Родители зад голия директор, готови на протест – свалят дрехи!

Смятат, че фотосите са атака срещу Асен Александров
12 яну 2017 09:20, Александър Попов
153
Родители зад голия директор, готови на протест – свалят дрехи!
Колаж: Dnes.bg

Родители на ученици от столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" категорично подкрепиха директора Асен Александров след скандала с разпространените му голи снимки.

Според тях фотосите са манипулация и разпространението им е целенасочена атака срещу него. Те дори са готови и на крайни мерки и също да свалят дрехи в негова защита.

"Не вярвам, че са автентични. Това служи за постигане на цели на някого и е много недостойна постъпка", заяви майка на ученик от училището. Тя допълни, че Александров прави всичко възможно за развитието на училището и спокойствието на децата.

Още по темата

"Искат да опетнят училището и директора. Целият клас на сина ми е категоричен, че не е възможно това да са снимки на директора", подчерта пред bTV майка на момче в 11 клас.

Друга пък отбеляза, че дори снимките да се окажат истински, за нея няма да е огромен проблем, тъй като става дума за личния му живот. Според нея става дума за целенасочена атака срещу Асен Александров.

Родителите не искат Александров да се оттегли от поста си на директор и го определиха като "достоен човек, дал много на образованието". Според тях "голата акция" е опит да бъде омерзен.

Те допълниха, че е възможно да има и политически елемент, тъй като Асен Александров бил спряган за член на служебния кабинет.

"Ако ще погледнат на образованието сериозно, и ние сме готови да се съблечем", изрази готовност друга майка.

Вече е започнала и петиция в защита на директора, която е събрала над 700 подписа. Тя ще бъде представена на регионалния инспекторат, който прави проверка по случая.

Dnes.bg припомня, че Софийската районна прокуратура разпореди проверка на информацията за публикуваните снимки на интернет страницата на 51-во СОУ.

По първоначални данни трите снимки са били качени на сайта на школото на 5 януари и досега по всичко личи, че са автентични. Въпреки че са останали в мрежата за много кратко време, по-голямата част от учениците и учителите са ги свалили на собствените им компютри и телефони.

В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай. Самият Александров подаде оставка като съветник в МОН.

"Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", написа той в мотивите за оттеглянето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
31
 
! Отговори
съгласен ,но... преди 7 години
"Ако ще погледнат на образованието сериозно, и ние сме готови да се съблечем", изрази готовност друга майка"- приветствам такова поведение...само ако е млада и хубава майката--иначе да си я гледа мъжът и...все пак той си я избрал.
27
4
 
29
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Митьо Пищова с неговият ПИТОН, за Президент се гласеше, та сега за една калпава снимка, душата ще извадите на човека.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некой си... да бе, той не отрича наличието на снимката, а подаде оставка.
25
2
 
25
 
! Отговори
Котьо преди 7 години
Точно негови са снимките- пред класната стая е наредил артистични портрети на всички учители. Ясно че човека е нарцис. Но няма лошо и подкрепям родителите и по точно ***-ките, които да повторят неговото изпълнение. Още повече ще се прочуе училището и може и LA финансиране да вземе.
24
8
 
37
 
! Отговори
иво преди 7 години
Някак си не е редно да знаеш, че директор на училище се снима гол и то на 58 години. ОК, негово право е да се снима, ако иска, ама да работи като чистач или като тираджия, не като директор на училище.
23
4
 
29
 
! Отговори
иво преди 7 години
Само да не се окаже, че ги е пращал на некви ученички, че тогава работата става дебела. Или пък да не се окаже, че е като Кузов.
22
9
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До до 10 до ЦЕЦО Ахааа, това е друга работа... ако е автентична, значи този човек трябва да си понесе последствията. Да изчакаме мнението на експертите, дали снимката е автентична или не.
21
3
 
30
 
! Отговори
Оли преди 7 години
До до олиХахх, разбира се, че не си ги качил той в сайта на училището. Ако са истински изобщо, а не подправени може да си ги е правил за някой сайт за запознанства. Което пък си му е лично право да има регистрация в такива сайтове, както и на всеки свободен човек.
20
8
 
27
 
! Отговори
до оли преди 7 години
Всеки има право да си прави снимки и да си ги качва в каквито иска сайтове-товае лично право===Ами нали той точно това е направил. Качил ги е в училищния сайт. Нали и затова го разследват. Но ако е истина, е много, много пошло деяние.
19
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посмейте се малко бе хораа ! Знаете ли че смеха е здраве ? Човека не е насилил или наранил никой.
18
9
 
39
 
! Отговори
Оли преди 7 години
Идеята е хора с интелект, които си вършат добре работата и правят нещо добро за образованието и просветата на децата да бъдат съсипвани. Простият народ се командва по-лесно. Човекът има висок рейтинг, уважаван е от децата и родителите и затова не е удобен. Сега ако успеят да го разкарат на негово място ще сложат някоя послушна парашутистка, която козирува и прави каквото и се каже без да задава въпроси. Всеки има право да си прави снимки и да си ги качва в каквито иска сайтове-товае лично право
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този да не е учител по биология, Защо ще го съдят човека ? Показва на учениците как изглежда човешкото тяло без дрехи.
16
1
 
36
 
! Отговори
Бай Ван преди 7 години
Естествено, че ще са за зад него, аз не бих застанал пред гол директор :)
15
0
 
35
 
! Отговори
Бау преди 7 години
До 10 ЦецоЯвно не си виждал цялата снимка. Не е до кръста виждат му се записките долу. Аз също не виждам проблем освен ако тази снимка не е споделена от ученичка на, която я е пратил. Ако е от озлобена колежка това вече е друг филм. Ще се разбере скоро. Не си снимайте главите като правите голи снимки!
14
1
 
27
 
! Отговори
до № 10 до ЦЕЦО преди 7 години
това не е цялата снимка, на която е по ***
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хорейшо до сега да е проследил ИП-то :)
12
3
 
42
 
! Отговори
компроматче преди 7 години
Има нещо наистина гнило и скопосано - качват ги на сайта, точно когато знаят, че е най-посещаван защото вчера всички ученици трябваше да проверяват от колко часа днес са на училище. Заради дървената ваканция са с намалени часове и започват по различно време, иначе едва ли някои щеше да разглежда сайта.. мръсни долни номера
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Волен Сидеров беше само по очила пък не му пука. Тя цялата държава е гола.
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно тогава къде си държи телефона, на кого го дава. да не би някоя ученичка да е имала достъп до телефона му или пък да й ги е пратил??? Да разследват това.
9
8
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Не виждам нищо скандално в тази снимка, а другите не съм виждал. Дори и да е автентична, не виждам нищо неморално в това, един мъж, гол до кръста да се щракне за спомен. Обаче ми се струва, че снимката е "пипната", съдя за това най-вече по погледа му... нито гледа в телефона, нито напред в огледалото, зяпа някъде вляво и нагоре...

Спонсорирани публикации