Коли в пламъци, а МВР – безсилно! Ще има ли край на факлите?

Кражбите и палежите на автомобили се увеличават
10 апр 2017 09:23,
51

Тенденцията за подпалване на автомобили и автокъщи се засилва, а палежът остава трудно доказуемо престъпление, казаха журналистът Стефан Ташев и Цветелина Цанева от Асоциацията на вносителите на автомобили в студиото на "България сутрин".

Според журналиста е трудно да се открие връзка между отделните палежи, поради трудността по доказване на престъплението.

"В МВР липсва превенцията. Това престъпление, като че ли остана безнаказано. Това дава пример на други да излеят едно шише бензин и да драснат клечката" посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Цветелина Цанева предложи законодателна инициатива за промяна на статута на видеозаписите в съда. От Асоциацията на вносителите на автомобили биха подкрепили идеята записите от камери да се приемат като доказателства, тъй като, според нея, това е единственият начин да се докаже един палеж.

Попитани какъв тип коли най-често стават жертва на кражба, гостите отвърнаха, че BMW е най-често крадената марка автомобили.

"Кражбите се увеличават, палежите също - това е много притесняваща тенденция", заяви Ташев.

В последните няколко седмици случаите на запалени автомобили главоломно растат.  На 16 март на централно място в столицата - близо до Моста на влюбените край НДК 4 автомобила бяха запалени. Въпреки че мястото е оживено и има камери, дори видеозаписът не помогна на полицията да установи кой е драснал клечката на четирите коли.

Подобен случай стана и в Ловеч, където пък огънят тръгнал от един автомобил, но после още 4 се подпалили. Последваха коли факли и в Бургас. Докога?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами България се превръща бавно, но сигурно в страна от Сомалийски тип
3
16
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Чисто и просто на всички ни писна от спрели коли навсякъде. След като колите струват колкото един телевизор, всеки се снабди с по един таралясник.
2
5
 
14
 
! Отговори
За статистиката преди 7 години
От самозапалване става това.
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР е статистическа служба, тя не се бори с престъпноста, така го направиха политиците ни от 1990 до ден днешен.