Синият талон – в историята, документите на колата – електронни

Регистрацията на колите скоро ще става само с договор за продажба
14 яну 2017 07:41, Красимир Ангелов
99
Синият талон – в историята, документите на колата – електронни
Снимка: Булфото

Регистрацията на колите съвсем скоро ще става само с договор за покупко-продажба, а автоматизацията на системите в МВР ще направи до края на годината част от познатите документи излишни, съобщава "24 часа".

Сред тях са синият талон към книжката, стикерите за "Гражданска отговорност", техническия преглед и всичко останало, свързано с контрола на пътя.

Още по темата

Цялата тази информация вече ще излиза на таблета на катаджията единствено след въвеждане на данните за шофьора, съобщи за изданието зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

"В последните месеци на 2016 г. купихме таблет за всяка кола. Сега свързваме системата с други институции", допълни той.

Модернизацията обаче няма да бъде само в документите. Съвсем скоро нови камери за скорост ще снимат колите, ще разпознават номера и ще издават фиш автоматично. По думите на Гунев тази "тиха реформа" ще премахне корупцията в системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще"! Тази дума е същественото в случая. Превърнаха я в *** дума. Да изхвърлим настоящето и ЩЕ чакаме бъдещето. "Ще бъде по-добре! " По-лошо няма накъде!
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубаво, разгеле! Честита 2000 година, другари!!! Кога ли ще стане и при нас 2017 година, ехееееее....
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бивш поличай дюмбелЗапочва великото БЛЬОКАНЕБЛЬОК,бльок 50се леваБЛЬОК,бльок,БЛЬОК 100 левабльокане се чува до заветната дума - 50се леваПълен АНАХРОНИЗЪМ - КАТ (автомонтьори и застрахователни агенти)- А шибаан развален цветофар на 3 сек , ТАПИ и изнервени до бой шофьори , леки жулвания затварящи цял град -- """чакат великия КАТ """
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше, открихте топлата вода, дано стане, но се съмнявам.
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен си ми е добре в Европа и нямам разумна причина да искам да карам в Бг.Там никой не ме спира и глобява. карането си е сравнително бързо (средна скорост 120-130 по магистралите) и няма Бокови калинки които да измислят малоумщини всеки ден.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Застраховки, прегледи, номера, абонамент към сервиз - работа на Застрахователя.1 картонче с логото на застрахователя и КРАЙ на великото чакане на КАТ за олющена броня (аман от динозаври).-- дори името не си оправдават Контрол на Транспорта (ЗК застрахователен контрол ???)
29
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам какви ще я правят тази система (Ханко Брат и т.н.) да ме е страх даида на доктор.......Предполагам че става въпрос за "едни пари" които трябва да бъдат усвоени от калинките на Боко.
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ най изостаналата администрация.Бутаници, опашки, псувни ..Пълна трагедия.Време е цялостна реформа електронно документи, електронно запазване на дата и час и такива НОРМАЛНИ неща през 2017.
27
9
 
24
 
! Отговори
Бивш поличай дюмбел преди 7 години
Да ви е честита новата система уважаеми водачи на мпс, сета вече заминаки ще се отървете от въпроса" МИ СЯ КВО ША ПРАЙМ". Защото котато ви пишат акт, лоши, като дадете пари на ръка което е незаконно и наказуемо пак лоши, за вас угода нема.Честито.
26
2
 
25
 
! Отговори
Най накрая преди 7 години
Нещо което не само звучи добре ами и изглежда логично и реализуемо
25
12
 
12
 
! Отговори
Кон преди 7 години
не трябва да си експерт за да разбереш, че нищо от написаното по-горе няма да се случи. Това са фантазии в най-добрия случай, а иначе измислици, при това вредоносни за обществото, и доходни само за няколко участника в т.н. проекти. Ако можеха да ги реализират, хаосът щеше да е ужасен. То и с частични неуспехи правят труден живота, няма сдружения да ги съдят и отнемат имуществото на тези фантазьори, по-малко биха станали.
24
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28 години са изминали от 1989 година. Точно толкова отне на КАТ да проуменят че допълнителния талон към книжката, наследство от соца е напълно безполезен.
23
2
 
29
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Цитат: Съвсем скоро нови камери за скорост ще снимат колите, ще разпознават номера и ще издават фиш автоматично. - това изказване означава, че в момента снимките от камерите пак мината през ръчна обработка, а това беше причината съдът да забрани тези снимки. Кат пак заблуждават обществеността и това не трябва да остане безнаказано. ХОРА, първо не карайте с превишена скорост, а ко ви изпратят снимка от КАТ - обжалвайте като адвокатът ви зададе въпроси към КАТ как се правят тези снимки.
22
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До dronПЪТЯ НА РУШВЕТИТИ СТАВА ОТКРИТ
21
3
 
31
 
! Отговори
соня преди 7 години
Можеше и да ви повярвам ако не идваха избори!
20
7
 
23
 
! Отговори
dron преди 7 години
Тъпотия,ще го чакам аз ушевия да ми пише два часа името я връзка няма да има я нещо друго.
19
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак едни добри парици ше тръгнат към правилните хора. То не беха смени на лични карти, свидетелства за правоуправление, талони на колите за последните 10 години. За 30 год. при Тодор Живков нито един път не беха сменили нито паспортите нито талоните за колите. Ся когато МВР закъса за бюджет винаги измислят нещо.
18
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турски гастербаитер/тираджия как ще глобите, че ми е много интересно? Или албански?
17
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се притесняваите скоро това няма да стане товае предизборен фишек журналистите не са разбрали правилно не става въпрос да ги оборудват с компютри а за компоти на секи полицаи ще се полага по един буркан на ден
16
11
 
10
 
! Отговори
Са преди 7 години
Ами айде бе-полицейска държава=успешна държава!