20% от младежите у нас нито работят, нито учат

Как да се повиши мотивацията на младите - Христина Христова пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2017 09:34 | 27 май 2017 09:18, Елка Василева
138

20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската комисия излезе с ключова препоръка към страната ни по отношение на реформите в социалния сектор. Програмите по отношение на пазара на труда трябва да са по-добре насочени.

Трябва да се подобри и връзката на социалните услуги със заетостта на хората в неравностойно положение.

Ромското население трябва да получи по-добър достъп до образование. Друга мярка е прословутият "прозрачен механизъм" за определяне на минималната заплата, който към момента буксува заради неразбирателство между социалните партньори.

Има ли формула за това как да се повиши мотивацията на младите да работят?

Темата коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR бившият социален министър Христина Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
66
 
! Отговори
Ŕr преди 6 години
Не са мързеливи младите,слаба им е мотивацията!Младежи които не помня да са хващали работа в Бг,заминават в чужбина и не се връщат!Значи там все нещо работят!А често и семейства създават.Как там може,а тук не!
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работиш като Фелдшер ,а каката доктор те води санитар:)
9
1
 
20
 
! Отговори
маке преди 6 години
я па само кръкам щот ного плащат
8
2
 
54
 
! Отговори
"Неработещ" преди 6 години
Хайде да спрем с глупостите. Това, че за 20 години здраво бачкане нямам и месец официален трудов стаж е нещо съвсем различно. Изпитвам атавистична погнуса, че с пари от осигуровките ме изхранва колосална *** от държавни клатитопковци. Не искам бе, няма да ви плащам осигуровки. Не ви ща пенсията. Ако реша ще се пенсионирам утре с наемите от двете ми търговски помещения. А ги имам, защото не изхранвах непознати ми ***.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нещо нормално.Т.н. пазар ни приканва не да работим, а да се забавляваме. Кажете ми едно предаване или реклама за работа. Всички говорят за забавление. Пълно е с реклами от типа- работи и се забавлявай. Да, но работата и забавлението са антиподи. Мои познати с фирми ми казват,че доста младежи напускат след 1-2 месеца работа, тъй като работата им не им носи забавление. Днешното младо шоу поколение не може и не иска да работи или учи. Ученето във ВУЗ се смята за следване, а не учене.
6
7
 
24
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
20 ПРОЦЕНТА ПЛЮС ОФИЦИАЛНО 12 ---БЕЗРАБОТИЦА---30 ПРОЦЕНТА НЕ РАБОТЯТ ГОРКО ИМ НА ТЕЗИ КОИТО ОСТАВАТ ДА РАБОТЯТ---С ПОВИШАВАНЕТО НА МИН ЗАПЛАТИ НЕ Е РАБОТА НА ВЛАСТА ДА ОПРЕДЕЛЯ ЗАПЛАТАТА ПАЗАРЛЪКА МЕЖДУ РАБОТОДАТЕЛЯ И РАБОТНИКА Е РЕШАВАЩА ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМА ПАЗАР НА ТРУДА КАКТО И ДА ИМА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧАС ТОВА Е РЕШЕНИЕТО
5
0
 
48
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Хората с висше образование са без работа или това че имат нужния образователен ценз е достатъчен да мият тоалетни в Англия или да сменят памперса на дъртите "западняци"...или да вдигат заплатите или скоро от България ще остане"НИЩО"
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vurnete kazarmata dori i za momicheta,da hodyat v pulno boino da prevzemat hulmove,planini bol,more tyuleni,ski patruli po susha ,vuzduh i voda da sa zaeti 1 godina i da se nauchat na otgovornost,sled tova shte rabotyat budete sigurni.
3
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да бачкам?Има толкова нещастниц и в бг, че парите сами ми влизат в джоба.
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой е балък да го прави на БГ чорбаджиите по 10-12 часа на ден за 600-700 лева!?Докато мама и тате носят, и се скъсват от бач ,че си лежим дома
1
4
 
55
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Що да го правят ? На социални помощи са... Цял живот...Културно-етнически ценности...