Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София

На пътуващите им излиза по-скъпо, купуват месечни и седмични
5 мар 2017 08:56, Анисия Иванова
56
Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София
Снимка: Булфото

Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София по празниците.

В обекти на всички търговци на гориво продавачите отговарят: "Преди малко продадохме последната", и обясняват, че ще има чак другата седмица. Очевидно е, че целта е пътуващите да си купуват месечни и седмични винетки - така ще трябва да плащат повече, тъй като след това вероятно ще им се наложи пак да си купуват годишен стикер, пише "Сега".

Това не се случва за първи път. В разгара на летния сезон миналата година по същия начин изчезнаха месечните винетки. Така пътуващите бяха принудени да си купуват седмични или годишни и им излизаше по-скъпо.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) тогава твърдяха, че не знаят за проблема и се оправдаваха с бензиностанциите, които не били подали навреме заявки.

След като обаче е известно предварително, че по време на празници има масови пътувания извън столицата, е елементарно да се провери дали са осигурени достатъчно стикери за шофьорите, които плащат скъпо и прескъпо, за да карат в дупките.

Създаването на изкуствен дефицит е много удобно, за да се пълни бюджетът. Още повече, че няма и на кого да подадеш сигнал за липсващи винетки, защото отговорността е размита между много звена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
20
 
! Отговори
Бензинджия преди 7 години
Няма никакъв заговор. Просто е - повечето хора досега не са си купили винетка тъй като не са пътували. Сега се оправи времето и всички тръгнаха, но вместо да са подготвени чакат последния момент, което е странно след като винетката важи до януари. Та просто още в петъка ми изкупиха останалите годишни винетки, а в неработните дни няма как да заредя. Та сега някои им е виновен, то и някои от цигарите ми свършиха, но аз печеля от бензина а тругите неща са допълващи и не ги мисля много много.
27
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Нямам нищо против БСП да управлява на като гледам кандидата за Премиер г-жа Лъжа просто тръпки ме побиват какви са останалите кадри . В БСП вече няма свестни и нормални хора за управление . Самата Нинова е кадър на СДС и Иван Костов . Тя е изгонена за корупция и е била подсъдима . Може ли цялата парламентарна група да гласува за Пеевски и сега вика , ами то беше грешка . Просто отврат и позор .
26
3
 
45
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Винету краде от самото начало когато *** го набутаха във властта. И не са 3 МИЛИАРДА, а са над 13 МИЛИАРДА по неговите офшорни сметки. Ограбването на българина е жестоко, безмилостно и неспирно. Той е безгранично алчен, страхлив и много жесток поради това. Страхът да остане извън властта му е огромен! Много хора затриха с Цецо Цървула, страшно много. Страхът вече е параноя. Лъжите му са толкова нагли, че това е дълбоко унижение към тези наивници които още му се връзват. Срам няма!!!
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вожда Борисов седем години ни обира, сега тръгнал като просяк по села и паланки да проси гласове!
24
0
 
46
 
! Отговори
РУМЪНИЯ преди 7 години
В Румъния винетките са електронни,няма лпене на стикери ,и излиза годищната 57 лв,пътищата им са перфекни,няма дупки ,а и заплатите им са по високи, ацените като в България.
23
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са приоми на гербаджиите, опасни са!
22
5
 
13
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До Един българинКато обиждаш на комунист, ти обиждаш над милиард китайци.Казвай крадливи комунисти или направо партийци.
21
9
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Хех (номер 23)Подкрепям твоето мнение! Това е факт, който трябва да се казва ясно, на глас, и все по-често. Защото още има заблудени които се връзват на играта "доброто ченге - лошото ченге" и си мислят, че ГЕРБ са антикомунисти. А БСП се знае че са комунисти.Обаче са в един отбор. Същото важи и за националистическите и етническите партии - членове на Атака се присламчват към ДПС.Само с едно не съм съгласен - имаше правителство на СДС, и макар че и в него имаше агенти на ДС, управляваха.
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 20 22Другарю като пускаше климатиците и ел. радиаторите не мислеше , а сега олеле майко кой ми с-а в панталоните .
19
0
 
20
 
! Отговори
До Хех преди 7 години
Да, прав си! Това е също много важно да ср направи ако искат да са коректни с шофьорите - от дата до дата! В момента абсолютно всичко е несправедливо и за съд!
18
5
 
30
 
! Отговори
Хех преди 7 години
А относно ГЕРБ - Уверявам Ви че грешите. Няма ГЕРБ, Реформатори БСП и т. нт.! Партията е една единственна БКП и не се е сменяла от 1944г. до сега. Но както и да е - Това е "само мецду другото".
17
3
 
29
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Имам две сметки за ток по 325 лева! *** ми да отида и да ги смачкам, никога не съм имал такива суми!
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 лева за лунен пейзаж!! Още не съм купул, няма и да купя, най-много една седмична ако прескоча до по-далеч!
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Като те гледам колко си *** ти си равен на бабите , които хвърлят пари от балконите на ало измамници . Завиждам на г-жа Нинова за нейните гласоподаватели. Просто уникум .
14
0
 
27
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До До Хех14Е да, в това отношение съм напълно съгласен с Вас! Така си е! Дори ще си позволя да Ви допълня. Освен изброеното от Вас - Годишната винетка трябва да е от дата до дата, а не както сега. Така е в "западналата"Румъния например, където ходя много често защото работата ми е такава. Не съм шофьор, но се дразня като трябва да лепя и стържа стикери. Румънската годишна е просто един бон който съм прибрал при документите ми. Няма нищо за лепене и чистене и важи от дата до дата.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как иначе Винету ще има в личната си сметка 3 милиарда,а?
12
1
 
17
 
! Отговори
Братя не купувайте преди 7 години
Купуването и продаването на незаконни винетки е престъпление!!! Другари,моля ви не купувайте!!!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве мошеници вееееее дърво заслужават, докога ще търпим
10
3
 
38
 
! Отговори
До Хех преди 7 години
Нали се сещаш , че това е обирджийство!!???8 години Герб не можаха да направят, така че да не ни обират! Винетката трябва да е електронна и да върви с водача а не с автомобила! Да имаш два автомобила и да те карат да си купиш две винетки е рекет, кражба, обир и още определения! Винаги си на платното с единия автомобил а не с двата!Затова някои хора от Герб заслужават затвор за геноцида над нас!
9
3
 
21
 
! Отговори
В София преди 7 години
Вчера си купих годишна винетка. В първата бензиностация нямаха, но във втората имаха. Явно трябва да се търси в бензиностанциите, които не са на главните шосета.