Марешки готов на коалиция с всеки, за да се докаже "Воля"

Предложи на "Да, България" заедно на изборите от ефира на Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 яну 2017 10:26 | 27 яну 2017 10:20, Елка Василева
64
Марешки готов на коалиция с всеки, за да се докаже "Воля"
Кадър: Bulgaria ON AIR

Председателят на гражданско движение "Воля" Веселин Марешки заяви в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че е готов на коалиция с всеки в следващия парламент, за да получи възможност да се докаже.

От думите му стана ясно, че "Воля" ще подпише коалиционно споразумение само при условие, че получи поне един сектор, в който "да покаже грандиозни резултати".

"Няма да правим коалиция, но отделяме 1-2-3 сектора и показваме грандиозни резултати. Ще видите неща, за които хората мечтаят и не са ги виждали през последните години. Под формата на събиране на мнозинство, където да предложим бързи промени, бих се коалирал с всеки", призна лидерът на "Воля" пред Bulgaria ON AIR.

Марешки е категоричен, че през последните 25 години са правени безпринципни коалиции, за да се доберат някои до заветната цел - няколко депутати повече.

Бизнесменът предложи на лидера на новосформираната партия "Да, България" Христо Иванов да се явят заедно на изборите, ако има еднаква цел - борба с корупцията и статуквото.

"Те няма да имат повече от 1%. Още днес публично го каня, ако наистина се борят срещу корупцията и искат да спрат коалиция БСП-ДПС-"Атака", трябва да дойдат при нас", заяви Марешки.

"Защо Радан Кънев и Христо Иванов правят две отделни партии и гледат да се коалират? Защо не се запишат в партията на другия?", запита лидерът на "Воля" и добави, че има цел БСП да се върне на власт с разпиляване на дясното.

Социологическите агенции предвиждат около 7% вот за "Воля" в своите проучвания. Според Марешки обаче те са поне 17-18%. Той обясни, че изследванията винаги са правени с хипотетична формация на Слави Трифонов. Сега Марешки очаква поне 80% от протестния вот да отиде при него.

По думите му Патриотите ще влязат в следващия парламент, но няма да бъдат фактор, защото вече са били във властта.

"Волен подкрепяше БСП и ДСП, а сегашните - ГЕРБ и АБВ. Популизмът и крайният национализъм, които завладяват Европа, са вредни толкова, колкото и статуквото", настоя Марешки.

Той отбеляза, че в листите на "Воля" няма да има нито един бивш или настоящ министър.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"гледам как организирано се опитват да го охулят"Няма нужда да се организират, за да го критикуват.Човекът е ограничен. Бил е закупчик през социализма. Сега продава стоки успешно. Дотук добре.Но не става за политик. За съжаление.На първо място няма платформа.Тези лозунги с които излиза не дават никаква надежда, че нещо ще се промени.Има конкретни насоки в икономиката, които трябва да се коментират предизборно.Много отдавна у нас няма дебати преди избори.Само клиентелисти напират за влас
51
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само мутри в тая държава! Човек става разноглед по избори се чуди за кого да гласува.
50
1
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Атакисте, ти принципи нямаш. Нали Ердоган беше най-страшния? Нали САЩ бяха най-лошите? Ама това е само докато Путин ги гледа накриво, нали? Ти не си патриот, ти си чужд агент. Всички атакисти сте такива.
49
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме коалиция Ярешки, сега ще видиме и Магарешки!
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да гласувам за патерицата на тиквата?
47
2
 
39
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
До сега ни управляваше една мутра, от май ще бъдат две.
46
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"МАГАРЕШКИ, похарчи малко от парите си и си направи пластична операция та да приличаш на човек, пък това се напъвай с кого ще правиш коалиция."Няма смисъл, това ще са пари, хвърлени на вятъра, защото мозък още не са започнали да присаждат, а пък за морал - да не говорим...
45
3
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Като националист аз давам кардбланш патриотите да управляват с БСП и ДПС. За мен Меркел е по-голям враг от Ердоган. Има нов световен ред и печелившата страна е с Тръмп и Путин. България вън от ЕС тва е потъващ кораб
44
1
 
33
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Davashe ne po 50 , a po 100 leva pazdade na uchitelite b kvartal Vladislavovo
43
2
 
39
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
ГЕРБ + Марешки = 26% , БСП + ДПС + ПАТРИОТИ = 35%. Бойче или прайш коалиция с БСП или си опозиция баце тва е положението
42
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стар наборКакво ще промени?Продава ти по-евтино гориво и по-евтини лекарства. Не обещава да го направи, а вече го е направил!Възнамерява да направи и други неща. Прочети внимателно какво е казал пред различни журналисти. 10% от това да изпълни, ще има облекчения за народа.
41
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази страна вече няма кого да избереш. Всичката шлака изплува отгоре. Въобще няма да си направя труда да ходя до избирателната секция.
40
3
 
44
 
! Отговори
варненец преди 7 години
тоя даваше по 50 лв за глас преди няколко години и пак не стана кмет смешника
39
5
 
46
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Значи щял да спре БСП и АТАКА ама щял и да е против статуквото - ГЕРБ и АБВ. И ще управлява с неговите 6%. Не знам дали е натурално *** или са му спуснати директивите отгоре, Б.Б:'' вкарвай още някои с тебе щот сам няма да ми стигнеш'' Мал0умна история
38
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера гледах интервюто му при Цв.Ризова.Изключително ограничен човек и като мислене и като изказ.Мисля,че няма начин да излъже хората втори път,освен най-близките си роднини и приятели.
37
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох тази статия и реших да изгледам записа от интервюто.Преразкази не ми говорят нищо.
36
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелееее,ако това нещо го допуснем до парламента ще докажем какви бок...ци сме.
35
5
 
37
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
То че ще се докопа до кокала- ясно, това е с всеки политик, но тоз ще създаде правила и ред, при които да е собственик на държавата и хората. Че тогава кражбите няма да са и кражби.
34
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този иска да се докопа до кокала. На всяка цена. Да се докаже че може да краде както другите. Та дори по-добре.
33
1
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ти първо влез и после говори за коалиции.