Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?

2/3 от българите искат да отслабнат, за да са топ на плажа
14 юни 2017 11:45, Красимир Ангелов
99
Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?
Снимка: Reuters

68% от българите биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Същевременно всеки четвърти нашенец не е доволен от тялото си, показват данни от проучване на Алфа Рисърч.

Данните сочат още, че близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и като цяло искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е едва 17%.

Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазването на специален хранителен режим, увеличената физическа активност и засиленият прием на вода.

Според данните от проучването 76% от анкетираните смятат, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените тази цифра е 2,1 литра. За сравнение, през студените месеци, консумацията на вода е почти наполовина по-малка.

"Световната здравна организация препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата", съветва д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене.

А за по-добра форма през лятото експертите са категорични – по-малко алкохол и безалкохолни напитки и повече вода.

--------

Изследването е проведено от Алфа Рисърч, поръчано от "Девин" и проведено през май 2017 г. сред  пълнолетното население в големите градове на страната

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Понапълняла преди 6 години
Само не разбрах, от девин ще поръчат ли изследване и за процента на тези, които не се притесняват да плажуват без бански. После. Логично, да изследват, на кърпа, рогозка или шезлонг полягат. Така след дълбок анализ може и да открият топлата вода.Имали едни пари....
75
0
 
0
 
! Отговори
гледай си жената преди 6 години
Никакво изследване не е . Нищо не е ясно. Кой от кого се притеснява? Написано е от какво. Даже във вашия сайт преди десетина дена имахте статия, в която изброявахте особеностите на женското тяло. Там правилно беше написано, че жените имат по-добри когнитивни способности. Предполагам, че е съставителят на материала не знае, че когнитивен значи мисловен. Ако знаеше, нямаше да включи тази точка. Жените мислят и преценяват по принцип повече и по-критично, вкл. себе си, не е свързано с обстановка.
74
0
 
4
 
! Отговори
dp преди 6 години
77 - Нормална - по-кръглото дупе не разваля пейзажа така или иначе, по-големият бюст още по-малко :-).Аз лично съм типа пръч дето налита на по-заоблени де, само ако са отпуснати и целулитести отвъд някаква граница губя интерес.Но пък заради моя или чийто и да е интерес да се подлага някой на мъчение е пълнабезсмислица, айде за конкретна цел по бих го разбрал.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** да има комплекси........не той е най-красивия,
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НормалнаСамо не разбрах какво ти е нормалното.
71
4
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Абе друго си е яка мацка на плажа
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че българите теглят кредит, за да отидат на почивка и да демонстрират псведо охолство и бохемия, то остава и да не се депресират, че са трътли - нали за тях почивката е за да се покажат и да се "тагнат", а не да се разтоварят. Отслабването пак им е, за да ги "лайкнат", а не заради здравето
69
0
 
1
 
! Отговори
Merkantilio преди 6 години
До ОбърканСлаб маркетинг, това е...
68
5
 
21
 
! Отговори
Нормална преди 6 години
В норма съм, не съм чироз, нито буре, но и да бях, не ми пука *** какво мисли! Щом аз се чувствам комфортно в тялото си, значи съм окей. На плажа пийвам биричка и таратор, хапвам цаца и картофки, и хич не ми дреме дали гледката харесва на вманиачените фитнес/боди маниаци. Ваканцията е да релаксираш, да се отпуснеш, а не да се стягам, защото видиш ли, развалям пейзажа с по-кръгло дупе или по-едър бюст.
67
0
 
12
 
! Отговори
4ефо до 70 преди 6 години
Тази ако се обърне, мъжете няма да се стреснат, а ще и скъсат плика. Биха се стреснали само посетителите на гей-прайда, забравих че сте вече мнозинство!
66
2
 
23
 
! Отговори
Объркан преди 6 години
Имам един приятел як като бик.Голям гръб, големи ръце, големи гръдни мускули.На 33 няма един косъм на главата.В дискотеката сваля яко мацки, лепят му се доста.Води ги у тях, после ми се оплаква, че или свършил за минута или въобще не могъл да свърши работа.Аха да го вкарам вика и омеква.А аз мога, мога!Мен обаче мацките не ме харесват.Няма справедливост на тоя свят.
65
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Цела година блъскат фитнес - идат на море - то па вече на мода яхтите излезнали.По добре една седмица срам отколокото цела година мъки във фитнеса.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте и пийте в умерени количества!Другото са глупости!Вместо да отидете със семействоти си някъде на екскурзия и да си прекарате чудесно, ще седите в това хубаво време във фитнеса и ще тъпчете хранителни добавки и други отрови!
63
2
 
6
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Да бе да немски фешън пенсионери гдр жулят евтина студена бира и мезе или сладолед не пука за разни мускулести мутри и силиконови мутреси по монокини. От слънчеви бани и плуване в морето също се отслабва .
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази на снимката, ако се обърне и слънцето ще се скрие, и плажуващите ще избягат.И мъжете ще се стреснат.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 66Нали!?И не може и да те пипа.:-)))
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Моя позната е българка! Доскоро я мислеха за англичанка,германка, рускиня. Има тяло на тинейджър. Ако се ограничава ще е манекен.Но не и се занимава.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига с тоз хляб ами дайте калкана с едно студено бяло вино сега на някое капанче на морето..охххххх само да има кой да го плати.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 62 Мне, просто ти не можеш да си представиш, че човек може да се наяде без хляб. Ето затова говорим. Всичко добро и на теб! Лек ден!
57
0
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
Ял съм, чудесно е!Да ти е сладко, братле!И не приемай написаното от мен с лоши чувства, напротив!Просто ми е много странно, когато някой започне да отрича хляба, все едно някой го кара да яде вътрешна гума от трактор!Хайде със здраве, приятен обяд!