Коли в пламъци, а МВР – безсилно! Ще има ли край на факлите?

Кражбите и палежите на автомобили се увеличават
10 апр 2017 09:23,
51

Тенденцията за подпалване на автомобили и автокъщи се засилва, а палежът остава трудно доказуемо престъпление, казаха журналистът Стефан Ташев и Цветелина Цанева от Асоциацията на вносителите на автомобили в студиото на "България сутрин".

Според журналиста е трудно да се открие връзка между отделните палежи, поради трудността по доказване на престъплението.

"В МВР липсва превенцията. Това престъпление, като че ли остана безнаказано. Това дава пример на други да излеят едно шише бензин и да драснат клечката" посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Цветелина Цанева предложи законодателна инициатива за промяна на статута на видеозаписите в съда. От Асоциацията на вносителите на автомобили биха подкрепили идеята записите от камери да се приемат като доказателства, тъй като, според нея, това е единственият начин да се докаже един палеж.

Попитани какъв тип коли най-често стават жертва на кражба, гостите отвърнаха, че BMW е най-често крадената марка автомобили.

"Кражбите се увеличават, палежите също - това е много притесняваща тенденция", заяви Ташев.

В последните няколко седмици случаите на запалени автомобили главоломно растат.  На 16 март на централно място в столицата - близо до Моста на влюбените край НДК 4 автомобила бяха запалени. Въпреки че мястото е оживено и има камери, дори видеозаписът не помогна на полицията да установи кой е драснал клечката на четирите коли.

Подобен случай стана и в Ловеч, където пък огънят тръгнал от един автомобил, но после още 4 се подпалили. Последваха коли факли и в Бургас. Докога?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де,тези подпалвачи застрахователите не ги ли търсят,намират и наказват?Логично е така да стане
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента записите от камери се приемат като доказателство само от ФАЩ и Тръмп - за изфабрикувани записи от ИДИЛ Тръмп нареди да се изстрелят 59 ракети Томахоук по военна база в Сирия, като само 23 уцелиха базата, а част от запилелите се ракети удариха околните села, като убиха цивилни хора,от които и деца.Един от корабите до Испания, извършил нападението е получил заповед 2 дни преди предполагаемата химическа атака да зареди с ракети Томахоук и да се дислоцира до бреговете на Сирия.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха , че то СЕГА НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО, сега има СВОБОДА НА КОЙТО ПЛАТИ ПОВЕЧЕ !!!
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
20
21
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
По времето на комунистическата диктатура на Тодор Живков през 45 годишна съветска окупация на България всяка нощ колите горяха като факли, но другарите от политбюро и активните борци криеха това от народа защото тогава нямаше демокрация и свобода на словото и медиите!
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България скелета на мафията е изграден от кадри на МВР.Вижте кой стои начело на държавата, кои партии влизат правителството и кой ги управлява!
18
0
 
32
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
докато не се промени ценностната система, моралните устои на обществото няма да има промяна. За съжаление мисля че процеса на опростачване и оскотяване на народонаселението е необратим. Всички искат да са тарикати, батки, мафиоти и ги блазнят бързите пари. С бавен прогрес и читав бизнес никой не ще да се занимава. Отгледахме си такова поколение, дето води към сигурна смърт на нацията до 3-4 поколения.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво им плащаме на тези дебело.ерковци-милиционерите, по цял ден да рекетират хората и да си въртят далаверите!Никаква работа, все не видяли, не чули, дай им само да хванат да набият някой невинен, а после пак народа плаща, катоосъдят България!В света полицията е на почит, има уважение защото си гледа работата, а у снас са наследствени рекетьори, свързани обикновенно с мафията.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емигранти са. Българина е трудолюбив и уважава законите. Тези сети искат да ни превърнат в втори Ливан правят тези поразии.
15
1
 
29
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Що бееееееее сега закона е мноооого як. Снимам се с камера на 4К 60 кадъра в секунда от близък план как застрелвам 4 човека от Упор показвам си личната карта на камерата и държа вестник доказващ датата на записа и тн. Отиваме в съда и съдията казва записа не е доказателство и ме освобождават поради липса на доказателства.....Ама нали само за ток и парно се протестира...па ей така си караме крадците в магазините само със снимка си остават окачена в ограбения обект..... Спинкай, спинкай "Народе"
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26Предимно от българите от Банкя май. Които плебеите продължават да избират.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Тогава и да се е случвало няма как да разбереш. Сега всяка негативна новина е 3 дена по всички медии, тогава нямаше вариант каквато и да е новина която не е по вкуса на партията да види бял свят.
12
1
 
18
 
! Отговори
26 преди 7 години
Стига с тоя "бай Тошо". Това е минало! И тогава не сме били цъфнали и вързали! Всичко зависи от нас българите, каква ще е България!
11
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как ще е безсилна полицията нали сега е по добре от преди.В една друга статия някои хора се опитват да изкарат че живота в момента е приказка.При бай Тошо такива неща не можеха да се случат, сега ви палят колите, обират ви бият ви и има хора които твърдят че сега се живее по добре.
10
1
 
9
 
! Отговори
26 преди 7 години
Колите дали са застраховани?
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво беше МВР?
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега съдят една медицинска сестра на основание видеозаписи!Значи за това може,а за други престъпления - не!
7
1
 
26
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Да го направят, всеки хванат да пали коли, краде и прочие, да е принуден да си изработи мизериите, които е натворил във условия на особенно тежък труд, по време на престоя му в затвора ... примерно в някоя мина под земята, сметище, ей такива хубави места. Като си изработи парите + лихвите им, тогава евентуално да го пуснат... Пък после ако иска да ходи да пали и малоуните му последователи да му подражават.
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизвикателство: посочете едно нещо в компетентността на МВР, относно което последното не е безсилно.Намирам все повече паралели между милицията и братята роми - и двете групи в голямата си част целодневно са заети с високоинтелектуални дейности като бъркане в носа и дребен алъш-вериш, ама усилено ламтят за заплати, социални придобивки и т.н.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали палят се'ляндурските коли само или карат наред?