Освободиха и директора на Фонда за лечение на деца в чужбина

Проф. Владимир Пилософ изненадан, не знае нищо за мотивите
Обновена: 23 фев 2017 19:12 | 23 фев 2017 17:38, Красимир Ангелов
36
Освободиха и директора на Фонда за лечение на деца в чужбина
Снимка: Булфото, архив

Проф. Владимир Пилософ е освободен от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
Самият Пилософ обяви пред bTV, че не е запознат с мотивите на ведомството и никой не е водил разговори с него. Той бе назначен на поста през април 2016 г., след като старото ръководство на фонда беше отстранено от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов.

Рокадата тогава беше съпътствана с полиция, арести и твърдения за злоупотреби, които обаче  до момента не са доказани.

Проф. Владимир Пилософ към момента не е получил документ за освобождаването от поста си, съобщи самият той пред БТА. От Министерството на здравеопазването уточниха, че в по-късен час ще разпространят становище до медиите.

Последният скандал, в който фонда беше замесен, бе този с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине за бъбречна трансплантация в Германия, но Министерството на здравеопазването го спря в последния момент.

В крайна сметка днес стана ясно, че момчето ще замине на лечение. Днес Байрям беше приет в болница "Лозенец", където имало екип, готов да се справи с тежката трансплантация.

Байрям беше прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 7 години
Пилософ е не само за освобождаване, но и за съд! Байрям е само последната капка, един случай, който се раздуха! Детенце на познати (съвсем "чистокръвно" българче) наскоро не можа да се пребори с левкемията и немалка заслуга за това имаше конкретно Пилософ, който направи всичко възможно да попречи на лечението!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От личен опит по същата линия мога да кажа, че Пилософ не е достоен човек. И това не е първото дете, което не пуска да се лекува .А колкото до 34 - у нас не са правени много подобни операции. Има си статистика, може да се провери колко са успешните трансплантации и за какви възрасти. Има разлика между голям човек и малко дете, има разлика между случай с усложнения и стандартна процедура. Очевидно няма подходящи български лекари и водещи специалисти са отказали да направят операцията.
26
1
 
5
 
! Отговори
До До 22 Анонимен преди 7 години
Защо "да се учат"?Нали у нас са правени много подобни операции и то успешно.Никой тук няма нищо против детето.Става въпрос за това, че средствата за лечение в чужбина са ограничени и е редно да се пазят за такива случаи, при които у нас не може да се помогне на пациента.Затова и има въпроси какви вноски правят в бюджета близките на детето, та настояват за по-големи разходи за тяхното отроче, след като то може да бъде излекувано и тук.Дано да е живо и здраво, но има и други чакащи,болни деца
25
1
 
8
 
! Отговори
до 22 анонимен преди 7 години
До Анонимен прочетете още веднъж статията. Не уволненият проф.Пилософ е спрял заминаването на детето за чужбина , а министъра - чистач, по заръка на мераклии да се учат на сирака от малцинствата .Апропо проф. Пилософ е уважаван детски кардиолог , който е спасил хиляди деца със знанията и опита си и не приемам да бъде обиждан един уважаван български педиатър.
24
2
 
3
 
! Отговори
учуден преди 7 години
значи е уволнен ,че не изпълни заръката на МЗ да спре детето да не замине за чужбина !По чия заръка г-н министъра реши,че у нас има опит с трансплантацията при деца.Или сирачето от малцинствата става за обучение ?това е реваншизъм в съчетание с геноцид г-н министър
23
2
 
6
 
! Отговори
патил преди 7 години
Не всичко в чужбина е по скъпо! Да речем един PET скенер (дай боже повечето хора тук да не знаят за какво е!) в България е около 4000 лева - в Турция е около 2200 (с включени път, хотел, преводач, и т.н.) Дори във Франция има неща по евтини от тук!Професор Пилосов сигурно е достоен човек и лекар - но се включи в някаква герберска постановка - и загуби много от това.
22
7
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Служебното правителство ми допада все повече и повече, дали да не си го задържим ?
21
1
 
5
 
! Отговори
Т. Петков преди 7 години
Защо всичко политизираме???????
20
2
 
5
 
! Отговори
Т. Илиев преди 7 години
До dominiciВие господин dominici сте ***, щом говорите "...Некадърност, алчност и грубо показване на хипократовата клетва и общоприетите човешки ценности". Познавате ли проф. Пилософ? или си говорите така, за да кажете по принцип нещо!
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ние най-скъсаните ще плащаме на германците по 250 000 евро за всяко дете ? Пилосов предложи да поканят хирурзи от чужбина да оперират и обучават в Бг.
18
8
 
12
 
! Отговори
Защо?!?! преди 7 години
У нас има достатъчно добри специалисти.Ако ще плащаме 5 пъти по-скъпо за лечението на нечие дете, родните медии, след като ореваха света, че Байрямчо горкият трябва да се лекува в България, а не в чужбина, сега ще ни уведомят ли какви данъци и осигуровки внасят родителите на Байрям?
17
4
 
12
 
! Отговори
dominici преди 7 години
Не ги знае мотивите ли? Морееее .... Некадърност, алчност и грубо показване на хипократовата клетва и общоприетите човешки ценности.
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да крадеш от болни деца е пръстъпление. Но герберастите са оперирани от чувство за срам и нямат съвест.
15
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Богу, че са го махнали това чудовище от фонда. Едно нещо ценно е останало в тази държава - малкото дечица, които някой все още отглежда, поне него трябва да го пазим. Пилософ никога не е поддържал идеята, че някой трябва да се лекува в чужбина изобщо.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още един герберастки крадльо изгърмя. Браво, това е добро решение и добро за България и за децата на България.
13
3
 
19
 
! Отговори
@БГ преди 7 години
"Крайно време беше. Пркатически този човек преустанови дейността на тази структура."На един колега мина детето през този фонд преди ГЕРБ да го изтърбушат. От него знам как е функционирал фона и обществения съвет към него.Бях смаян че управляващите посегнаха на тези пари които отиваха за лечение на деца в чужбина. Просто от тези милиони нямаше как да взимат комисионна. Чуждите клиники не дават пари под масата и това явно ги е дразнело. Пилософ е съучастник в ОПГ ГЕРБ.
12
2
 
18
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Тоя веднъж съм го гледал по ТВ.Толкова нагъл и безочлив и подъл човечец просто няма.Угасих ТВто че от яд щях да го счупя. Искрено се радвам че тази нелицеприятна муцуна са го разкарали.
11
9
 
13
 
! Отговори
Е как преди 7 години
Мотивите са да сложат техен човек на неговото място, естествено !
10
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 1, а кой обича народа ? БСП, ДПС, ДОСТ, АТАКА?! Народа ще покаже кого обича и на кого вярва на изборите уважаеми. Ти не си Народа, а една нищожно малка частичка с голямо его, което ти позволява да си вмениш ролята на Народа!
9
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
vax toq apetiten fond be kolko 6efove smenixa dalboko garne u nas ima li pari za kradene nqma moral i savest kvo kato sa za deca nali 6te si napalni gu6ata