Предпразнично: Инспектори следят прясно ли е месото

Отричат пазарът ни да е залят с евтино румънско месо
Обновена: 12 апр 2017 19:36 | 12 апр 2017 19:21, Боряна Павлова
10

1861 гледания   |  Още видео

Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните на предпразнични проверки в цялата страна. Какво се проверява и има ли нарушения?

"Българско агнешко предпочитам да пазарувам, тука винаги всичко е абсолютно прясно. Яйцата домашни от селото, боядисваме да“, сподели клиентка на месарски магазин пред Bulgaria ON AIR.

За първи път тази година досега инспекторите не са констатирали масови нарушения при търговията на традиционните великденски продукти. Отрекоха и появилата се информация, че българският пазар е залят от агнешко месо от Румъния.

"С всяка изминала година намаляват нарушенията и търговците се стараят да спазват изискванията, защото и санкциите са доста високи. Такова месо, което е с неясен произход или пък обявено като румънско, пък да се предлага като българско до момента на нашите проверки не сме констатирали“, обясни д-р Силвия Каменова, експерт към БАБХ.

A как да разпознаем прясното месо и ще продължат ли проверките - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR!
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ЗАМРАЗЕНОТО НОВОЗЕЛАНДСКО ЛИ Е ПРЯСНО?
8
1
 
2
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 1 година
Добра хунористична статия. Браво. Ашколсун. Значи един безплатен съвет. Агнешкото също от познат производител. Яйцата пак от там. Хем ефтино, хем прясно, хем чисто, хем патриотично.
7
1
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 1 година
Виждаме като как следят ! То бива корупция , ама чак пък толкова на луди да ни правят ?!?!! В София в двата кауфланда ,този в Слатина и този в Дружба продават едни телета за агнета на цена 18 лв за кг.На въпроса ми какви са тия агнета ми отговарят ,че породата им била такава. А инспекторите следяли !!! ХА-ХА-ХА! Погледнете ако не вярвате ,те тези агно-телета още са си там- Само не зная агнета ли са кенгурата ли са и до колко са пресни говедата ?!?!
6
0
 
6
 
! Отговори
Айде ,айде.... преди 1 година
СЕФТЕ.....ПРОВЕРЯВАЩИ ОТ АХ...!!

ПЛАЩАМ СИ РЕДОВНО И ИМ ПЪЛНЯ ТОРБИТЕ.....КЪВ Е ПРОБЛЕМА
5
0
 
6
 
! Отговори
А , ПРОВЕРЯВАЩИТЕ... преди 1 година
..КОЛКО СЛАГАТ В ТОРБИТЕ СИ...КАТО УСТАНОВЯТ ,ЧЕ Е ПРЯСНО....??!
ИМА ЛИ МИЗА ----ЗА ТОВА??!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Инспектор

НЕ Е НУЖНО ДА ИМА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА НЕПРЯСНО МЕСО, ТО СЕ ПОЗНАВА ПО ВОНЯТА
3
0
 
6
 
! Отговори
Инспектор преди 1 година
Съгласно Закона за вет. мед. деиност / ЗВМД/ дори дълбоко запразеното месо се счита за прясно.Няма определение за не прясно месо , следовотелно такова не съществува.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЩО ЛОШО НЯМА В АГНЕШКОТО ОТ РУМЪНИЯ. СЪЩОТО КАТО БЪЛГАРСКОТО
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Румъния е пълно с бг прекупвачи на агнешко. Килото на агнешкото в магазина в Румъния е 9 лв. докато в мутролондия е 17 лв за кг. Има такива които купуват живи агнета на 3 лв. живо тегло. Как ги прекарват само те си знаят. Но при всички положения имат хора на границата защото нямат документи за произход. От Ромъния си напълних комбито с евтини продукти за 100 лева които продукти в мутроландия щяха да ми струват 250 лева. Евтинията в Румъния се дължи на това че няма прекупвачи и ддс-то е 9 %