МВР призова: Гражданите на помощ срещу бандитите!

Като на филм: Крадец нападна жена, двама го хванаха
26 май 2017 12:23,
49
МВР призова: Гражданите на помощ срещу бандитите!
Снимка: архив, БулФото

Вътрешният министър Валентин Радев призна, че без гражданите МВР няма как да се справи с престъпността и призова хората да се включат в борбата с нея.

Още по темата

"Призовавам гражданството да се включи. Трябва да включим всички граждани във всичко това и то още от училище", каза Радев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на соцдепутата Антон Кутев как МВР контролира лицата, прояваващи насилие. Поводът бе нападението над възрастна жена на спирка в Бургас. 

Радев разказа за случай от снощи в столичния квартал "Красна поляна". Там крадец нападнал жена, но двама души в кола го видели, настигнали го и го хванали.

"Гражданството е навсякъде, то е ушите и очите", каза Радев. 

За престъплението в Бургас Радев отчете, че се е действало незабавно и нападателят е бил задържан за шест часа.

Вътрешният министър обясни, че принос за това има видеонаблюдението и взаимодействието с местните власти. 

"Защо на следващия ден този човек е пуснат", попита Кутев и обясни, че е очаквал Радев да повтори мантрата на Борисов: "Ние ги хващаме, те ги пускат". 

Соцдепутатът нападна политически ГЕРБ с думите, че се канят да управляват 30 години като Тодор Живков, но ги увери, че това няма как да стане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
8
 
! Отговори
ердоган преди 6 години
елате при батко да ви покаже как се оправят бандитите.в българия полицаите са едни закачалки за униформи отбиващи номера ,докато чакат пенсия първа категория.
32
0
 
2
 
! Отговори
Idari преди 6 години
Komshiite pokazvat nai-dobre - mobilizirane na askera i vremenen voenen rejim, skapi vizi, zeleni karti...bez ekipnost s mestnite hora ne stava...tova e bilo izvestno i na troiancite, i na bogomilite, i na haidutite, i na partizanite...hem i dosta pari sa struvali togava glavite...
31
0
 
5
 
! Отговори
5 милиона преди 6 години
Статистиката в Европа полазва тенденцията за БГ - 5 мил население до 2050г (има го онлайн), 90% градско население (София сигурно ще е 2мил до тогава), и от 5-те 1 мил индиянци. Толкова сме зле ме не полиция ами и армията да изкараш нищо няма да се промени. В момента държавата едвам се крепи на ужким работещи органи и организации.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останахме около 2,5 милиона българи в тази държава.Крайно време е инстинктът ни за съхранение на рода да заработи.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди трябваше да работим по КАТ, сега искат и по охрана на обществения ред. То за полицията само СРС-тата останаха да изпълняват на Цецо и Боко поръчките. Намерете си информатори господа, ние нямаме достатъчна защита да работим това. Не се знае ако оня в Бургас някой го беше пребил за да го спре, какво щеше да стане с човека
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бандитите си ги избираме сами и после им сърбаме попарата. Рибата се вмирише от главата.
27
0
 
4
 
! Отговори
д преди 6 години
и гражданите да са по-щедри като предоставят парични средства за залавяне на измамници:))))
26
0
 
12
 
! Отговори
БОРИСОВ ОБЕЩА! преди 6 години
БОРИСОВ ОБЕЩА, ЧЕ ВЪВ ВСЯКО СЕЛО ЩЕ ИМА ПОЛИЦАЙ.ТАКА, ЧЕ КАТО ВИДЯ ПРЕСТЪПНИК, ВЕДНАГА ЩЕ ИЗТИЧАМ ДО СЕЛСКИЯ ПОЛИЦАЙ, ЗА ДА МУ СЪОБЩЯ.Само че у наше село още няма полицай, и в съседното няма, и в по-съседното няма.А БОРИСОВ ОБЕЩА.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полицията в България е напълно безполезна, 112 е поредната дупка за смукане на пари. най обикновен регистратор, приемат си сигнали и никакъв резултат.Полицията също, регистрират и си вземат заплатите и подкупите - най обикновенни ***
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно е да се борим срещу бандитите. Те са въоръжени, екипирани и корумпирани. Те знаят похватите и са закриляни от закона. Т.е. от къде да започнем борбата, отдолу или от горе?
23
0
 
14
 
! Отговори
Испания преди 6 години
И в Испания е като Германия, всяка нередност се контролира от гражданите и за най-малкия проблем или нарушение се сигнализират съответните органи
22
3
 
8
 
! Отговори
Дядо преди 6 години
Др. Радев какви ли не обещания даваше преди изборите. СЕГА БИЕ ОТБОЙ. Останалите ни пък политици са пълни ***.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мн ясно, че ще те викат като свидетел, ще се разкарваш по съдебни дела с години.
20
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Ако ще ловим престъпници, да започнем от най-големите тогава - онези в парламента и в съда. Ама да не ни арестувате, като ви се притечем на помощ?
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60 000 милиционера си чешат т****** и си чакат 20те заплати и очакват ние да им вършим тяхната работа.
18
1
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Да беОтидете и задръжте някой в момент на престъпление.Гаранция че ще давате обяснения поне 5 пъти и накрая ще ви изтипосат като главен свидетел ще ви покажат на престъпника с всичките ви данни.Ходи се оправяй след това
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами добре, казвам ви, че масоните са виновни за всички страдания и конфликти в света, за всички финансови злоупотреби и кризи, те са мафията, в България всички от тях за забогатели с незаконна дейност, защо не ги хванете, а г-н Радев? Или половината от шефовете са ви бивши милиционери на ДС и настоящи масони? Ще се оправим с така с двойните стандарти и за кокошка няма прошка, за милиони няма закони :) Ще ви помагаме, ние досега като ви хранехме без да има никакви резултати, повече не искайте.
16
0
 
22
 
! Отговори
anton преди 6 години
Все пак е по-добре, отколкото притеклият се на помощ да го изкарат виновен, че е нарушил правата на пedera*za крадец убиец и разни такива.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление у нас качеството на държавните служители вече го няма. В полицията, в общините ще видите някакви странни личности, дебели, запуснати, с пърхут по раменете, с изцъклени и озлобени физиономии. Отношението към гражданите е отчайващо! А горките граждани с данъците и ДДС им плащат заплатите. Бил съм в община в гр. Бреша. Чудесия! В полицейски участък в Ню Йорк. Несравними неща!! Тук е дупка във всяко едно отношение, Черна дупка която смуче на хората енергията.
14
0
 
22
 
! Отговори
Супермен преди 6 години
Ето Супермен ни трябва на нас. Народа пак да върши работата на държавните органи които имат изградена система за контрол и им се плаща заплата.Прави ми впечстление че не виждам млади полицай, вдичко е 40-60г. Като обикалям в други държави е точно обратното 20-40г. и сами си правете изводите. Кадри няма, заплати ниски, мафия и престъпнист се увеличават всяка година ... държавата едва се крепи.