Стари зам.-министри попълват екипите в министерствата

Лазар Лазаров става заместник за четвърти път в МТСП
12
Стари зам.-министри попълват екипите в министерствата
Лазар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Със заповеди на служебния премиер Огнян Герджиков са назначени четирима заместник-министри – на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на културата и на младежта и спорта. Предложенията са на съответните министри, съобщиха от правителствената информационна служба.

Лазар Лазаров влиза в екипа на служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Към момента е директор на Фонд "Условия на труд" в МТСП. В три правителства преди това е заемал длъжността заместник-министър на труда и социалната политика. Има богат опит в областта на заетостта и професионалното обучение. Магистър е по икономика от УНСС.

За заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначен Георги Тодоров, който в периодите август-ноември 2014 г. и юли 2013 – август 2014 г., е заемал същия пост. През годините е работил на различни позиции в транспортното министерство, а към момента е частния сектор. Магистър е по право от УНСС.

Мая Тодорова става заместник-министър на младежта и спорта – длъжност, заемана от нея в периода 2013-2014 г. Работила е като главен експерт в Националния център "Европейски младежки програми и инициативи". Магистър е по философия от СУ "Св. Климент Охридски".

Боряна Христова е назначена за заместник-министър на културата. Тя е професор в Катедра "Библиотекознание, научна информация и културна политика“ към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". В периода 1998-2016 г. е била директор на Националната библиотека. Завършила е българска филология и английска филология в Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГРАЖДАНИННе е вярно! В някои министерства специално нареждат - никакви договори с пенсионери!!! Ама че те разбират и са по-кадърни от пет действащи невежества, няма значение! Как ще живеят политически верните, нали пред пенсионерите ще изглеждат ***! И сакън - няма да изпълняват "евроатлантическите" колониални ценности (вече ги видяхме, и усетихме яко на гърба си, докъде ни докараха), а ще се борят за българските!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Не се казва мОцуна бе, ***! Вън неграмотниците!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Младите мутри с промити мозъци, преминали през специални семинари с шведска маса и чипиране, зомбирани, невежи, партийно нагли "политици" - вътре! В тях е надеждата да довършат България! Год блес!
6
0
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Точно така всички крадливи мутри вън от министерствата...
5
3
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Потресен съм от обещанитана сл.правителствопроверка и разкриване на всичко незаконно..Новя хит е пенсионираш се и си оставаш на заеманата длъжност със същата заплата нищо че по прзумция щом си пенсиониран си негоен.
4
4
 
6
 
! Отговори
месара преди 7 години
бе нали радев=*** имаше хора за кабинета , нали беше готов с назначението им , кво стана - май не било така ?! са се чудят кой и от къде да намерят да запълни бройките , но при тия високи заплати всеки е готов !
3
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Господин премиер кога ще си ходи заместник министъра на земеделието георги Костов че яко се краде в сектора в полза на фирмите на ГЕРБ
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ НЯМА АЛТЕРНАТИВА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ООООХ ГЛАДНИ ЧЕРВЕНИ *** В АТАКААААААА