Убиецът на Виола стигнал до наркоцентър... Но не поискал помощ!

Желяз Турлаков е разпознал от снимките Стефан
29 юни 2017 10:30,
35

Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими "Ново начало" е разпознал от снимките в медиите Стефан Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си Виола миналата седмица.

"Имал е само една среща с мен, без да е постъпвал за лечение. Единствено дойде да разговаря, не е дефинирал, че търси помощ", разказа Турлаков в "България сутрин", като допълни, че Станев е носил съвкупност и от други психологически обременености, освен проблема с наркотиците.

Още по темата

Желяз Турлаков, заедно с Юри Кацаров, клиничен психолог и доктор по психология коментираха проблемите с наркотиците в нашето общество и доколко зависимостта взима участие в извършването на престъпления.

По време на разговора се засегна и темата за обвинения в убийството на Виола мъж, за когото се твърди, че е употребявал наркотици.

"Ние работим с много хора, които употребяват вещества, без да извършват такива престъпления", поясни основателят на "Ново начало".

Юри Кацаров допълни, че много често стои въпросът дали едно психично разстройство се е развило вследствие на наркотиците при зависимите или то е било там, преди човекът да достигне до опиатите.

"Някой може да употребява вещества заради психични проблеми", се включи Турлаков в изказването на Кацаров, към което клиничният психолог продължи: "Някои хора лекуват разстройства с наркотици, защото им се струва, че помагат".

14-годишната възраст не е рекордът за първа употреба на опиати. Деца са опитвали на 10 и на 11 години, съобщи пред Bulgaria ON AIR Юри Кацаров, като продължи темата за това докъде стига проблемът с дрогата в нашето общество.

Той информира още, че дилърите на наркотици не са пред или около училищата, те са в самите учебни заведения, където учениците се снабдяват помежду си.

"Един родител в голямо столично училище ме питаше защо идвам тук, да не би да има проблем. Отговорих му: Ако не знаете, аз да ви кажа - наркотиците са навсякъде!", заключи експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
14
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Психично болен е убиеца. Няма какво да се обсъжда търси причина и разтягане на локуми. До живот или смъртна присъда. Няма спасение за него.
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците решиха този проблем кардинално. След като видяха, че не могат да се справят с домашното насилие го декриминализира.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това е основният проблем,че институциите не обръщат никакво внимание.Не е нормално след толкова жалби за тормоз от предишното му семейство,никой да не вземе никакви мерки срещу този агресивен наркоман,а след отне човешки живот всички да си скубят фалшиво косите!На това му се казва "след дъжд качулка",т.е.типично по български!
2
0
 
26
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Ми като знаете, че са навсякъде не виждам мерки някакви да се вземат. Миналия ден минавайки през двор на училище децата пушеха трева докато симулираха час по физкултура. Но явно е нормално вече и хората го възприемат.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медийте сте хиени.На този скот,майка му да му купи и даде една свръхдоза и да се приключва.