Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие

Колегите на д-р Гагова от болница "Шейново" излизат на протест
Обновена: 4 юли 2017 09:13 | 4 юли 2017 09:00, Петя Славова
174
Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие
Снимка: bTV

Бащата, който преби лекарката, изродила бебето му, тъй като отказала да даде плацентата на новороденото, е учен генетик от София, но с крими досие.

Скандалният случай се разиграл на 1 юли по обяд в столичната клиника "Шейново". 37-годишният Владимир Стоянов бе задържан ден по-късно. Секунди след като детето му се родило, Стоянов поискал плацентата от д-р Антоанета Гагова. Тя му обяснила, че не може да му я даде току-така, трябва да има разрешителни.

"Имам разрешителните, дай ми я, разбрах се с директора", обяснявал Стоянов и не задал нито един въпрос за състоянието на жена си или детето.

Вместо това продължил със словесната тирада към жената. За да провери версията му, Гагова набрала по телефона шефа на "Шейново" д-р Румен Велев. Докато говорели, Стоянов продължавал да крещи.

"Ще ви я дадем в понеделник, не може в почивен ден", обяснила му спокойно д-р Гагова. Тогава 37-годишният мъж побеснял и започнал да удря жената, която изпаднала в безсъзнание, пише "24 часа".

След инцидента Стоянов духнал от болницата и бил задържан на 2 юли. Тогава вече бил с променен външен вид - бил подстригал косата си.

Още по темата

Владимир Стоянов е генетик и е завършил образованието си в Англия, където е работил в генетична лаборатория. Той има регистрирана фирма, която се занимава с проучвания на стволови клетки и е наясно как става вземането им.

"Предполагам, че е затова, без да съм сигурен, че Стоянов е искал да вземе плацентата и да извлече стволови клетки, които са му били необходими за неговите проучвания. Какви са те обаче, не знаем. Затова съм дал името на фирмата на Агенцията по трансплантации, която ще провери дейността ѝ", каза д-р Велев.

Той допълни, че родилката е била пациентка на д-р Гагова. Идвала е при нея предварително и са имали уговорка за раждането, но никога не са разговаряли за вземането на плацентата. Преди самото раждане Стоянов също не споменал нищо за това.

Любопитното е, че иначе високообразованият мъж има криминално досие още от ученическите си години. На 17 г. е задържан за грабеж и за притежание на наркотици. Заради възрастта си е осъден условно и към момента е реабилитиран. През 2000 г., вече пълнолетен, Стоянов влязъл незаконно в България и отново бил осъден. И по тази присъда обаче е настъпила реабилитация.

В момента пък срещу 37-годишния мъж се водят 2 дела. Едното е за грабеж на сребърен синджир, който издърпал от врата на непълнолетно момче. Другото е за случайно причинен пожар. И двете дела са на първа инстанция.

През октомври м.г. той бил арестуван, след като го хванали да крие 22-ма иракчани в къща в София, съобщи говорителката на Софийската районна прокуратура Виолета Желева.

Тя обясни, че след първоначално прекарани няколко месеца в ареста Стоянов е пуснал молба за промяна на мярката си за неотклонение. Съдът се съгласил и той бил освободен срещу гаранция, която е валидна и в момента.

Заради побоя над лекарката Стоянов е обвинен за лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на служебните му задължения и може да получи до 5 г. затвор. Във вторник прокуратурата ще иска постоянен арест. Стоянов не дава обяснения нито за какво му е била плацентата, нито признава вината си.

Интересното е, че в момента по света има мания за плацентите, но тя няма нищо общо с генетичните изследвания на Стоянов. Така например риалити звездата Ким Кардашиян се похвали в блога си през декември 2015 г., че е направила плацентата си на хапчета, които да пие, за да се предпазва от следродилна депресия.

Така постъпила и след раждането на първото дете, като била много доволна от резултата. Решила се на тази стъпка, след като много нейни приятелки го били направили.

За да подсигурят здравето на децата си, някои родители избират да замразят стволови клетки, извлечени от кръвта на плацентата веднага след раждането.

За тази цел семейството трябва предварително да е сключило договор със специализирана банка за стволови клетки, която е регистрирана и оторизирана да извършва тази дейност, но плацентата няма как да бъде дадена просто така, обясни д-р Румен Велев, директор на болница "Шейново".

"Процедурата се извършва от представители на самата банка, които присъстват на раждането и разполагат със специализирани за целта средства.

Екипът, който изражда бебето, трябва да е предварително уведомен, че ще има пробовземане. В тези случаи ние не използваме и окситоцин, за да може плацентата да има повече кръв. Ако не сме известени за такова нещо, процедурата е такава, че съхраняваме плацентата известно време в болницата, като я замразяваме, след което я унищожаваме", каза д-р Велев.

Междувременно стана ясно, че лекарите от болница "Шейново" излизат на протест в подкрепа на пребитата д-р Албена Гагова. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
9
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
УЧЕН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕСТЪПНИК, ЗАЩОТО МУ СЕ ОТНЕМАТ И ЗВАНИЯТА И ТИТЛИТЕ ПО СВЕТА, АКО Е ТАКЪВ.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100------------------------И лекарката е набила генетика? Не думай!
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата на тарикатите министър прецедатели без английски и каквито и да е познания кво очаквате ... Едно време полицай е ставал най тъпия и повтарящ индивид,а днес той е министър щот зад гърба му седят братя с бизнес интереси от отвън и вътре в страната. Това е . По случая няма каквато и да е драма - някъв наркоман разбрал че от плаценти се вадят кинти и решил да я продава но не му я дали и той пребил докторката . В България е икономичекса джунга .."за пари ли , за много ли?"..
85
13
 
4
 
! Отговори
каунь преди 6 години
99% от ялите лабуть си го заслужават !
84
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде са всичките гледни точки на медиите? Защо едностранно се вменява вина на едната страна? Дайте да чуем версията на другата страна.
83
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се научи на уважение към пациентите и към тяхната собственост....Ех тия лоши доктори!!! Ами този учен генетик защо е завел жена си да ражда при тях? Защо не я е изродил направо в генетичната си лаборатория? Тъкмо щеше да използва плацентата още топла топла.
82
4
 
19
 
! Отговори
цветанов преди 6 години
пишман учен - просто нагъл бандит
81
12
 
18
 
! Отговори
докато умните се нау преди 6 години
опитали се да му обяснят, че има процедура по която получваваш органите си... в противен случай се изнасят. Дори на децата е известно, че плацентата е доста скъпа работа.Та обяснили на грешния психопат, че органите дето са взели не са точно негови... и той откачил. "Свестните у нас считат за луди"..Повече луди да има, че в този народ само овце останаха, от най-смотания *** подбрани - евроатлантици били. Градили светлото демократично бъдеще върху кокалите на една изчезваща нация..Амин
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Frenski magistratБратко, пиши на кирилица. Иначе народът ще си остане неинформиран и неграмотен.
79
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мислещ--------------Мислещи постнеандерталецо - по цял свят / в т.ч. - и у нас!/ обработват плацента и я предоставят на родилката само след официално заявено желание от нейна страна, направено по установения законов ред преди раждането. Никъде няма да предадат плацентата на вилнеещ баща, сетил се за нея в последния момент!
78
1
 
12
 
! Отговори
Plot Twist преди 6 години
Държал е 22 иракчани за да прави с тях генетични експерименти ...
77
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Институтите по света плащат добри пари за плацентите. Затова лекарите си ги продават на черно и си докарват добри пари. Бащата може да не е искал тази плацента да отива някъде. Може да е искал да я изгори, даде на кучето или хвърли в задния двор. Негово право е. Утре ще отрежат крака на бебето щото видиш ли така са решили. Малко бой е яла. Трябвало е повече. Да се научи на уважение към пациентите и към тяхната собственост.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88 ЗАЩО да не е учен. Може сам да си използва знанията и финансисти, както си реши.
75
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Случая изглежда като сюжет за филм,този може и да е гений,а може и да е по извратен от д-р Менгеле ,но истината вероятно тепърва ще излиза наяве.
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гагова гледаше и мойта жена, сериозен специалист е а тоя е пребиване!
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всичко се прави пари , кой умее. Може и от оборски тор. От урината на кравите на запад правят козметика. Всеки фермефер е събира.
72
7
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Кой титулова този несретник с титла "учен" ?! Какво точно е завършил, каква магистратура е специализирал, каква докторантура и съответно дисертация е защитил?! Къде е бил асистент и с каква степен и какви научи публикации има?! Все маловажни и излишни въпроси за един журналист, но иначе за сензацията безотговорно му се слага етикет "Учен"... Да работиш в лаборатория пък била и генетична не те прави по никакъв начин учен.Плацентата му е трябвала за всичко друго, но не и за научни цели.
71
16
 
16
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
До неадерталците по-долу. В цял свят замразяватва по желание пъпната връв и плацентата заради безценните стволовите клетки, но тук се води биологичен ***. И като гледам се е получило царят дава, пъдарят не. Щом директора е разрешил - царят, докато пъдаря - битата лекарка е решила, че тя коли и беси и не е дала.
70
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако не получаа следващият месец плацентата на жена ми ще ви изкъртя главите на всички участници в схемата като на кучета.
69
15
 
13
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
" За жалост болничните заведения са превърнали това в бизнес" Мноого късно се усетихте най малко с 26 години ! Оше 89 та 9о та кат се почна дса им се дават право на лекарите даси правят частни кабинети се видя що за демокрация и дране ще пада. "ела в моя кабинет и ше оправиим нещата" колко много пъти тая реплика съм я чувал... Това е братя толерасти, направиха ви на парчета месо за продан ,ама нали се сещате на английски как е "пациент" - пейшънт / търпелив/ така че ше търпите рязането