Боян Петров - откровено за риска и "Първите седем"

Следващата цел на големия български алпинист е Еверест
6
Боян Петров - откровено за риска и "Първите седем"
Снимка: Bulgaria On Air

Онова, което всички знаем за него е, че животът му върви ръка за ръка с риска. Знаем и, че следващата му цел е Еверест. По-голямата цел в следващите години - Хималайската корона. За много от нещата, които не знаем от интервютата и презентациите му, ще можем скоро да прочетем в книгата му "Първите седем".

Какво разказа Боян Петров, един от най-силните български алпинисти, първо пред Bulgaria ON AIR и Юлия Христова, вижте във видеото.

Освен представянето на "Първите седем" /в Големия салон на БАН на 6 февруари от 18:00ч/, ще може да видите и изложбата "Природа и хора в планините на Пакистан", специален гост на откриването й ще е посланикът на Пакистан в София Н. Пр. А. С. Бабар Хашми.

През август миналата година Петров заедно с еколога Андрей Ковачев, пострада при катастрофата в Кресненското дефиле.

Автомобилът беше  управляван от румънка, която загубила контрол над автомобила на ляв завой. Колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

Само месец по-късно алпинистът вече гледаше към Витоша за поредния поход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Bulgaria ON AIRБоян Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го храни тоя докато си алпиниства?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възхищавам му се на тоя човек, честно!
3
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
фен съм на алпинизма и на велики алпинисти, като Райнхолд Меснер и Йежи Кукучка, за това ...
2
1
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
До АнонименАло-ооо, анонимния. Преди да пишеш глупости, се запознай кои 8-хилядници е изкачил Боян Петров. Даже е достатъчно, че е покорил К2 /смъртоносния връх/, за да му сваляме шапка, както се казва. Вземи да прочетеш книгата "Погребани в небесата", за трагедията през 2008 г., когато при слизане от К2 загиват 11 отлични алпинисти. Ти, анонимния, да си се изкачил случайно поне веднъж на Черни връх?
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що не преведете или съчините некое мнение или статия от специализираните издания за алпинизъм, или мнение на известните досега алпинисти? алпинизмът в бг не започва от боян, няма да е и последния. мене повече ми прилича на началник алпинист, партиен секретар или нещо подобно, баровеца на алпинистите!