Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.

Нелегалните мигранти са на кетъринг, другите – на готвено
Обновена: 16 яну 2017 08:37 | 16 яну 2017 08:30,
121
Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.
Снимка: Булфото, архив

България храни бежанците с най-скъпата манджа. Храната на ден за мигрант излиза 5,23 лева, а за пациент в болница - 2,20 лв., пише "Телеграф". 

Интересна подробност е, че нелегалните мъже, жени и деца, настанени в центровете на дирекция "Миграция" към МВР, се радват на кетъринг. Тези, които пребивават в лагери на Държавната агенция за бежанците, пък се хранят с току-що сготвени ястия, приготвени на място.

Двойно по-евтино излизало изхранването на болните от рак хора, допълва вестникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
11
 
! Отговори
BUSINESS преди 7 години
В Германия получават по 700-800 евро на месец + това имат право да се запишат в Бюрото по труда като безработни не само това а имат право дори в Университети да се записват без да плащат предварителна такса от 75 евро както е за нас , затова искат в Германия
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До anonimenПенсионерите с 1-2 лв/ден. А управниците с 1-2К на ден в ойро. А ние младите ДГД
40
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
bejancite s 5 lv na den,a pensionerite s kolko?????
39
0
 
19
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Да, ама не!Нека да уточня - в Терапевтичния блок във Варна изобщо НЕ СЕ ДАВА храна на болните /дори чай или мляко/, дори и на оперираните! Представяте ли си опериран и неподвижен да чака близките си за каквато и да е храна или течност.Оставени са на грижите на близките им или на познати.И това е отпреди минимум 10 години /тогава ми се наложи да се грижа/, така е и до днес.Иначе се отчита, че болницата е много добри показатели.
38
4
 
6
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Бежанците трябва в Бьлгария да вземат по 600евро джобни на калпак,а бьлгарина трябва да бачка за 460лв,минимална заплата.
37
0
 
10
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
Наистина не знам какво е положението, а и недай си Боже да се наллага да го разбера по този начин. Идеята е, че ако имаме ръководители и чиновници на място, парите ще отиват за което си трябва. Вместо това тези служители се концентрират около това да се получат дадени средства, които, къде окрадени, къде отпуснати на нетрудещите се роми и "бежанци", стават изяден доход и икономиката буксува. Тази машина за преразпределение на пари и закони ЕС е неефективна и нейното редуциране е неизбежно.
36
0
 
15
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Във Варна в АГ, в МБАЛ Св. Анна изобщо няма манджа! :-) Едва ли и в другите болници в града има.
35
15
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
я се стегнете малко, кой живее с 150лв за храна на месец в България? хранят го колкото нас ни храниха в казармата на времето - да не умрем от глад
34
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако парите наистина идват от ЕС тогава няма проблем.
33
2
 
21
 
! Отговори
30 преди 7 години
А как се пълни бюджета на ЕС, умнико? А парите за охрана на талибаните? А стреса, кийто изживяват хората, живеещи в близост до талибанските гета?
32
1
 
24
 
! Отговори
Циник до 30 и 31 преди 7 години
Не знам НИЕ какво сме неразбрали ...ама ВИЕ явно не сте чували, че България плаща по милиард годишен членски внос! Таа работа - не е като онаа - българите НАИСТИНА плащат данъци - да угояват афганистанци, и пакистанци!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До С това, че мястото на мигрантите не им е мястото тук съм съгласен. Особено що се отнася до бежанците от Сирия, Либия и Ирак. Тяхното място е в родните им места. Въпросът не е дали да приемаме мигранти, а да няма войни в държавите, от които идват! Затова тези страни, които подкрепят войната в Сирия примерно, както и организираха свалянето на Кадафи, сега трябва да поемат тежестта на мигрантския поток. Щеше да е гот, ако можеше всеки мигрант от границата на самолета и за Вапингтон, Париж, Лон
30
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите за бежанците идват от Европа, но попадат в крадливи чиновници.
29
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите за мигрантите се дават от ЕС. Не го ли разбрахте вече 2 години.Стига с Тея дезинформации и червени статиики. В България има 2_3 хиляди мигранти нищо особено. Стига се превземанахте Толкова.А всички селяните дето бачкате в градовете плащате ли си данъците на пълните заплати,колите и квартирите? Почнете от себеси .....
28
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 28 преди 7 години
Явно скоро не ти се е налагало да се храниш в държавна болница! Домати с ориз...само ориз...и само домати!
27
4
 
3
 
! Отговори
До bluesky1 преди 7 години
Храната и за "бежанците", и за всички други институции на бюджетна издръжка, идва по цени на едро и сключени договорки с "наши" фирми. 5 лв. в случая може да е и малко, и много, зависи от това как се действа в ситуацията и кой колко пари е решил да "усвои". Много е възможно парите за пациентите в болницата да достигат за по-хубава и обилна храна, отколкото тези за нелегалните имигранти. *** е, че на последните не им е мястото на нашата трапеза, но всичко се прави за пари.
26
3
 
5
 
! Отговори
НиИстини преди 7 години
Най-скъпата манджа ??? Спрямо какво е най-скъпата - в Европа ли е най-скъпата?И кой храни болни хора с 2 лв. ? Нищо от това не е вярно.Нали един мигрант излизал 1200 лв ?
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега по границата с турция ще се строо нова ограда, въпреки че на 200-300 метра от нея има друга ограда която е занемарена. Вместо да се ремонтира старата ще се прави нова. Обаче нали има едни пари за усвояване - защо да ги връщат?!
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото е, че тези 5лв идват от европата.
23
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
Германия!!! От там идват "директивите" за угояване на миз*ерниците! Бойко е само послушна ****ша!