160 000 подписа в петиция: Слави, поведи ни!

Сайт събира подписи с призив шоуменът да влезе активно в политиката
299
160 000 подписа в петиция: Слави, поведи ни!
Снимка: Булфото

Специална петиция, която призовава шоумена Слави Трифонов да се яви на избори и да влезе в Народното събрание, се разпространява в родното интернет пространство, съобщава "Труд".

Подписката се събира на специално създаден за целта сайт zaslavi.com и към този момент е подкрепена от близо 160 000 души. Според организаторите целта е подписите в петицията да станат 200 000, след което документацията ще бъде предадена на водещия.

Още по темата
"На 24 юни всички подкрепящи Слави, ненавиждащи системата и искащи промяна, да се организираме и съберем на среща в София. Слави, очакваме те! Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти! ИМА ТАКЪВ НАРОД и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел!", се чете на сайта, където се събира подкрепата.

Организаторите се представят за част от хората, които са "за" предложенията от референдума на Инициативния комитет на Трифонов. Само че добавят и още едно желание - "през есента да се проведат нови избори, в които, Слави, да участваш и ти!

"Нямаме общо с тази петиция. Често се появяват такива. Ако има нещо от наша страна, ще бъде на официалния сайт на предаването", коментираха пред изданието от "Шоуто на Слави".

Както Dnes.bg съобщи, на 30 май Върховният административен съд реши, че референдумът за промяна в изборното законодателство не е задължителен за парламента. Делото бе заведено след жалба на Слави Трифонов и екипа му, с която той поиска решението на ЦИК с резултатите от допитването да бъде отменено заради серия нарушения. Съдът обаче не се произнесе в полза на референдума.

"Съдът взе едно странно и неморално решение", коментира шоуменът в писмо до медиите след това и допълни: "От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума. От друга страна не провери фактите докрай".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
12
 
! Отговори
ННННН преди 6 години
Добре. Приемаме, че Слави влезе в политиката. И с какво ще се подобри състоянието на хората. Да си гледа клоунадите и да не се бута там където не му е мястото. Най-добре ще бъде да изчезне и от телевизията. Изчерпа му се чалгарията и си търси хубава сянка в НС. Щом е голям шоумен защо няма излъчено негово предаване поне по една чужда телевизия. Щото там не толерират простащината и наглостта.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си говорим винаги остават съмнения, че специално въпросът за мажоритарния вот е опорочен, затова не пречи да се организира отделен референдум само по тази точка!
188
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведи ги нанякъде чалгарите, извън бг. Към Турция и студията за турските сериали.
187
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересен парадокс за лакеите на чалгашоумена - 15% гласуваха за Каракачанов на президентските избори, което означава, че голяма част от тях за гласували и за нелепата мажоритарна система, тоест хем са гласували за патриотите хем са гласували да ги няма повече в парламента в по-следващия парламент. Как ще обясните тоя парадокс умници?
186
12
 
1
 
! Отговори
do 193 преди 6 години
Да, аз съм червен депутат - аз съм на Корнелия Нинова мъжа и сега сме седнали да пишем каквото ни диктуват Путин и Тръмп.
185
4
 
12
 
! Отговори
Йоло Денев преди 6 години
160 хиляди избират Трифонов, останалите до 4 милиона са против.
184
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тия, които са гласували за мажотирания вот знаеха за какво гласуват, тоест за абсолютно мнозинство на ГЕРБ, то те щяха на президентските избори да изберат Цецка Цачева, но това не се случи! Следователно невежеството е било пълно!
183
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 193ясно чевен депутат,и защо другите точки не се приеха от НС ?
182
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 3 референдума до сега по 5 въпроса, депутатите ни тотално отсвирват волята на народа, и ако за Беление са имали някакво формално основание поради прекалено ниската активност, то по въпросите за електронния вот, задължителното гласуване, субсидиите и мажоритарния избор, нямат никакви основания, просто искат да ни кажат - на нас депутатите не ни пука, какво мислете Вие мат'ряла, ние ще си правим каквото искаме, и да правите и да не правите реферндуми, ще бъде нашето. Е ТОВА Е ИСТИНАТА
181
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно някой да ми плаща, за да си представя как ще реагират хората като видят 200 депутата от ГЕРБ. Инъче гласуваха толкова много хора, защото другите точки от рефендума бяха 100% справедливи - задължително гласуване и орязване на субсидиите. А отгоре на това имаше и интригата между мамата на Бойко и Радев.
180
9
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 6 години
Е само *** чалгаджия и храненик на БСП и ДПС си нямахме в парламента
179
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 190стандартни оправдания на платен тролейбус, дори и не заслужаваш да коментирам опорните ти точки
178
13
 
4
 
! Отговори
do 186 преди 6 години
Няма как да се организира референдум за промяна на нещо, което все още не е променено. Но съм сигурен, че след като се видят първите резултатити от мажоритарния вот в два тура (200 депутата от ГЕРБ), веднага ще тръгне подписка за връщане на пропорционалната система при това подписите изобщо няма да са малко! Но нали се сещате колко е трудно да мине един референдум за задължителен - даже настоящия референдум не успя за хиляда бройки! И тогава ще дойде революция, която ще бледнее на фона на 2013
177
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ината на депутатите срещу референдумите в България няма да свърши добре за тях, гарантирам Ви другари дупетати
176
6
 
7
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 6 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.
175
0
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
На шествието от ученици вчера по улиците на София,две деца забелязали,че Ботев на портрета,който носели-плачел с едри сълзи.А когато минавали край Народното събрание,Ботев,като че ли дочул нещо отвътре от страната на ПАТРИОТИТЕ и възкликнал;,,БРЯХ, ЗАБРАВИЛ СЪМ СИ САБЯТА!!!!!!!
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 185Чудесно господине, щом смятате по този начин, вземете и организирайте подписка за референдум за оставане на пропорционалната система, даже може и да не събирате подписка, ами да се обърнете към предтсвителите в НС от партиййте. които подкрепят пропорционалната система, и те да инициират референдума, пък каквото народа каже, на този етап 73 % от народа е казал че иска мажоритарен вот на 100 %, просто е !
173
6
 
2
 
! Отговори
do 183 преди 6 години
Не, не ме притеснява, защото ако въпросът за мажоритарния вот се повтори на отделен референдум с добра разяснителна кампания показваща как влизат 200 Ценко Чоковци от ГЕРБ, не само че ще гласуват два пъти по-малко, но може да стане така, че с НЕ да са повече от тия ЗА. Слави като е голямата работа що не свика повторение на рефендума специално за мажоритарния вот?
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 178Значи всички които харесват Крисия са й близки? Да ти имам логиката! Иначе обиждам иддиоти само като теб! И винаги ще ги обиждам, че ми писна от тях в тази държава.
171
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз искам да попитам противниците на Слави, Вас не ви ли притеснява факта че от 3 проведение до момента референдуми, нито един не беше уважен от народното събрание, това харесва ли Ви, наистина ли смятате че народа няма право да се произнася, а когато се произнася мнението му не трябва да бъде взимано в предвид ?