От май без визи за Канада за някои, от 1 декември – за всички

Условието сега е валидна виза през последните 10 години
52
От май без визи за Канада за някои, от 1 декември – за всички
Снимка: Reuters, архив

Голяма част от българските граждани ще имат възложат да пътуват за Канада без визи от 1 вай, съобщиха от посолството на страната в Букурещ, което отговоря и за България.

Новите правила ще влязат в сила в 16 часа българско време на 1 май.

Българските граждани, които са имали канадска виза в последните 10 години или в момента притежават валидна неимигрантска виза за САЩ, ще могат да кандидатстват за "еTA" - Електронно разрешително за пътуване. Това става онлайн само за няколко минути. Разрешителното е валидно за 5 години.

Ако обаче не отговарят на тези две изисквания, ще продължат да кандидатстват за виза за посещение.

Също така, всички българи ще се нуждаят от виза, ако влизат за първи път или повторно в Канада с кола, автобус, влак или кораб, включително и пътнически кораб.

Разрешителното позволява на пътуващите да летят или да преминават транзитно през Канада колкото често желаят, за краткосрочен престой (обикновено за непрекъснат период до 6 месеца) да учат, да преминават транзитно, за посещение или за бизнес.

На 1 декември, правителството на Канада възнамерява да отмени визовите изисквания за всички български и румънски граждани. От този момент нататък, те вече няма да се нуждаят от виза, за да пътуват до Канада, по въздух, суша или море, за престой до шест месеца. Все пак, подобно на други освободени от визови изисквания туристи, те ще се нуждаят от "eTA", за да се качат на полет за Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като прочетох долунаписаните коментари останах с впечатлението че са написани от хорица с малки и злобни душици които пишат срещу заплащане .
40
2
 
8
 
! Отговори
Каназирев преди 7 години
Е сега като пуснаха фандък на *** - Балкански да пътува "без визи" до CANADA, какво от това:-Kой нашенец получаващ 500-600 лева месечна заплата ще тръгне датроши време и пари за да си подсигури това "еТА" от посолството им в Букурещ, за да отиде след това на екскурзия до Торонто или Отава . . .
39
0
 
4
 
! Отговори
пътешественик преди 7 години
А на кой адрес може да се намери това "еTA" - Електронно разрешително за пътуване?
38
5
 
4
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Като чете човек коментарите и разбира че в БГ е останала утайката на обществото.Или просто такъв е интелекта на Mypзилкитe дето пишат от Масква.
37
2
 
5
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Урааа, подписалите СЕТА да се изнасят оттук с еднопосочен билет!
36
6
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Ау да знаете това ми беше генерална грижа кога и дали ще отпаднат визите за Канада.
35
1
 
15
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
Канада е точно копие на Сибир - бил съм и на двете места Убииственна зима, кратко, влажно дъждовно лято, комари и мухи, келява еднообразна природа (с изключение на Ванкувер .... Ванкувер е единственното място в Канада където може да се живее) Като бонус имат урагани и скунксове (които са под защита на закона .... Канада има абсурдни закони) - това в Сибир го няма
34
2
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
До Анонимен"Тоя дето пише глупостите за блатата не е виждал нищо по-далеч от хоризонта видим от родното му село."това за блатата е истина, само дето не им викат блата ами "езера"Цяла Канада е покрита с "езера", просто си отвори ГугълМап-а .....
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше проблема на животът ми!... Направо не знам как съм се мъчил със тези визи за Канада всяка година, всеки ден! Камък ми падна от сърцето и сега спя спокойно!... Чакам и съпътстващите продукти от сделката - от хубави по хубави, СЕТА им казваха....И нещо за близките роднини на политиците ни и майките им ми идва на ум!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не уточнява дали ще може да се работи. Щом 6 месеца си там можеш да се пробваш. Това е основният сценарий от който ние искаме да се възползваме...
31
4
 
12
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Горките канадци... Кво ги чака, ако знаят, ще емигрират..
30
1
 
11
 
! Отговори
Неграмотници преди 7 години
Още първото им изречение е с 2 /две/ грешки. от 1 вай, вай, вай.... Освен огромната цензура, има и огромна доза неграмотност в сайтчето Хахахахаха
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32Човек $4000 на година е нищо...
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34И голямата работа. Един нескоппсан народ по-малко.
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бягайте , защото за нашата територия добрия Запад има други планове - доклада се казва " България след българите" . Първо ни фалираха икономически , а скоро ще изчезнем и като народ.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Aко всички като тебе имаха 2 грама мозък в главата вповече щяха да знаят, че на никой не му дреме дали харесваш Путин или не. Разбира се, демокрацията дава право на всеки да си каже мнението, обаче визирайки тебе, актуална е великата мисъл на Тери Прачет, че мнението е като задддника - всеки си го има, просто не е задължително да си го показва непрекъснато.В твоя случай, като ти чета мнението и ми става ясно какъв ти е и задддникът -- омазан, есттествено при това ясно с какво:):)
25
3
 
20
 
! Отговори
До 30 - 2 преди 7 години
А също така предпочитам студа милиони пъти пред адската жега=======В допълнение - през по-голяма част от годината горите както казваш в Канада представляват полу-блата, които се разводняват в края на Август, Септември и Откомври започва отново заблатяването. Всички що годе потребяеми земи отдавна са изкупени. Едногодишният данък за нормален апартамент или дървена къща започва от $4000 на година.България е рай и ние ще го осъзнаем когато турците отново ни завладеят.
24
2
 
7
 
! Отговори
До 30 - 1 преди 7 години
Аз искам да живея по горите и винаги съм искал. А също така предпочитам студа милиони пъти пред адската жега =======Ами отивай в Сибир тогава. Канада не е подходящото място. Повечето от големите градове в Канада са разположени на такава географска ширина, че през лятото е влажно и задушно. През зимата температурите падат и същевременно духа ураганен вятър защото няма планини, които да спират северните ваъздушни маси.А най на север е ужасно скъпо, хотел за лов на север е $500 на нощ - Гугъл.
23
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 7 години
А то там студ бре , оти да одя до Канада , кат мога да ида до Бали. Малдивите, Сейшелите и други топли дестинацйики
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светътъ е широк и спасение дебне отвсякъде.