Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!

"Не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе"
13 яну 2017 10:44,
178
Голият школски директор: Жертва съм, не виновник!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров обяви, че не той е виновен негови голи снимки да се появат на сайта на школото.

"Жертва съм, не разбирам кой толкова ме мрази, че да ме съсипе", настоява той в интервю за "24 часа".

Настоява, че няма обяснение как срамните фотоси са попаднали на сайта, не отрича, че снимките са негови, макар и манимупилани – от главата до кръста бил той, но надолу...

"Да се снимаш по бански, лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но... все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е", твърди той.

Александръв, който е математик и информатик има обаче обяснение – компютърът му бил хакнат.

"Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа, нали ви казвам. Тезите, че аз съм ги качил по погрешка - това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт. Няма как да е по погрешка… Това не е като Facebook - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка", категоричен е школският директор.

Веднага след случката със снимките се почувствал зле, а съпругата му Мария го завела на лекар – кардиолог.

"Мислех, че получавам инфаркт... Някакъв много силен неврологичен спазъм, много силна болка в сърцето почувствах. Казаха ми, че е на психическа основа. Вчера кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмиц", обясни той.

Въпреки това обаче вчера Асен Александров отишъл до 51-во училище, имал да свърши "някакви работи".

"Да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз ги попитах: "Искате ли ме?" Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?", пита той.

При срещата му с просветния министър, Меглена Кунева била много внимателна, съжалила за инцидента със снимките, но искрено го подкрепила.

"Не ме е притискала да подавам оставка", каза той, макар да хвърли оставката си като съветник към МОН.

"Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник. Вярвам в коректната работа и в действията на прокуратурата", заключи той.

Припомняме ви, че в сряда Софийската прокуратура обяви, че това са материали с порнографско съдържание и започна проверка на автентичността на снимките, както и кой ги е разпространил.

От Министерството на образованието и науката пък възложиха на шефа на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева проверка по случая.

Родителите на децета от столичното 51-во училище обаче категорично застанаха зад директора си, тече подписка в негова защита, в социалните мрежи темата също е бурно обсъждана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Ангел до 47 преди 7 години
Това че е наивен и доверчив както той сам си признава не е престъпление и не е простотия. Зарибявал се е с някоя по интернет и са го прицакали .Справедливо ли е заради това да му се опропасти професионалния живот?
36
4
 
10
 
! Отговори
Невинен-ама друг път преди 7 години
До АнгелЗабранено ли е да се снимаш гол?!?! Тва си е нещо напълно нормалноКак разбра, че е "напълно нормално" ?
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех че моралисти се развъдиха тука. Човек ще си помисли, че никой от коментаторите не гледа порно или най- малкото голи жени в жълтите издания. Още оня ден всички гледахме голия дирник на свирколета. Защо човека да се срамува от голотата си? Нищо лошо не е направил. Има право да се снима както си ще.
34
1
 
2
 
! Отговори
Грух преди 7 години
От къдя на къдя да не се е снимал гол, нали в Пpaс Пpeс го пише черно на бяло!!
33
8
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Забранено ли е да се снимаш гол?!?! Тва си е нещо напълно нормално и съм сигурен че всеки млад човек който не се срамува от тялото си го е правил поне веднъж като снимката е била предназначена за определен човек.Освен това е доказано че не той е разпространил снимките което е посегателство над личния живот.Убеден съм че всички по млади министри и депутати са пращали еротични техни снимки на гаджето или съпругата си !!
32
12
 
12
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Българина не ще светски начин на живот,той си сака ДПС и ДОСТ.Евразийското го тегли,в главата му са забратки,нищо ,че всеки ден изневерява,друса,пие,не възпитава децата си,но сега изисква и критикува някакъв даскъл който си позволил да разпусне .Мама ви про рускотурска сдухана
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече хленчи, толкова по-неприятен става. Да се скрива някъде и да потъва в забрава. Ама преди това, ако е наистина добър педагог и милее за образованието на децата, да застане пред цялото училище и на прощаване да им каже: "Никога не се снимайте голи"!
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-н директоре!правили ли сте си снимки чисто гол или не!!само това кажете!!
29
2
 
6
 
! Отговори
бай Гaню преди 7 години
Щом Пeевcки казва, че снимките са хафтентични 100% е вярно!
28
4
 
9
 
! Отговори
Невинен-ама друг път преди 7 години
До Анонимен 37То целият свят какви ли не снимки си пуска, да не говорим за разни Кардашиянки и Хилтънки, които и видеа си пуснаха.С тази логика, далеч няма да стигнем... То и "цял свят се боде" , да го одобряваме ли и това, щото било "личен избор" ? Тръгва се в много опасна посока на "одобрение на всичко", а това води само до едно - ТОТАЛЕН РАЗПАД!
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде разкарвайте го тоя бе,всеки пуберитет в подопечното му училище ще му се хили зад гърба заради голата му П......а
26
6
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Мъж с гривнички и синджирчета--- какво очаквате от него-- явно не иска да остарява и глуповато се е направил на млад като си е направил голо селфи за да впечатли някоя ученичка явно ) хм -- палавник на 60 г -- Сега ще плаче че всички са го разбрали )) Може да се пробва жиголо - все пак - и това е работа хахахахх
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква жертва се изкарва тоя?! Жертва е единствено на собствената си глупост.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да е той, (а той признава), само едно не ми е ясно.Той да направи грешка да ги пусне, е едното - там се гадае.(дали, или) А второ, да ги пусне нарочно е абсурд.Трето, някой се добира до снимките му, прави си във фотошопа каквото трябва и хаква профила му във Фейсбука и ги пуска. Последно, не виждам драма. То целият свят какви ли не снимки си пуска, да не говорим за разни Кардашиянки и Хилтънки, които и видеа си пуснаха.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тройна независима екпертиза може да докаже дали висналия суджук е на Александров или е чужд и му е монтиран. Самият директор трябва да поиска екпертизата, за да изчисти името си поне малко.
22
8
 
7
 
! Отговори
булгаропитек преди 7 години
Не заслужава такива директори нашето племе... и нищо чудно, след Златния век на Гeстaпoто и Старата планина на Дoгaня... и неслучайно сме номер 1 по измиране в Света - незаивисимо дали си го признваме или не всъщност знаем какви сме дeгeнерати... Жалко за малцинството нормални, които се раждат, но поне сега могат да хванат пътя към държавите на нормалните хора.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля,че да се снимаш гол е много хубаво..Но,не е лошо и да си качиш снимките в нета.А най-добре е фотосите да да станат публично достояние -човек за нула време става известен и всички почват да говорят за него.
20
3
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Много е просто ) -- Прокуратурата го съблича гол и го снима - после сравнява двете снимки )) хахаххахаха
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината коментиращи са хора с деца на възраст над 14 години и май имат бегла представа за какво децата използват приложенията на телефоните си,момчетата и дори мъжете масово си снимат оная работа и я пращат по вайбър/снапчат,айде да си гледате в собствената къща преди да съдите чуждия личен живот,а?
18
1
 
22
 
! Отговори
аз преди 7 години
Аз обаче се впечатлих от друго. Пишеше, че почти всички ученици и учители видели снимката са си я свалили. Защо? Аз като видя гола снимка отварям и затварям. Каква е целта да сваляш голи снимки на човек, когато уважаваш, подкрепяш и виждаш, че е злепоставящ компромат, а може би дори и неистинска?Затова винаги внимавам кака се снимам и никога нищо не качвам в мрежата