Директор, но за кратко: Проф. Пилософ имал уговорка

С Петър Москов се били договорили още миналата година
2 мар 2017 10:07, Боряна Павлова
10
Директор, но за кратко: Проф. Пилософ  имал уговорка
Снимка: архив Bulphoto

Професор Владимир Пилософ е имал уговорка с бившия здравен министър Петър Москов още от април, миналата година, че той поема длъжността директор на Фонда за лечение на деца в чужбина временно.

Още по темата

"Има взаимен интерес от оставката ми. Уговорката се случи по време на драматичните събития миналата година, когато смениха управлението на фонда. Аз временно поемам тази длъжност, след което ще се търси човек, който да заема поста на директор за постоянно", заяви проф. Пилосов в студиото на "България сутрин".

Запитан дали вижда политически почерк в искането на оставката си, Пилософ каза, че се надява да няма такъв.

"Ако има, това не звучи добре в рамките на една институция, която не се занимава с политика, а с конкретна дейност", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина коментира обвиненията към институцията, в която има забавени средства за лечение като каза: "Директорът на фонда и цялата администрация не решават медицинските въпроси. Те трябва да бъдат определяни от експерти, които дават своето мнение".

Проф. Пилософ обясни, че с новия правилник, който е влязъл в сила от 3 септември, се е оказало, че фондът не може да плаща на онези лечебни заведения, които нямат договори по обществени поръчки.

"Виждате как се получава една административна и юридическа неяснота", заключи директорът.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
вишисто преди 1 година
До Край

Искаш да кажеш думата ИЗБИРАТЕЛНО.Ако имаш връзки или си член на герп вървиш иначе си в трета глуха.Разбрахме те всички.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо винаги на позиции, позволяващи краденето на пари се слагат евреи?
6
9
 
2
 
! Отговори
Край преди 1 година
Да си шеф на този фонд означава да се нагърбиш с разпределяне на ограничени средства на неограничен брой желаещи /всички до един убедени че парите ще ги спасят/. Полезен ход нямаш. И наивно-простоватото ни "общество" да те кълне че си демон дето яде деца. Поклон професоре - Вие носихте кръста достойно - време е друг да подложи рамо.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя заедно с шефа му Москов незабавно на съд. Колко ниско трябва да си паднал за да крадеш от болни деца.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха е как така се получава бе "професоре"??
то като ги измисляте тези правила, не мислите ли за последствията ??

след тази реплика, аз не бих ти поверил нито един пост, срамота е че посегнахте на децата, при положение, че това нещо работеше по-добре от преди твоето присъствие. Може и да не е работило оптимално, но ти и аверчатата го счупихте още повече.
Скрий се
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този не е читав. Сивито му го доказва. Но в крайна сметка виновен евреин няма.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги уволнят заради далавери и грешки всички са били УЖ временно. А тоя да земе да се прекръсти или да изчезва при евреите.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той пси.хото Москов и с турците се договори за Токуда срещу 10% комисионна.Същото се случи и с ваксините същото с апаратите за пръстовия отпечатък същото с новата болница в Панагюрище същото със затварянето на онкодиспансера в Пловдив и тн.Москов е за бърз СЪД И ЗАТВОР.