Герджиков няма да "лови вещици", не иска и да е дълго премиер

Първото заседание на новия МС ще е още в понеделник
86
Герджиков няма да "лови вещици", не иска и да е дълго премиер
Снимка: БТА

Служебният премиер проф. Огнян Герджиков заяви, че новият кабинет няма да се притеснява да отмени обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, "където винаги има риск от не много редни неща".

Пред БНР той подчерта обаче, че не става въпрос за "лов на вещици“.

Още по темата
"Разбира се, че трябва във всяко министерство да се проверят много внимателно нещата, които са вършени, защото, за съжаление, на много места имаше данни, че има корупционни елементи – най-вече в областта на обществените поръчки", посочи служебният премиер.

"Аз разпоредих още в самото начало на всички министри да излязат всички висящи обществени поръчки, особено тези, правени в периода на последните седмици, когато кабинетът е в оставка, за да се види дали действително отговарят на потребностите и дали няма нещо скрито зад тях", уточни той.

Герджиков коментира, че в няколкото дни, в които е комуникирал с министрите от кабинета си, е установил, че са високо отговорни хора и добри експерти в своите области. "Убеден съм, че ще работим добре. Всички имат желанието да са максимално полезни в краткото време, с което разполагаме", допълни той.

Служебният премиер каза, че при евентуално сформиране на парламент, който не може да излъчи правителство, не би искал да остане по-дълго от очакваното в управлението на държавата, защото няма да е добре за страната.

"Наближава председателството на България и това, вероятно, ще затрудни още повече подготовката. И в личен план не бих бил във възторг, но това има по-малко значение", призна той. Служебният премиер сподели и че за да приеме поста, се е съветвал най-вече със себе си, защото съпругата му била категорично против заради ограниченията, които това налага върху личния живот. "Надделя чувството ми за дълг", посочи той.

Герджиков коментира още, че кабинетът „Борисов“ 2 се е справил с редица неща много добре, неминуемо обаче има и пропуски: "Ние ще направим анализ по сектори – къде има слабости, съответните органи ще бъдат сезирани, за да покажем, че сме правова държава и върховенството на закона е железен принцип".

Премиерът отново подчерта амбицията си да се пресече уродливата практика за купуване на гласове на избори, като посочи, че в най-голяма степен за това отговаря МВР, а за вътрешния си министър Пламен Узунов "има великолепни референции".

Че ще прави промени засега най-ясно е дал да се разбере новият здравен министър Илко Семерджиев. Герджиков посочи, че той е "амбициран и иска да направи добри неща".

Първото заседание на новия Министерски съвет ще е още в понеделник, тъй като според служебния министър-председател има неща, които не търпят отлагане и трябва да се действа бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
22
 
! Отговори
туранага преди 7 години
Милен Велчев, БТК, царските имоти....правова държава, нали г-н Герджиков?
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за една седмица Доналд Тръмп:-българин европейски шампион по биатлон-българин бронзов медалист на европейското по биатлно-Григор на полуфинал на АОА какво ли ще е след една година? ПАК ЩЕ СМЕ НА ТРИ МОРЕТА
8
2
 
13
 
! Отговори
тъпак преди 7 години
Герджиков,майче и ти си един подслушвач ,ето защо и си махнах фейсбука.
7
3
 
22
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Ще му повервам на тоя ако видя обвинения за Доган, Йордан Цонев, Бисеров, Делян Пеевски, Георги Гергов, Румен Овчаров, Станишев, Батко и Братко, Мургина. Ако ще ровят само хората на Кратуня ще е очевадно, че е Лов на Вещици.
6
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Българската политика и при този нов премиер продължава да се ръководи извън държавните граници на страната което е много зле дори мрачно и без перспективно!
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно е, че ще има лов на вещици, каквито и да ги приказва тоя хамелеон. Номерът ще бъде да се омацат, окалят и да бъдат обвинени всички опоненти. След това ще се плаща дебело на медиите, за да размахват обвиненията. Ще се "самосезира" "Прокуратурата", ще заведе дела, които ще паднат след изборите. Но целта ще бъде постигната. ***, турците и цига-ньора ще сложат на власт БСП и ДПС, страната ще бъде ПАК ограбена за 2-3 години и след това ще хвърлят властта.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то в правителството на Борисов повечето бяха вещици,особено жените.Така че,пускайте мрежите и ги хващайте,докато не са се изпокрили.
3
14
 
8
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Около два месеца, Държавата ще върви на самотек.Дано само да не се ботуряса в червеното блато. След изборите, всичко ще си дойде отново на мястото. И другарката Нинова,ще стане кротка,като кастрирано котенце.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме си и помисляли, че лъжливото овчарче ще си скърши хатъра.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я-я-я, още от първия ден даде свободно на ***, я падни бе киртак