Убиецът на Виола стигнал до наркоцентър... Но не поискал помощ!

Желяз Турлаков е разпознал от снимките Стефан
29 юни 2017 10:30,
35

Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими "Ново начало" е разпознал от снимките в медиите Стефан Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си Виола миналата седмица.

"Имал е само една среща с мен, без да е постъпвал за лечение. Единствено дойде да разговаря, не е дефинирал, че търси помощ", разказа Турлаков в "България сутрин", като допълни, че Станев е носил съвкупност и от други психологически обременености, освен проблема с наркотиците.

Още по темата

Желяз Турлаков, заедно с Юри Кацаров, клиничен психолог и доктор по психология коментираха проблемите с наркотиците в нашето общество и доколко зависимостта взима участие в извършването на престъпления.

По време на разговора се засегна и темата за обвинения в убийството на Виола мъж, за когото се твърди, че е употребявал наркотици.

"Ние работим с много хора, които употребяват вещества, без да извършват такива престъпления", поясни основателят на "Ново начало".

Юри Кацаров допълни, че много често стои въпросът дали едно психично разстройство се е развило вследствие на наркотиците при зависимите или то е било там, преди човекът да достигне до опиатите.

"Някой може да употребява вещества заради психични проблеми", се включи Турлаков в изказването на Кацаров, към което клиничният психолог продължи: "Някои хора лекуват разстройства с наркотици, защото им се струва, че помагат".

14-годишната възраст не е рекордът за първа употреба на опиати. Деца са опитвали на 10 и на 11 години, съобщи пред Bulgaria ON AIR Юри Кацаров, като продължи темата за това докъде стига проблемът с дрогата в нашето общество.

Той информира още, че дилърите на наркотици не са пред или около училищата, те са в самите учебни заведения, където учениците се снабдяват помежду си.

"Един родител в голямо столично училище ме питаше защо идвам тук, да не би да има проблем. Отговорих му: Ако не знаете, аз да ви кажа - наркотиците са навсякъде!", заключи експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
банкя преди 6 години
Виновни са Родителите те са за ...ване.29 годишен:наркоман,безработен,с джип за 200 000 хил.и дриги екстри.от кога е наркоман,др.психари,ми за дрогата кой е давал парите нали безработен.ТЕЗИ родители и другите като тях докараха българия до това ниво.и малкото останали в българия са замлъкнали и само наблюдават и мълчат.
24
1
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Марихуаната, повече помага за очни болести, ракови състояния, паркинсон и доста други тежки заболявания. Ползите и са доказани. Естествено ако пушиш от 8-9-и клас всеки ден, е нормално да ти е изпушила китарата, като с всяка зависимост (цигари, алкохол и прочие)
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марихуаната причинява дегенеративни болести на мозъка, от типа на Алцхаймер.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Моля моля има и портокали.
21
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркомани имало - голяма работа, важното е, че сега има банани - за банани подрипвахте и ревяхте по улици и площади, а не да няма наркомани. Искахте - получихте, какво не ви се харесва?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия психоЛОГИЧЕСКИ обременености, да ви имам и капацитетите! Абсолютно неадекватни и некомпетентни хора и организации стоят зад така наречената борба с наркотиците!
19
2
 
1
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Защо не му направите публична вивисекция на тоя, та да изследвате корените на зависимостите, и отклоненията му? Звучи ми, като много добра идея, за конкретния случай!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че на Желяз и на този другия до него, в интереса на тези двама хора е да ИМА наркозависими, за да имат работа. Това е.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре разкарвайте го от страницата тоя изверг. Да го вкарват доживот и толкова. Цял ден ли ще му гледаме гнусната мутра?
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя тип е налагал приятелката си почти час, докато я убие. През това време никой от съседите не е викнал полиция, или се е намесил по какъвто и да е начин, въпреки че крясъците са се чували из целия блок.Че този е ненормален, е ясно, но и че България е пълна с пасивни, страхливи мишки - също. Дори не звъннали на 112.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До у 14Как какъв? Нагъл и самонадеян.
14
0
 
15
 
! Отговори
у преди 6 години
И такива карат коли по същите улици, пишат мнения по форумите. Строил бил журналистите в две редици на влизане в залата, представете си какъв е в свободно състояние.
13
0
 
14
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Тоя цъ,рвул що не го пуснат в клетка и да се бие с някой ММА боец? Да види как се бият и убиват безащитни жени!
12
0
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Не трябва ли престъпленията извършени в нетрезво състояние, надрусани и прочее да са с утежнение на вината. До кога ще минават по тънката лайсна скапаните друсалки?
11
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Преди години повечето българи произхождахме от "прогресивни работнически семейства".И тогава някои не бяха като другите и бяха обучавани и лансирани като по различни.Този е такъв, а резултата е налице
10
0
 
28
 
! Отговори
С преди 6 години
Чакайте, чакайте, чакайте! Защо той е наркоман? От какъв зор? В България разпостранението на наркотични вещества разрешено ли е? За алкохол и алкохолизъм, да, но за дрогиране... Кой допуща това, което е в разрез със законите ни?! И за това се говори и пише най-спокойно, а ние трябва да го приемаме за нормално??
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4 така е то, ако е друго решението в затворите ще са повече от тия по улиците.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стигнал, ама видял че невършат работа и си тръгнал
7
0
 
14
 
! Отговори
пфуу преди 6 години
До Бау Всъщност ти вече го оправда с изявлението,че е психично болен.Това освобождава от носене на отговорност.Това ще се опитат да докажат и куп адвокати, подплатени с много пари от родителите му.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на трудов стаж може да те доведе или до наркотиците или до затвора, или до политиката.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe