Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!

Стряскащите истории разказват няколко майки
Обновена: 16 яну 2017 09:16 | 16 яну 2017 09:07, Петя Славова
83
Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!
Снимка: архив, Булфото

Бавачки друсат деца, които са им поверени, с хормони, за да спят. Такива предупреждения се завъртяха във Facebook и във форумите за майки през последните дни, пише "Монитор".

Изданието твърди, че е открило студентка, която давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя необезпокоявано да си чати и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, пита за съвет в един от популярните форуми дали може медикаментът да се засече при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като не получава отговор, тя гордо заявява, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я успокоила, че при кръвен тест няма да бъде установено дали детето е приемало медикамента или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на субстанции, които не са забранени, каквато е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които подобряват качеството на съня.

При по-възрастни пациенти той действа ползотворно, но при деца, какъвто е и случаят, може да е опасен.

"Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам", споделя Вяра.

Други пък детегледачки се оказва, че укротяват поверените им хлапета, като ги тъпчат с хапчета, които също ги успиват. Пост със зловещата история беше споделен в затворените групи "Черен тефтер на некоректните потребители" и "Майките на София".

В него потребителка с име Пламена Самуилова пише: "Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден". От разказа й става ясно, че родителите на детенцето се усъмнили в действието на бавачката, след като то станало агресивно и започнало да посяга. Затова те монтирали камери.

"След като изгледали записа с ужас установили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да си дойдат родителите му.! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан", уточнява Стоилова.

По думите й родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат упойващи вещества, но от няколко лаборатории им отговорили, че не правят такъв тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но униформените обяснили, че това е безмислено, тъй като не са предупредили изрично бавачката да не дава валериан.

"От записа още е чуто как детегледачката говори по телефона и обижда многократно майката на детето и как трябвало да се бие детето й, за да се възпита, но нали майката била против можело и само с разтърсване на детето да стане", дава още подробности за потресаващия случай Стоилова. Тя твърди, че родителите на детето щели да се обърнат към адвокат, но моли за съвети и във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
31
 
! Отговори
баща на две мъничета преди 7 години
Някои тук бързо съдят родители, които наемат детегледачки. Предполагам, че или нямат деца или имат роднини, които им помагат активно. В моя частен случай жена ми се грижи за тях, но това е така защото съм имал късмета да си намеря добре платена работа. Но помислете за многото хора, които не са дори в родния си град и няма кой роднина да им помага. Отделно с това късно пенсиониране повечето баби работят и те както е в нашият случай.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БауИ мен ме шокира незаинтересоваността - щом не съм пряко засегнат, да става каквото ще.Иначе тия истории не са новост, в Щатите даже филм имаше за подобен случай.Лошото е, че за много жени не е въпрос на избор да си оставят детето на бавачка.Местата в градините не стигат, работа не се намира лесно и много жени са принудени да се върнат на работните си места преди да изтече майчинството за да си запазят работата или поради недостиг на пари.Така че тоя проблем тепърва назрява.
26
0
 
13
 
! Отговори
Ченгиз Хан преди 7 години
Не били компютри а компоти и не сме ги изнесли а са ни ги върнали. И понеже децата много обичат лютеница със сиренце и спят много. Може и да има такива бавачки но не може да се обобщава така за всички. Вярно е, че няма ясна регулация на тази дейност и всичко е оставено на пазара. Та според мен явно е дошъл момента и тази дейност да се регулира та да е ясно кой крив кой прав и не само за детегледачите, а за гледачите на възрастни хора и болногледачите.
25
1
 
8
 
! Отговори
мунчо преди 7 години
Също така всички деца, които ви показват по улици, кръстовища, ъгли с цел емоционален шантаж и просия са ДРОГИРАНИ.Когато давате пари на такива хора, всъщтност ги насърчавате още повече да дрогират деца и да ви ги показват
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ahahahahaha, 'мъжете' в коментарите, защо не се залостите ВИЕ в къщи, за да си гледате децата? Да не са плод само на жените, че да е единствено тяхна роля това?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен не ми се връзва частта със студентка по медицина, те горките нямат време да се наспят , чак пък и да работят нещо странично. А супер енергичните деца са проблем, но има много по - просто решение за родителите - записват ги на един два спорта, оплътняват им програмата за целия ден с извънкласни занимания и така.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А мойте съседи не се научиха че между 14-16h не се цепят дърва в хола.Както и че преди 10:30 сутринта не се блъска с чук по пода.
21
2
 
3
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Fake News
20
1
 
1
 
! Отговори
hahha преди 7 години
До |V|art!nточно българското правителство дето половината гибони немогат да си пуснаъ компщтъра сами а ония "извънземните" ИТ спец служби 10г правят велики прескомференции как са разбили всички торенти и ...след 4 часа те са пак онлайн!Точно тия ли да имат достъп до тебе бе хахаха
19
5
 
35
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Коментарите са доста показателни за жалост. "Понеже аз не наемам детегледачка понеже нямам пари или жена ми е безработна и темата не ме вълнува." Радвам се, че това излиза в медиите и детегледачките няма да си мислят, че номера минава. Трудно ми е да повярвам, че студентка по медицина може да е толкова проста и бездушна. И това животно ще бъде лекар. Хората наемат гледачки, защото работят и двамата, за да имат децата им бъдеще.
18
5
 
7
 
! Отговори
Viktor Make :) преди 7 години
Platenni izmislici ot 4astni detski gradini :)
17
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не може да си гледа децата, да не се оплаква как му ги гледат чужди хора.Толкова. Темата е приключена.
16
8
 
28
 
! Отговори
художника преди 7 години
Ами така ще е, като бабите са на село а селяните в града.
15
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извод: гледайте си децата, не ги давайте на бавачки.
14
7
 
26
 
! Отговори
Бг Тате преди 7 години
Ако разказите са на БГ-***, не им хващайте вяра. Тия форумни пращялки са хормонално недостоверни ;-)
13
3
 
9
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
9Cartman1918Тряя са си много кух, ако след Сноуден все още не вярваш, че правителството има достъп до всяка твоя електронна комуникация :)
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиера редовно пише в фейсбук от тук и медиите вече го имат за свето писание. Вие какво да не би да критикувате премиера? Не чух добре, я пак?
11
9
 
23
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
е вие кво искате ся, да се върнем във варварските времена когато жената е била слугиня и детегледачка ли? къде остана идеала за равенство и прогрес?
10
4
 
39
 
! Отговори
Днес преди 7 години
като ви прочета тъпите статии със заглавие "Фейсбук гърми", "Фейсбук избухна" или... "Социалните мрежи се взривиха" и ме карате тайничко да си го преместя...
9
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Стига с тия простотии и измислени сензации!