Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!

Стряскащите истории разказват няколко майки
Обновена: 16 яну 2017 09:16 | 16 яну 2017 09:07, Петя Славова
83
Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!
Снимка: архив, Булфото

Бавачки друсат деца, които са им поверени, с хормони, за да спят. Такива предупреждения се завъртяха във Facebook и във форумите за майки през последните дни, пише "Монитор".

Изданието твърди, че е открило студентка, която давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя необезпокоявано да си чати и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, пита за съвет в един от популярните форуми дали може медикаментът да се засече при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като не получава отговор, тя гордо заявява, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я успокоила, че при кръвен тест няма да бъде установено дали детето е приемало медикамента или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на субстанции, които не са забранени, каквато е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които подобряват качеството на съня.

При по-възрастни пациенти той действа ползотворно, но при деца, какъвто е и случаят, може да е опасен.

"Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам", споделя Вяра.

Други пък детегледачки се оказва, че укротяват поверените им хлапета, като ги тъпчат с хапчета, които също ги успиват. Пост със зловещата история беше споделен в затворените групи "Черен тефтер на некоректните потребители" и "Майките на София".

В него потребителка с име Пламена Самуилова пише: "Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден". От разказа й става ясно, че родителите на детенцето се усъмнили в действието на бавачката, след като то станало агресивно и започнало да посяга. Затова те монтирали камери.

"След като изгледали записа с ужас установили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да си дойдат родителите му.! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан", уточнява Стоилова.

По думите й родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат упойващи вещества, но от няколко лаборатории им отговорили, че не правят такъв тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но униформените обяснили, че това е безмислено, тъй като не са предупредили изрично бавачката да не дава валериан.

"От записа още е чуто как детегледачката говори по телефона и обижда многократно майката на детето и как трябвало да се бие детето й, за да се възпита, но нали майката била против можело и само с разтърсване на детето да стане", дава още подробности за потресаващия случай Стоилова. Тя твърди, че родителите на детето щели да се обърнат към адвокат, но моли за съвети и във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
16
 
! Отговори
Един от младите преди 7 години
До баща на две мъничетаСамо дрога, пиене, партита и фейсбукска суета са в главите на моите познати и приятели. Нямат нито политическа позиция, нито желание да имат семейство или собствен дом, нито да напреднат в кариерата. Всичко е сляп и самоцелен хедонизъм, който създава лесно контролируеми ***.За добро или лошо не е така само у нас, даже на запад е по-зле. Jова е добре изпипан и дълго подготвян план за унищожението на Европа. Ако ви е интересно, гугълнете плана Куденхов-Калерги.
47
1
 
6
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Слушай и да не повтарям:една жена ми каза:упоявали ги с течност за Чистачки!!!!!да верно е кака мара ми каза
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Феисбук гърми ама то феисбук е виновен защото някой хора цял ден стоят там
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната градска легенда. Аз лично не вярвам и на една дума в цялата история.
44
2
 
20
 
! Отговори
Лора преди 7 години
Любопитно, българките детегледачки в Англия отдавна се опитват да повдигнат пред обществото въпроса, че агенциите ги продават като слугини, речи го робини, на нигерийци. Ясно доказуемо с много свидетелки. Веднага може да се установи по документи, че всички български агенции работят с една и съща нигерийска фирмаВместо това медиите писват, че детегледачки у нас упоявали децата. Без доказателства. Съжалявам, но се посочва кой, кога и къде. Става дума за деца, все пак. Малко отговорност.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки човек с някакви елементарни познания по биология би трябвал ода знае, че с хормони не можеш да се "дрогираш".
42
0
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Да вярвам или да не вярвам? Това е въпросът.
41
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли си мисля, че тези фантазии са на някоя бг мама , която злобее, че завинаги ще си остане до печката и най- голямото постижение й е детето, докато други жени освен семейство имат и кариера, че и възможности да плащат на гледачка.
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди имаше агенция ЕЖК (Една жена казала), сега има Фейсбук. И в двата случая информацията е от типа съседката чула, от лелята на братовчедката на една позната, че... с други думи кой чул, кой разбрал и накрая не били кофи, а били картофи.
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една майка казала на друга майка чутото от друга майка , ееее престанете да висите предтоя фб , станете от компютъра и свършете нещо полезно , безделници . за това сте натози хал и ще продължавате да сте ...
38
1
 
19
 
! Отговори
до работеща майка преди 7 години
Мила, журналистиката отдавна умря. Читавите журналисти са в читави медии и там малко или много правят пропаганда за нещо, а сайтове като този се превръщат във вестник Шок и пишат само и само да вземат някой лев от реклами. Отделно наемат неориентирани младежи без култура и собствен възглед за живота и им плащат пари колкото да покрият цигарите и кафето.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До работеща майкаднес.бг и професионални журналисти? Това беше вицът на седмицата!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, ама всички сигурни ли са че това е студентка по мецина, че въобще са нейни думи, че въобще не е измислица. Странна работа. Много евтини риби има в тоя интернет. Това вече е притеснително в едно общество от нещо написано - ох и ах и т.н. и крайни заключения и почва да се хули. леко бе хора.Важното е всеки да си гледа децата,( а не да ми разправя, правя кариера миличко, зарад туй) Майка ми напусна едно време работа да ме гледа до 4 клас. Факт.
35
0
 
9
 
! Отговори
работеща майка преди 7 години
До АнонименДа, има връзка между слагането на ракия в попарката и алкохолизма. Към алкохола се получава зависимост.
34
1
 
23
 
! Отговори
работеща майка преди 7 години
Проверене ли е достоверността на тези истории? Къде са имената на детегледачките или да е посочено някакво доказателство, че е имало такъв случай точно в България? Как може да се всява истерия от някакви слухове?! Професионалните журналисти първо биха тръгнали по следите на един такъв случай и чак като имат неопровержими доказателства биха написали материал. А просто така по някакви слухове, разпространявани в съмнителни групи, не мога да го повярвам.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, а едно време като са правели на бебетата попарка с ракия да не е било по-различно? Целта пак е била същата, детето да стои мирно и най-добре да спи. Така, че дали валериан, дали ракия, ефектът е все същият. И в двата случая е зле за детето, само дето преди 70-80 години на село всички са си гледали така децата и никой не е правил драми заради това. Само ми е интересно дали тези попарки имат връзка с масовия алкохолизъм по селата.
32
4
 
9
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Само да не и дават Лосьон за баня че няма ставане от него..руски е
31
2
 
27
 
! Отговори
баща на две мъничета преди 7 години
Писах единствено и само защото все повече ме депресира общата нагласа на много от българите. Бездетни, комплексирани, млади хора, готови като гладни кучета да си изкарат яда на малките деца, на майките. Като че ли това са *** на обществото ни. Хората с деца ставаме малцинство. Никой не осъзнава, че държава без бебета е държава без бъдеще.
30
1
 
4
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Да им дадат лютеничка
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Олеееееее, тея са директно за съд и после в Сливенския затвор.