?50 000 обезщетение за камериерката? А шведът може в петък да излети!

Благой Рагин настоява: Не можем да загубим Скандинавския пазар
7 юни 2017 08:37,
300

53-годишен шведски турист ритна в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в Слънчев бряг.

"Тази жена трябва да получи 50 хил. евро обезщетение!", настоя в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма.

Още по темата

"Ако това се случи с който и да е в страната, от която идва чужденец, там той трябва да заплати 50 хил. евро", продължи Драганов, като подчерта, че не шведите са виновни, а нашата цяла правораздавателна система.

По думите му обществото ни трябва да има достатъчно силен натиск върху нея и българите да притежаваме силно достойнство да защитаваме всеки български гражданин.

Дъщерята на пострадалата жена обясни пред Dnes.bg, че днес предстои семейството да се срещне с адвокат. По думите й нападателят е задържан за 48 часа.

"Което означава, че ако не се повдигне ново обвинение утре ще го пуснат и в петък ще излети", смята жената.

Темата пред Bulgaria ON AIR коментира и Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, който твърди, че този тип инциденти могат да се случат във всяка една страна.

"Скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече се страхувам да не ги загубим като туристи. Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", смята Рагин.

Гостите коментираха и акцията на държавата, която обяви война на шумните заведения. С началото на летния сезон започват масови проверки по морските курорти, като акцията е насочена към тези заведения, които ще се опитат да нарушават спокойствието.

Румен Драганов даде пример с чуждестранните хотели, които в брошурата си ясно пишат: "Стаята ви се намира срещу заведение, в което се събират млади хора и се забавляват до късните часове".

"Когато сте избрали тази стая и, след като се приберете обратно в страната си решите да се оплачете, от хотела ви казват - прочетете си брошурата", заключи Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"тя чисти фоайето в Слънчев бряг."Журналистчето ! Къде е фоайето на Слънчев бряг ?
12
0
 
78
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Рагин да въведе в "пакета" за шведи - "Ритане на Рагин в мутрата" - 100 евро, тогава хем ще отговори на шведската чувствителност и ще повиши благосъстоянието в България.
11
0
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благой Рагин е ***! Дали не иска още от летището ще посрещаме скандинавци с червен килим и почетен караул от наведени камериерки е предпенсионна възраст?... Нека иде после в Швеция, да ритне камериерка и да се оправдава колко чувствителна натура е...
10
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата правораздавателна система била виновна? Щеше... ако я имаше...
9
0
 
79
 
! Отговори
- преди 6 години
Как така 50 х. евро "обезщетение" за опит за убийство на беззащитна възрастна жена? Че то още малко и ще го включат като "туристическаа атракция". Скандинавците били "чувствителни", че тогава тоя защо се държи като изверг.
8
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, да ритнат дъщеря му в главата германци, англичани и шведи и да видим дали ще се притеснява да не изгуби пазара...ако ние се държим все едно че живеем в зоопарк, не виждам как чужденците ще се държат по-различно......
7
0
 
79
 
! Отговори
SA преди 6 години
Срамота бе -продажници долни!!
6
0
 
93
 
! Отговори
Ай сиктир преди 6 години
Ами щом рагин се интересува само от интересите на бизнеса и скандинавските туристи, да извади от джоба си 50К Евро и да ги даде на жената. Баси смешника. Айде всички да си траем, да не му разваляме на него далаверата.
5
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Рагин да го ръгат шведите ... Как не го е срам ? Ама то и името му не е българско.
4
0
 
90
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Кой е тоя Рагин? Ние ще загубим много повече от скандинавският пазар ако сами се поставяме в ролята на изтривалка. Чувствителни били? Кой по-точно. Тоя *** ли. Кои е тоя пазар? Пияни, надрусани, психо болни комплексари. Не мерси!!! Е за това сме на тоя хал. Щото винаги има близачи на чуждестранни ***...
3
1
 
75
 
! Отговори
как стигнахме до тук преди 6 години
Нямам думи,бесен съм,срам ме е....
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излитай от България, швед!
1
11
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
А мен бежанците ме джacaт ЯКО oтзад

Спонсорирани публикации