Депутати на опашка за държавни жилища, ако не стигнат – на хотел

Само 60 от апартаментите били в изправност, ремонтират другите
Обновена: 6 апр 2017 07:26 | 6 апр 2017 07:23,
43
Депутати на опашка за държавни жилища, ако не стигнат – на хотел
Снимка: Reuters, архив

Само 60 от близо 160 ведомствени жилища на Народното събрание в момента са в изправност и могат да приемат своите нови наематели. Това коментираха от администрацията на парламента. Но с уговорката, че и останалите апартаменти ще бъдат ремонтирани.

Част от вече бившите депутати, които бяха под наем, са започнали освобождаването на помещенията. От всички партии са започнали да правят списъци на избраниците си, които ще ползват парламентарна квартира. При евентуален недостиг на жилища, докато старите се ремонтират, обикновено народните представители се настаняват временно в хотели, пише "Труд".

Вчера се проведе и първата работна среща за дневния ред по тържественото откриване на първата пленарна сесия на 44-тото народно събрание. ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и "Воля" излъчиха свои представители, които да подредят програмата за първото заседание, което вероятно ще е насрочено за 19 април.

Депутатът от "БСП за България" Тома Томов се оказа най-възрастният избраник в НС и по традиция той ще удари първия звънец. След това всички народни представители ще положат клетва и ще изслушат традиционното обръщение на президента Румен Радев.

В първия пленарен ден депутатите ще изберат и председател на 44-тото народно събрание. Очаквано, парламентът ще има и 5 зам.-председатели, колкото са политическите сили. Пак в първия пленарен ден всяка парламентарна група ще има по 10 минути за политическата си декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали имат държавни субсидии, да си ги ремонтират с народни пари, а не да ги държат на влог!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги пратят във виетнамските общежития, тъкмо и тези от Красна поляна няма да протестират, а ще им се радват.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До правилно еАре стига де, много си гаден, може да ги оставим да се бутат и в градския транспорт - и без друго имат правото да го ползват безплатно.
31
1
 
10
 
! Отговори
истината преди 7 години
тези нагли хора, наречени депутати не намалиха състава си от 240 на половина, достатъчниса сто човека, държавата Хондурас има седем милиона народ и 70 депутата, не намалихасубсидиите на партиите от 11 лева на 2 лева, жалка е атмосферата в България, затовамладите теглят една псувня на държавата и отиват в нормални държави, а ние възрастнитене обичаме тази държава.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква символика доносник от ДС ще бие звънеца
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки път едно и също -избирате едни и същи мизерници ,после се дивите на простотиите им и на ненаситната им алчност...тези не са паднали от небето , те са рожби на " демокрацията" и сега ще се възползват от благинките и , а вие си се оплаквайте колкото си щете .До като съществува това недоразумение наречено -парламентарна република -ще е така!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Ква пълна проверка след като са доказани престъпници и при всички правителства успяват да се съхранят.У НИКО МУ НЯМАМ вяра.В43 НС уж приеха за втори път закон за лустрация и кво пак се набутаха именно тези които би трябваше да се лустрират..Н ачалници на ПУ шефове да дирекции и такива на отговорни държавни служби бивши политработници и ДС -ВКР.
27
0
 
12
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
Е ЩО НЕ ИДАТ НА КВАРТИРА ДА ПЛАЩАТ НАЕМ ИЛИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ С ТЕЗИ МАЛКИ ЗАПЛАТИ
26
2
 
3
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ete.... vi pak invazija na seljani vo Sofija ahahahahahaaaaaaaa...
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък не ги настанят на военна рампа в общежитията за бежанци. Как да е са за 4 години.
24
0
 
12
 
! Отговори
sport преди 7 години
ДУПЕтатите провеждат успешна политика на геноцид спрямо тези, които ги хранят и осигуряват привилегии за определени прослойки от обществото и определни хора, които ги избират. Другите им приходи идват по едни други линии. Питам се, когато и последният ***, който работи и ги храни си замине от тук и като стане тотална бананова република, тогава какво ще правят?
23
0
 
18
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Пропуснали сте да отбележите, че дъжавата трябва да осигури и тоалетната хартия за провинцилните н***влеце 1
22
0
 
11
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До Анонимен 21Колко ще ти платят за това, дето го написа? С какво точно не са те разочаровали - със закони изцяло в полза на топлофикации, енергодружества, измислени "работодатели", закриване на училища, мизерни пенсии - КОЕ точно ти харесва?!
21
0
 
10
 
! Отговори
Edna преди 7 години
Затова заметоха резултатите от Референдума, а онзи Плев-ньо прати на Конституц. съд искането за намаляване на броя на тези... И, разбира се, съдът удобно реши, че това противоречало на Конституцията!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименdo 22 че то и мен не са ме разочаровали - толкова некъдърни подкупни - КАЛПАВА СТОКА
19
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живи и здрави да са хората! Каква е тази злоба към избранниците на народа просто не схващам. Те правят каквото могат и все пак работят за доброто на всички ни. Досега не са ме разочаровали! Успех!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
777 преди 7 години
хотела ще го плащаме ние
17
0
 
13
 
! Отговори
Ансурд преди 7 години
А ако се сещате преди седмица-две имаше статия за самотна майка с болно дете в общинско жилище-мизерия."Не били достатъчно хората,които проверявали състоянията на жилищата".Значи горката жена трябва да се опита да направи мизерията в която са я настанили,малко по-добра за живеене и да се грижи за болното си дете с някаква мижава заплата .А за тези"пиявици" всичко може.Малко ни крадат,та и хотел да им плащаме.Защо не ги оставят и тях да се оправят,да си го оправят сами,като всички останали.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в хотел Цура да ги пратят- на Лъвово мост
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги пратят във виетнамските общежития.