Пръстовият отпечатък за болниците отиде в историята

ВАС окончателно отмени системата на Петър Москов
33
Пръстовият отпечатък за болниците отиде в историята
Снимка: Булфото, архив

Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците, съобщи "Дарик".

Още по темата

Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, но тогава здравното министерство, здравната каса и Министерският съвет обжалваха становището на съда. Днес обаче решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пръстовият идентификатор бе атакуван в съда от Центъра за защита на правата в здравеопазването, Федерация "Български пациентски форум" и Сдружението на частните болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
21
 
16
 
! Отговори
Тц.... преди 7 години
......разбирасе че съдружението на частните болници ще е против. ....за мен това беше ,едно от добрите решения на Москов......всяка година бюджета на МЗ и НЗОК расте частните болници се умножават ....а Българина все така болен....не пациента краде. ...а болниците и тяхните собственици......не случайно почва да се пълни сТурски болници и собственици..(извинете за ръкописа)
3
3
 
41
 
! Отговори
ъпсурТ преди 7 години
Някой хора направИха много пари.На Москов 100% му е било известно, че ВАС 99,99% ще постанови подобно решение.Сега остава да се провери с кой са свързани фирмите оборудвали здравните заведения.
2
4
 
28
 
! Отговори
инж. Андреев преди 7 години
Едно много яко усвояване на държавни пари...нищо...поне така се стимулира икономиката :D
1
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чудесна новина! лудият доктор трябва да бъде съден за подобни издевателства над гражданите и пациентите!