Спасиха болен в затрупано от снежни преспи село

Спасителите стигнали до дома му с верижна техника
Обновена: 20 яну 2017 19:37 | 20 яну 2017 19:19, Анисия Иванова
2
Спасиха болен в затрупано от снежни преспи село
Снимка: Bulgaria On Air

Пожарникари спасиха болен човек в затрупано от снежните преспи великотърновско село Мишмерков хан. Спасителите стигнали до дома на 78-годишния мъж със специална техника.

Огнеборците използваха специализирана високопроходима техника Амфибия, за да достигнат до Михо Георгиев. Mъжът разказва, че наскоро боледувал от пневмония, но от вчера състоянието му рязко се влошило.

"Трудно беше. Да, живея тук, хвана ме снега и това е. Аз прекарах двустранна пневмония и сега ме повтаря", разказа той пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Тук хората са подготвени и те знаят, че тук при нас зимните условия са по-тежки, имаме повече снеговалеж и те предварително се подсигуряват с храна и лекарства", допълва Петьо Коев, кметски наместник на село Райковци.

Спасителната операция продължила по-малко от час. Амфибия и четирима спасители достигнали до къщата на възрастният човек, който бил изведен и транспортиран до Белодробния диспансер във Велико Търново.

Спасителите допълват, че днес са помогнали и на още двама души, откъснати от света да стигнат спешно до града. По думите им, тази зима подобни случаи са чести, тъй като снеговалежът е значително повече и хората не могат да напуснат сами труднодостъпните села.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
похвално преди 7 години
Радвам се когато прочета подобни новини , дават надежда че парите , не са покварили всичко и всички
1
1
 
12
 
! Отговори
Бен преди 7 години
Браво на момчетата!