Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.

Нелегалните мигранти са на кетъринг, другите – на готвено
Обновена: 16 яну 2017 08:37 | 16 яну 2017 08:30,
121
Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.
Снимка: Булфото, архив

България храни бежанците с най-скъпата манджа. Храната на ден за мигрант излиза 5,23 лева, а за пациент в болница - 2,20 лв., пише "Телеграф". 

Интересна подробност е, че нелегалните мъже, жени и деца, настанени в центровете на дирекция "Миграция" към МВР, се радват на кетъринг. Тези, които пребивават в лагери на Държавната агенция за бежанците, пък се хранят с току-що сготвени ястия, приготвени на място.

Двойно по-евтино излизало изхранването на болните от рак хора, допълва вестникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 61 преди 7 години
Напротив - 90% от управляващите в Берлин, и Брюксел - това обещават! А това, че си учил - не е никаква гаранция за успех! Скоро четох - как една жена се жалваше, че с 2 висши образования - от години е безработна и едва свързва 2та края! А Ветко Арабаджиев, и Митьо очите кой университет са посещавали?
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия почти 40% от Заплатата на всеки отива в Държваната Хазна затова имат за Бежанци , за Безработни , за Бездомници , за Наркомани итн. в България колко Данаци се събират а колко неплатени има , после Хотели на морето никнът като гъби или Комплерки на Пампорово
60
0
 
17
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Всички участвали в управлението през последните 5-10 години трябва да отидат на съд за национално предателство. Ето един безспорен факт, обсъждан в парламента през 2013г. За една година за нелегалните мигранти са похарчени 134 млн. лева без в тази сума да са включени разходите, направени за настаняване и обслужване, както и без разходите за здравни осигуровки и медицинско обслужване. Ориентировъчно да похарчени 258 млн.лв. САМО 6 МЛН. /ШЕСТ/ ОТ ТЕЗИ ПАРИ СА ДОШЛИ ОТ ЕВРОПА
59
0
 
16
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Никой никога не е обещавал животът да е справедлив социално. Не може да има уравниловка. Не може аз който половината си живот съм прекарал в учене да съм социално равен с този който само дреме и чака на готово аз да му създам благинки.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците, като искат в България да си подготвят пари и да си купуват сами храна. Ако нямат пари да си седят по родните места. Бежанците натоворват държавата. Има хиляди кампании за дарения за операции на българи и държавата не поема разходите за операциите на тези хора.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пръскат пари за глупости после за важните неща казват "пари няма !".Бежанците масово са с айфони и таблети за по няколко хиляди.Цинично и извратено е да им се предоставя безплатна храна.По-добре да пращат трюфели и черен хайвер на Тръмп и Путин.Със сигурност ще има по-добър резултат.
56
0
 
18
 
! Отговори
Марияна преди 7 години
В Шумен в нито едно отделение не се дава храна на болните. Може да си поръчаш от предния ден кетъринг, като съответно си го платиш или близки да ти носят храна, освен ако не си в състояние да ходиш до магазина да си купиш закуска и боза! Чух, че само на болните от туберкулоза давали някаква храна.
55
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 50 преди 7 години
Лицемерие ли? Мне - такава е истината! Масата работи - за шепа хора! Толкова за социалната правда!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно тука някой който без да чете коментарите слага само нинуси , странна професия е тва
53
2
 
7
 
! Отговори
королев преди 7 години
А, на оня от банкя, колко му е порциона.
52
1
 
3
 
! Отговори
Циник до 49 преди 7 години
Мне...минусите ...са благодарност към ЕС! За бежанците..и политиката му!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Найстина като плюете само богатите,колко от вас даряват пари вместо да си купуват новия смартфон?Защото логиката и мисленето са същите. Ако не можеш сега няма да можеш и на 100 мил.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това тука сега FAKE NEWS ли е или някаква странна истина
49
2
 
13
 
! Отговори
Теди преди 7 години
За бежанците 5 лв- За българите 2 или 0 лв
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 богати ама създали неща ,които ти с босия си акъл няма да измислиш никога.Ти без пари ли бачкаш? Утре ако създадеш бизнес за милиони, ще дариш ли 90% от пачалбите на такива като теб? Сега даряваш ли по 10% от заплатата си на бедни? Не ми отг знам отговора.Много сте лицемерни.....
47
2
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
Съдейки по минусите до сега 8 човека не само не могат да смятат, а дори не различават "+" и "-"!!!
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още как, имат специални интернет страници за Бежанци в Унитата в Германия как да се записват , това ли са Бежанците питам аз , питайте колко българи са допуснати в немския Арбеитсамт в Гермаания на курсове по немски , то почти няма българи а се чудят как да ги натикат на роботна позиция където никой не иска да го работи тва особено мароканци, сърби и др.Вие в България нищо не знаете освен да четете FAKE NEWS
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко глоби сме платили на ЕС и какви загуби сме понесли от ограниченията?! ЕС плаща на животновъдите ни да произвеждат по-малко мляко!!! Найс, а?!
44
3
 
15
 
! Отговори
Циник до 39 преди 7 години
8 милиардера притежаваттолкова колкото 3.5 милиарда бедни! Пресен доклад за конференцията в Давос! Честно разпределение на средства ли??? Лъжи , върху лъжи! Европа е цъфнала, и вързала - та да храни световната из*мет!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще си кажа мнението на изборите. Бойко и ГЕРБ вън от властта. Искам парите, който внася България в ЕС да идват като целеви средства за ремонт на инфраструктурата и за развитие на икономиката, а не като целеви средства за изхранване на мигранти и всякаква ***. На изборите ще се разплатя с Бойко и ГЕРБ за всички лъжи и унижения. 7-8 години вече им стигат - видя се, че са големи некадърници и за нищо не стават.