Радев след сблъсъците в Скопие: Няма рискове за страната ни!

Демокрацията е пътят за излизане от кризата, настоя президентът
28 апр 2017 10:00,
55
Радев след сблъсъците в Скопие: Няма  рискове за страната ни!
Снимка: БТА

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати, заяви президентът Румен Радев.
 
Той призова партиите в Македония да уважават демократичния процес и да пристъпят към диалог.

"Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности", посочи Радев.

Още по темата

Той призова и българите да запазят спокойствие. 

"Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи  и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни", съобщиха от пресцентъра на президенството.

Над 70 души бяха ранени снощи при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.

Талат Джафери е първият етнически албанец, който става председател на парламента в Македония, откакто малката балканска страна стана независима през 1991 г.

Македония бе на ръба на гражданската война по време на бунт на албанското малцинство през 2001 г., преди международно посредничество да успокои ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали това е демокрацията бе, албанците да си стоят в Албания ние ходим ли там да се завираме в парламента им ??? Ще допуснат ли албанците македонска партия в Албания, то е лесно само да искаш ама трябва и да даваш, ай сиктир и албанците да не се завират в чуждите парламенти. От мюсюлманска държава освен тероризъм и педофилия нещо да е произлязло ???
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ***-ка от Банкя не се ли е изходил по темата.
23
1
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Текст от песента на Гоце Арнаудов!"Проклети да са предавниците,свойот народ що го предале.И во гробот щом ке лежат,тие пари да им тежат."Риск няма ли?Особено на Балканите!На бурето с барут му трябва само мъничка клечка кибрит!
22
4
 
13
 
! Отговори
да преди 6 години
Стига с това клише Демокрация такова животно няма вече,САЩ го убиха....
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да имат едно на ум нашите славни депутати, прокурори и патриоти. Това ще се случи и на вас. Не е далеч деня. Твърде дълго играете целенасочено по нервите на хората. Да ви пожелая да се опомните е без мислено, поради факта, че нито ум имате, нито памет.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радефф пак неадекватен. Ограничава изборни права, а говори за демокрация. Под фуражката няма никой.
19
2
 
17
 
! Отговори
Другарю Радев, преди 6 години
Риск да нахлуят у нас гневни македонци и подли албанци няма. Но има следните еквивалентни рискове:1. Етнически вълнения, предизвикани от ***, помаци и турци, които с години са подготвяни за това от турски, катарски и саудитски емисари. 2. Брожения и митинги около парламента, заради скапаното управление и титанична корупция. 3. Нахлуване на неоосманската армия и окупация на югоизточна България, по кримски модел.
18
1
 
12
 
! Отговори
СОРОСОИД 2 преди 6 години
:) Винаги има НАЧИНИ за въздействие - ако дадена нация НЕ ни слушка ! :) Особено когато става дума за Балканите , където подържаме умишлена бедност за да може да ни се продавате за все по- малко парички !!! :) ;) :) ..... Изпълнявате ли заповедите .......... Всичко ще Ви бъде наред !!! Иначе........... знаете....... Видяхте какво става на Балканския полуостров , в последните 25 години с тези , които НЕ НИ СЛУШКАТ !!! .........
17
2
 
9
 
! Отговори
СОРОСОИД преди 6 години
... За каквото плащаме - това се получава !!! :) ..... нЕма да се плашите ! ;) В *** ще бъде спокойно ........... засега !!! ........... Тук имаме много "наши хора" .......... слушкате ни ........... Изпълнявате стриктно "евроГ_Йските" ни "заповеди"... Така че - няма какво да се притеснявате , *** ! ;) ....... Обаче ако НЕ слушкате ............ Може да Ви се види напечено........ Източните Родопи ;) Ще вкараме още повече "бежанци" в центъра на Столицата.... Има си начини :) ;) :) !!!
16
0
 
17
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Демокрацията и правдата се ковът със кръв.Макетата още не са хванали брадвите за да покажат, че със тях майтап не бива но и това ще стане. На сорос номера няма да му мине тука.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължаваме ли да слушаме брюкселските сирени ни очаква същото
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става като вкараш не една ами 2 партии на трета държава в ушким суверено народно събрание. Ние българите да гледаме и да знаем, че тия процеси и в нашата страна се чакат. Почнат ли да шикалкавят и пипат Конституцията, ясна е работата. Нашите депутати да не си мислят, че народът е кротък и му е все тая. Каквото става в Македония ще ви се стори кръчмарска кавга, а терасата в НС е висока за скачане.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 Е те това беше НАРОДА, а работата на Шорош беше да изберат албанеца след закриването на заседаниято .
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиква с кетчуп! Ке скочим за нея!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше Плевела кой знае какви глупости щеше да натвори и да се срамуваме докато го гледаме как мънка от листчето, което са му написали господарите му.Генерал Радев е първият истински български президент след всички продажници и национални предатели против него - Жабата, Коня, Гоце и Помашкото недоразумение.
10
4
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Президента Радев е...преродения тракийски владетел от древноста Севт Трети.Българите ударихме джакпота че го избрахме да ни води в тези смутни времена.Да е жив и здрав и с бистър ум и воля да ръководи държавата и народа.
9
0
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Всъщност каквото се случи вчера в Македония си е баш пряка демокрация, понеже представителната се оказа, че работи срещу интересите на държавата и хората. Не съм съгласен и с това, че няма опасност за нас. Всичко е по плана на САЩ за "мюсюлмански полумесец" на Балканите, всичко започна с войната в Югославия и е планирано да завърши със създаването на непрекъсната редица от мюсюлмански държави от Турция до Сърбия.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г.н Президент Радев, уважавам ви но стига с тия евроатлантически ценности, че вече ми писва да ги слушам и почвам да ги мразя.
7
2
 
8
 
! Отговори
Браво Генерале! преди 6 години
Браво на Радев. Правилно и умерено изказване. Мечтата на патриотарите и разни псевдо анализатори като Мишо Константинов и другите сеирджии е да има конфликт, та да могат да обикалят от студио на студио и да валят хонорари.
6
6
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 6 години
От демократичен процес на дали разбира Радев,видияхме го на нашите парламентарни избори,а тъгнал да преподава на други за демоктация.Срам и позор