Неясното бъдеще на нашенци на Острова – какво ще стане след Brexit?

Работодателите харесвали българите, вършели си добре работата
29 мар 2017 15:15,
80

Тина, Дидо и Христо са българи, избрали да работят в Англия. И тримата са наети на частен остров, където ги викат вече поредна година. Въпросът какво ще стане, след като Великобритания напусне ЕС, вълнува от месеци сънародниците ни зад граница.

"Нямам притеснения, защото нашите договори са отпреди датата на закона, така че мисля, че всичко ще е наред", сподели Тина пред Bulgaria ON AIR.

Негативно отражение все пак има, но работодателите намерили начин как да го решат. Те компенсират падането на курса на паунда с увеличаване на заплащането на час.

"Единственият начин, по който се отразява, е, че паундът падна доста. Аз работих тук и 2015-а и тогава паундът беше 2.80, а сега е 2.30, което е доста голяма разлика, но за сметка на това заплащането на час стана доста по-високо", обясни Дидо.

Работодателят им не е говорил с никой от тях дали ще има разлика след Брекзит в заплатите им. Но са им казали, че ще искат да ги наемат отново.

"Лично моят работодател харесва българите, предпочита да наема българи, защото си вършим по-добре работата", каза Христо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
19
 
! Отговори
Смятайте !!! преди 7 години
Знаете ли вица/истина за кралицата -дошла на власт с половината свят а ще си отиде с половин остров.......Толкова са велики в днешно време англичаните. Сега са 3та икономика ,зад Франция в Ес....нищо особенно. Немската икономика е с 1/3 та по-голяма.
37
7
 
22
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Е как няма да им поднови договорите. Нали в UK няма балами да ратайстват, не и за без пари. Евтино му е на човека да си внася роби от БГ и ще си внася. Все едно до преди 2007г. не ходеха нашенци с визи на ягодобер. Споко никой няма да ги върне, докато не дръзнат да гледат господаря в очите.
36
14
 
20
 
! Отговори
Бягат само слабите преди 7 години
Те са РОБИ ! Каквото каже господаря им това ще стане.....
35
3
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 7 години
До АнонименСтой си в Сидни, Анонимнико. Там климатът е най-благоприятен за твоето лечение, но о сега не са намерени илачи, които да лекуват комплексирани малодуковци като теб.
34
6
 
6
 
! Отговори
Един преди 7 години
Кво да стане, все едно не могат да си берат ягоди дома. Нема кво да ги мислим нашите - мен сън не ме лови кой ше им бере ягодите на англетата.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязала съм, че разни другари, които живеят в чужбина, чат-пак се вкрючват със злостни коментари, което ми напомня именно за нашата прословута българска злоба. На мен може да не и е добре, важно е на Вуте да му зле! И тези хора си мислят, че са стигнали някъде, където може да е единствено дъното на умственото си развитие!
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие от ЕС сте чао още преди UK, офицялно ви го казаха 2 3 4 5 скорости. Вие сте вън от ЕС още преди UK бе, не усетихте ли как напуснахте EС лекичко ви изгониха преди 2 седмици?пооздрави от Sydney Aв$тр.алия
31
5
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Изпълняват си договорите и нови няма да бъдат подписвани и нашите ще се прехвърля някъде из Европа и това е , нищо лошо няма в това -англичаните ще започнат да се трудят ,нашите ще се поприберат към Родината си и ще започнат да работят и у нас и ще вдигат БВП на Родината си -нима това е лошо !?
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя остров що не вземе да отплава на някъде?
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
самата великобритания е грешка. доказват го едно 60 държави, които обявиха независимост, начело със сащ. едва ли можеше да се направи по-голям подарък на ирландия и шотландия. чуждопоклонниците няма да ме разберат, но само наблюдавайте колко интересно ще става там. като почне от британския футбол, където вече ще трябва да се съобразяват с броя на чуждестранните играчи и свърши с озадачените чичковци и лелки, които чакат с нигерийци и афганистанци в опашките за полу-хора.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами много просто неясното бъдеще на нашенци на острова = неясното бъдеще на британците в България и останалите 26 страни членки на ЕС. ако британските политици покажат глупост, вероятно ще изолират острова си и навътре, и навън. и ще се самозапалят, имайки предвид 20% азиатци и африканци, които цвъкат по 4-5 чавета и карат на помощи,
27
2
 
4
 
! Отговори
До Гошу преди 7 години
Ти си вредител, бе! Какви 30% компенсации търсиш?Долу ръцете от бедните БГ бизнесмени и олигарси.Едвам свързват двата края тука, само някви завистливи бедняци им липсваха на всичките проблеми.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не говорим, че това 27 "държави" означава точно това - отделни държави всяко от които гонеща свой собсттвен интерес. Вишеградската четворка си има едни интереси, Гърция други и т. нат. И този процес на разделение в ЕС ще се задълбочава оттук насетне - самият евфемизъм "Европа на няколко скоросит" го доказва. Англичаните са великолепен лакмус за насоката на геополитическите промени - нямат грешка в преценката си от векове насам.Щом бягат отнякъде значи там откъдето бягат идва потоп.
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26, хахаха, Великобритания не е ЕДНА държава. Великобритания стои начело на общност от страни, която включва 2 МИЛИАРДА човека. 27-те държави на ЕС в по-голямата си част са джуджаци, а не малка част са направо бедни. Къде ще сравняваш 2-милиарден пазар с ЕС и грандиозните финансови потоци, управлявани през Ситито с хилавата и енергийно зависима евроикономика? Английската кралица - "дайте ми поне една причина Великобритания да остане в ЕС"!
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-долу прочетох и друго наивно мнение - че англичаните били гласували по "импулс" и затова щели да си бият сега главите:). А бе вие сериозно ли мислите,че британският елит е пуснал референдума ей така-щото няма какво да прави.А бе този референдум е организиран от брит. елит точно, защото вече си е направил сметката,че от ЕС не може да се изстиска нищо повече и следват само пасиви.Затова и двете камари на парламента гласуваха Брекзита в рекордно бързи срокове.
23
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС МОЖЕ БЕЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ,НО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ МОЖЕ БЕЗ ЕС !ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК ЗНАЕ ЧЕ В ТЪРГОВИЯТА 27 ДЪРЖАВИ МОГАТ БЕЗ 1 ДЪРЖАВА , НО 1 ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ БЕЗ 27 ДЪРЖАВИ !
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, хахаха, Германята как точно ще пренасочат износ за 30-40 милиарда към други страни:)). Намирането на пазар е най-ТРУДНОТО от всички неща. Кой ще купува мерцедесите и бмв-тата? Поляците и бугарята ли:)))) Лондон е стиснал за топ.ките ЕС, а онова в което са силни англичаните - финансовите и правните услуги нямат конкуренция и няма кой да ги замести.Да не оворим, че за ЕС идва един тъмен облак от Щатите (мита,по-високи разходи за отбрана и др).На всичкото отгоре ЕС е енергийно зависим. Ка.***!
21
4
 
8
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ БЕ И.ДИОТ преди 7 години
Русофил гурбетчиев, ти си много невеж човек. От митническите бариери единствената стран, която ще страда е Германята, щото последната има 30-40 милиарда евро плюс в търговския баланс с Великобритания:)НЕ ТИ РАБОТИ ПИПИТО ! ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ДА ПРЕНАСОЧИ БИЗНЕСА СИ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ 26 СТРАНИ ОТ ЕС ! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КАК ЩЕ КОМПЕНСИРА БИЗНЕСА СИ С 27 ЧЛЕНКИ ОТ ЕС ?! ВСЯКА СТРАНА ОТ ЕС МОЖЕ ДА КОМПЕНСИРА ЗАГУБИТЕ СИ ОТ ТЪРГОВИЯТА С АНГЛИЯ КАТО ПРЕНАСОЧИ БИЗНЕСА СИ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ 26 ОТ ЕС !
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониментоест, след поредния англосаксонски номер, съюзниците пак ще разграбват техниката, специалистите и разработките за двуполюсен свят на "доброто и лошото ченге"?
19
4
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
"Те компенсират падането на курса на паунда с увеличаване на заплащането на час."-----Два извода:Извод 1: Че щом пада паунда, Брекзита е бил грешка и тепърва ще осъзнаят англичаните колко струва безразсъдният импулс да се подвеждаш по акъла на популиститеИзвод 2: Че там на секундата се взимат мерки с компенсация на заплатите, а сега да видим как ще се компенсира живота в БГ след поскъпването на всичко с 30% ????