Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически

За да наемат дама на работа... да е до 30, с два езика, 10 г. стаж
134
Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически
Снимка: Булфото, архив

Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник.

"Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

Според нея проблем с насилието на жени у нас е ужасяващ и това е видно и от официалните статистики, и от проучвания на неправителствени организации.

Друг сериозен проблем пред дамите е безработицата. Тя е по-висока сред жените, което, по думите на Манолова, е в резултат от дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа.

"Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 години, с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила 2 деца и да има 10 години стаж", коментира Манолова.

Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
3
 
! Отговори
Stelian Gotchev преди 7 години
До валентина Ti ako si mi jena hte me sluhah,kato nemska ovcharcka i hte vikah da mila kakvo iskah duduche li kartofki s svinsko li hte te sablicham golichka i v gerana s vuje hte te puskam pri oslovie che ne me sluhah i kruhkah s drugi muje!
73
4
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
Има много жени учени, например Мария Кюри, но има и много мъже, които не познават историята и се хвалят с това.
72
2
 
4
 
! Отговори
От съседната новина преди 7 години
Да бъдеш жена това е болка.Когато ставаш девойка боли,Когато ставаш любима боли.Когато ставаш майка боли.Но най-непоносима на земятае болката да си жена, непознала всички тия болкидо една=-=-=-Това е положението жени, боли ....
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 74 Да бе то за това в световната история една жена учен,няма :))
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знайте че познавам жени на 50 с маниери да ти падне шапката и 25 годишни не могат да им се мерятЗнай, и аз познавам такива, всички познават такива жени, не си само ти. Ама са само няколко и много богати или известни и мъжете търчат по тях. Но останалите 99.99999% от жените след 30, даже след 25 вече не ставате.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 73 АнонименНа 30 години са стари жените според теб, но за донор на органи става нали ?Ако ви трябва бъбрече на вас, скъпи мъже с удоволствие ще приемете да ви присадят скъпоценния бъбрек от 30 или 40 годишна жена.---За бъбрек става, но за леглото не става, вече на 30-40 сте пресъхнали, спихнали стари чанти, мъжете искат младичко.
68
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за физически - значи талантливи мъжки.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знайте че познавам жени на 50 с маниери да ти падне шапката и 25 годишни не могат да им се мерят
66
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,това мъжете са *** народ, с просто мислене.Добре са жените да мисмят вместо тях
65
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 5730 вече е стара, 40 е баба. Който иска духовна близост да ходи в Непал или Индия в някой ашрам да се сближава духовно с баби, иначе жената става максимум до 25, после вече е стара, може само за духовна близост, иначе не става.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ нормалните страни жените 3 пъти седмично са на спа,на прическа,на маникюр,по молове и си е в реда на нещата.Хе хе, чакай ти, затова ще ядете бой, малко ви е даже... айде заминавай в норамалната страна да те видим как ще мръзнеш в кварталите с чеввени фенери да направиш поне 5 клиента на ден, ще видиш спа, прическа, по молове...
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Младежтака сте намерили вие..но ще се промени!В нормалните страни жените 3 пъти седмично са на спа,на прическа,на маникюр,по молове и си е в реда на нещата.Мъжа е доволен,че е щастлива,и той също,НО вие сте така бедни и финансово и душевно,че..абе за нищо не ставате,това е.
62
7
 
7
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
Ако мъжа мисли само за пиене и ядене, то жените само за пари и молове мислят.....
61
3
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Много плоско мислене.Добре,че не си еталон за образец за всички мъже.За да има физическа близост, първо трябва де има духовна такава, без значение от възрастта.
60
5
 
8
 
! Отговори
валентина преди 7 години
До Анонимен 64ТИ защо си мислиш,че някой ще умре да бъде с такъв като тебе например??Или равни в домашните задължения,или аут!Като си такъв голям мъж наеми домашна помощница,на която ще се плаща за дадената дейност!Никой,никой не е длъжен да ходи по тебе и да ти обира чорапите,да те глади и т.н.Правила го е ***,докато те е отгледала,сега си голям,прави го сам!Това е мъж!
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58Жената за да роди и трябва мъж, нали се сещаш, она козата си сака пърч.На 19 заживях самостоятелно. Трябваше да премина границите на добрия тон за да отуча родната ми майка да ми звъни през половин час и когато ми дойде на гости да "препикава територия".Жена ми в началото като всяка ми дуднеше. Един ден я опрях на вратата и с юмрук я пробих на сантиметър от главана и. Разбра ми намека и сега живеем в мир и хармония.
58
7
 
10
 
! Отговори
валентина преди 7 години
До 63Не,не съм "стара мома",но се наложи да изхвърля няколко несполучливи бг екземпляра,и да разбера,че Има значение,как си възпитан,а в Бг възпитанието на мъжете е отвратително!
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като "валентина" са в тази 1/4 дето ядат бой. Другият вариант е да са сами.
56
8
 
6
 
! Отговори
До 61 валентина преди 7 години
Ти стара мома ли си или да ...
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените се делят на няколко групи: - прекалено млади да раждат деца- във възраст за раждане на деца- към края на възрастта за раждане на деца- след възрастта за раждане на деца. Съответно и търсенето на мъжа е според групата жени, към които се е насочил.