Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%

Очаква се да скочи и тока, да поскъпнат хранителни продукти
1 апр 2017 10:18,
321
Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%
Снимка: архив Reuters

Денят на шегата посрещаме с две увеличения, които съвсем не са шеговити и никак смешни.

Във вторник стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%.

Още по темата

30%-ното увеличение повлича след себе си и други поскъпвания. Заради увеличението се очаква да се повишат цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Два дни след решението на КЕВР за поскъпване на газа прогнозираният скок в цената на водата се осъществи в София. Именно с прогнозираните 18%.

Увеличението на газа пък повлече след себе си промяна на цените по цялата верига в енергетиката. При тока за битовите потребители и малкия бизнес това ще е под 1%, каза председателят на КЕВР.

С това решение пък и поскъпва... хлябът. Тъй като повечето фурни работят именно със синьото гориво се очаква да се увеличи и цената на насъщния, но и на продуктите.

Рязкото вдигане цената на газа удря и млекопроизводителите, които използват природен газ.

На 4 април ще има открито заседание за цените на парното и топлата вода, както и на тока, който произвеждат топлофикациите, а на 7 април комисията ще се произнесе на закрито заседание какви ще бъдат тези цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Смешната новина за деня. :)))
184
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на народа сладко му доде гербавия неможе да го остави
183
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
освен за ракията на масата.............Да, ама краставиците и доматите поскъпват драстично, на една гола ракия кара ли се?
182
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подир газа тръгва и цената на бензина - те са свързани.Марешки сега ще си мълчи, той вече е в парламента и ще трябва да избие загубите от по-евтиния бензин, когато събираше балъци да гласуват за него.
181
0
 
4
 
! Отговори
шопо преди 7 години
Важно е на Вуте да му е скъпо...
180
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит ви ГЕРБ.Малко ви е, още трябва да ви таковат ***
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами много хубаво,на българина му дай да протестира за глупости а това че живее като куче няма проблем
178
1
 
29
 
! Отговори
Marie Claire преди 7 години
Сега ако няма народен национален протест, вече не знам ... ще емигрирам, щото на никой тук не му дреме за нищо освен за ракията на масата.
177
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ МОЖЕ БОЙКО.НАРОДЕЦЪТ Е КАТО БРАШНЯН ЧУВАЛ, КОЛКОТО ПО-ТУПАШ, ПОВЕЧЕ ПУСКА.
176
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ С ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА. И БИЛЕТЧЕТО ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЩЕ СТАНЕ 2 ЛЕВА, ЩОМ ПОСКЪПВА ГАЗА - НАЛИ АВТОБУСИТЕ СА НА ГАЗ ПОВЕЧЕТО.
175
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никъде няма да излизам да протестирам вече.ТЕРМИНАЛ 2 ТОВА ЕСистемата е пропита с корупция,юридически възможности за бездарно крадене,алчност,безсъвестност,наглост!!!Бизнес-мафията лобира в парламента и съвсем законно ни рекитират . Няма ББ,БСП,Патриоти и т.н.....всичко е подвластно на системата !Оправията е само след война !Жалко и нелепо ,но това е реалността...Затриха ни тези г.ъзове,сънародници !
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К`во пискате , бе? Нали Боко ви обеща 1500 лв средна заплата. Най-напред трябва да вземе парите отнякъде, за да си изпълни обещанията.
173
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАПОЧВАЙТЕ СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА ГАЗ ПРИ ДОМАШНИ УСЛОВИЯ.НИЕ, ОТ СЕЛО, ЩЕ ВИ ДОСТАВЯМЕ БОБ В НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО.ТАКА - ХЕМ СИТИ, ХЕМ ГАЗОСНАБДЕНИ.
172
2
 
25
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Когато ви изнудят да продадете апартаментите, останали от лошия бай Тошо,тогава идва ГОЛЯМТО страшно.
171
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ГАЗ откъде я купуват, че да е поскъпнала с 30%. Газпром НЕ Е УВЕЛИЧАВАЛА ЦЕНАТА! Сами си правете сметката как ни пързалят.
170
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци са много загубени. Набиха им го яко следизборно и пак най-много гласове има ГЕРБ в София. Мълчат и превиват гръб, като мишоци. И после пак за Бацето си гласуват, първо мет си го направиха, после и 3 мандата правителство му дават, а през това време постоянно им вдига цените на топлото и менте ремонти не издържащи и един сезон.
169
2
 
14
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Ще си вдигат всичко с каквито % пожелаят няма проблеми! Да сте забелязали някой излезнал да протестира? Това как си представяте ще се случи във Франция, Германия, Холандия......! Народа след като само мърмори но го търпи, значи си го заслужава!
168
0
 
15
 
! Отговори
seira преди 7 години
ДАМИ И ГОСПОДА, "ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ":ЧЕСТИТО!!!
167
1
 
21
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
Е нали откриха газ в черно море Бокича се биеше в гърдите?!?*** народ, слаба държава
166
2
 
32
 
! Отговори
ха преди 7 години
Какъв Радев,какъв Герджиков сънувате бе,герберски неандерталци.Това решение е на КЕВР с председател големия"демократ"Иван Иванов,върл противник на АЕЦ Белене и Южен Поток и отявлен лобист на скъпите Марици,ВЕИ и шистовия газ.Тоя дъртофелник и цялата му комисия бяха предложени ЛИЧНО от мутрата Борисов по време на втория му кабинет и бяха одобрени в парламента с гласовете на ГЕРБ и РБ.Тая комисия има определен мандат и не може лесно да бъде разтурена.Къде виждате тогава ролята на служебното правит