистралите - факт.
БСП не са построили и един тротоар - факт.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29
О, забравих онези 4898 метра при Белокопитово.

за които камуняките откраднаха парите.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикваров уреди оня младият,умен, преуспял и крадлив тотаджийски мамин глиган грухлан смеевски.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.Хората недоволстват,че се строят "магистрали" и се краде
---------
Дай факти, че се краде, не опорни точки!
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Борисов е построил само 29 % от Тракия, то Станишев не построи нито един метър от нея!
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На каква част от магистрала Хемус, Бойко Борисов резна лентата? То май нямаше ленти. О, забравих онези 4898 метра при Белокопитово.
27
14
 
17
 
! Отговори
МагистралиМагистрали преди 3 години
ГЕРБ и магистралите
Всеки може да пресметне, че примерно от автомагистрала Тракия само 29% са построени по времето на правителствата на Бойко Борисов, но незнайно защом всички герберски тролове ни убеждават, че Бойко Борисов е построил магистралата. Да не говорим, че ако някъде по магистралата има проблеми, то те почти винаги са там, където Бойко Борисов е "строил".
26
15
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 3 години
Когато казвате, че някой краде, моля дайте доказателства и ги пращайте и показвайте в Прокуратурата.
Не ми се плюнчете тук с вашите празни приказки, ако нямате такива доказателства.
ато сте много бабаити, напишете си тук имената и адресите и дайте да ги видим тези доказани кражби. За клевета , Бойко знаете добре, колко дела спечели. Ама не ви стиска на червените задници. Всеки лае тук, ама се писал АНОНИМЕН.
25
2
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 3 години
България имала и северна част....
Строителството, започнало през 1984 г.на прословутата автомагистрала трябва да продължи, защото в северната част на страната ни също живеят хора!
А тунелите са от 70-те години на миналия век!
Та които и фирми да печелят поръчки ,зад тях все има познати имена.
Отдавна всичко беше поделено и подарено-изненадани ли има все още?
И къде сме били до сега?
24
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е редно кабинет в оставка -една седмица преди да си ходи да реши за 23 милиона, най-малкото не е морално
23
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите отиват за фирмата на Шиши, това защо не уточнявате? Той е изпълнител , така че тия дето скачаха и питаха "кой" да вземат сега да си изядат вувузелите
22
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма хвалба, но за колко км. ще стигнат тия 23млн.лв.. според вас? При цените за строителство пътища- за около 5-6км. най-много! Тук се говори за 250км.неизграден участък , но това са само общи приказки. И като разберем това, става ясно, че и това наливане на 23млн за някакъв малък участък е чиста предизборна демагогия.
21
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това правителство се загрижи за хората 1 седмица преди да си тръгне. Къде беше по-рано? Стига сте ги защитавали ,заблудени овце !!!
20
6
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Ти колко пирона си забил в живота си ?. Нито един. А, няма и да забиеш защото " нежните" немогат да забиват пирони. На тях им забиват.
19
1
 
18
 
! Отговори
допълнение преди 3 години
Въобще опънати в двете посоки по две платна не правят магистрала!Когато откриха отсечката на Тракия до Стара Загора забравихте ли колко хора катастрофираха на кръговото. Сега на кръговото на Благоевград същото се получи и се достроява. Иначе е хубаво да има магистрали.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22880400 лева е много добра нумерологична сумичка за усвояване.На половина е отново щастливото число от 11440200.Последните пари ще стригнат до редиците по места
17
4
 
32
 
! Отговори
мнение преди 3 години
На тези,които хвалят ГЕРБ за магистралите и недоволстват срещу критиките ще кажа: няма разумен човек да е против хубавите пътища.Хората недоволстват,че се строят "магистрали" и се краде.Накъй замислял ли се е какво означава магистрла и колко километра от нашите магистрали съответстват на изискванията?Къде са им комуникациите за телефони за спешни случаи?Май трябваше да са на всеки 15 км.А задължават хорицата да си слагат такива в асансьорите щото имало европейска директива!?