Патриархът към миряните: Въоръжете се със смирение!

Негово светейшество отслужи празнична литургия за Цветница
Обновена: 9 апр 2017 12:39 | 9 апр 2017 11:31,
90

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Миряните да се въоръжат с любов, кротост и смирение, призова патриарх Неофит по време на празничната служба за Цветница.

Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит отслужи празничната света литургия по повод празника Вход Господен в Йерусалим.

"Честит празник, възлюбени в Господа! Божият мир и Неговата любов, и велика милост да бъдат с всички нас и нашия народ”, каза той, цитиран от "Фокус".

"Господ Иисус Христос влезе смирено и кротко с мир и благословение така, както бе дошъл в нашия свят. По същия начин Той завърши дните на своето земно съществуване. През цялото това време неговата сила беше в Божествената любов, кротост и смирение", каза патриарх Неофит.

Патриархът отбеляза в своето слово, че миряните също трябва да се въоръжават с тези оръжия.

По думите му, душата ни се бори с кротост и боязън и това ни дава отговор на нашата надежда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Православен свщеник от Ромски произход беше най-добрата статия в тоя сайт ама и авторката на статията от тях
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко уроци по християнство:"Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях." (Левит 20:27)"А който удари роба си или слугинята си с тояга, и те умрат под ръката му, да бъде наказан; но, ако те преживеят един или два дни, не бива той да се наказва" (Изход 21:20)"Вие, рабите, бъдете послушни на вашите по плът господари със страх и трепет, в простота на сърцето си, както на Христа" (Ефесяни 6:5)
44
1
 
3
 
! Отговори
BRAVO преди 7 години
За вярата няма Етнос: Ромът Иван 30г. проповядва християнството , много добра статия за Хипнотизиране с Религия
43
1
 
7
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Че защо е прието християнството от най-прогресивните общества и владетели по онова време? Защото е било угодно на властимеющите ! " Всяка власт е дадена от Бога !" И любов, кротост и смирение ! Па да ..... Ще блъскаш като роб месеци наред, няма да ти плащат, чарбаджиите не им пука, ти ще се чудиш как да си нахраниш децата, но .....трябва да си пълен с любов и най-важното да си смирен, кротък!! Иначе си...комунист, революционер, антихрист........Чернокапци проклети, на всяка власт ***.....
42
1
 
7
 
! Отговори
Мдааа.... преди 7 години
Християнството в едно изречение: "Слуги, покорявайте се с голям страх на господарите си не само на добрите и кротките, а и на опърничавите."
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Въоръжете се със смирение" - казано по-просто: продължавайте да бъдете овце и станете още по-големи овце, ако можете.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24. Водачи слепи, които комара прецеждате, а камилата поглъщате! 25. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето чистите отвън чашата и блюдото, когато вътре те са пълни с грабеж и неправда. 26. Слепи фарисеино, очисти първом извътре чашата и блюдото, за да станат чисти и отвън. 27. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето се оприличавате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а вътре са пълни с мъртвешки кости и с всяка нечистота; 28. тъй и вие отвън се показвате на човеците праведни, а извътре сте пълни с лицемерие и беззаконие. 29. Горко вам, книжници и фар
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма лошо да посрещаш несгодите със смирение но неправдите причинени и случващи се от хора с тях трябва да се борим
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.""Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето затваряте царството небесно пред човеците; защото нито вие влизате, нито влизащите пускате да влязат. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето изпояждате домовете на вдовиците и лицемерно дълго се молите; затова ще получите по-голямо осъждане."
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: 16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? 17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: 18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. 19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън. 20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете. 21. Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч; защото дойдох да разлъча човек от баща му, и дъщеря от майка й, и снаха от свекърва й."И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те вече получават своята награда. А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Патриархът" май не е схванал нищо от Библията! Ама явно така му е угодно! Но: И влезе Иисус в Божия храм, изпъди всички продавачи и купувачи в храма, прекатури масите на менячите и пейките на гълъбопродавците, и казваше им: писано е: домът Ми дом за молитва ще се нарече, а вие го направихте разбойнишки вертеп. А Иисус рече на учениците Си: истина ви казвам, богат мъчно ще влезе в царството небесно; и още ви казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в ....
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Библията (Новият Завет) си пише много ясно че Исус Христос се е противопоставял и изобличавал Фарисеите и Съдокеите! Те са точно тези които са лицеприятни и развратени! Доказали са го многократно! Вярата в Бог е Истината - религията е празна работа!!!!! Вижте им делата и които има очи нека сам се сети!
33
4
 
7
 
! Отговори
Неофит преди 7 години
Тоя знае ли как се живее в *** с 200лв. на месец. И той седнал акъл да дава...Ама такива ги има, защото сме овце, да, *** манталитет. Търпим ли търпим.
32
0
 
0
 
! Отговори
bai :) преди 7 години
До байхейсti koia ot dvete si chel ?
31
3
 
9
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
Християнството има 2 части - Тората, религия за господари и Библията, религия за роби !Докато Тората учи да се отвръща подобаващо на злото Библията учи на смирение, за да е сигурно, че когато лихваря дойде да изрита семейството ти на улицата ти ще си смирен, кротък и пълен с любов към господаря и закона му !На миналия ВеликДен, Папата миеше краката на ислямските "бежанци" .....
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смирете се, подновете батериите на вибратора и се "успокоете"! Фарисеите и Съдокеите са се успокоили по манастирите - отдавна!
29
1
 
5
 
! Отговори
Ханко от Село Осеня преди 7 години
Не брат,ще се смиря въоръжен,пък каквото господ отреди!
28
5
 
5
 
! Отговори
вярващ преди 7 години
Поредният комунистически слуга назначен за патриарх на България.
27
2
 
6
 
! Отговори
Началник преди 7 години
ИМЕТО НА БОГ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО. ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА СТРАХОПОЧИТАНИЕ. БОГ НЕ Е НАЧАЛНИК НА БОЙКО БОРИСОВ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ.БОГ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СРЕЩНЕ С ТИКВУН. БОГ НЯМА ДА ПРОСТИ НА ЧОВЕК, КОЙТО С 0.0001% ОТ ПАРИТЕ ОТ ЧУВАЛЧЕТАТА НА КТБ ПЛАТИ ИНДУЛГЕНЦИЯ НА РИМСКИЯ ПАПА.ТИКВУН ВЪРНИ ПЕТТЕ МИЛЯРДА ОТ КТБ.ТИКВУН ВЪРНИ ПАРИТЕ , КОИТО ОТКЛОНИ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.ТИКВУН ПРИЗНАЙ СИ ТИКВУН, НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ ДОРИ МИНИСТЪР НА *** В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.