МС отпусна пари за лични асистенти и за стипендии

Прокуратурата получава 200 хил. за мобилни центрове за разследване
2
МС отпусна пари за лични асистенти и за стипендии
Снимка: архив, БулФото

15,7 млн. лв. за асистенти на хора с увреждания се осигуряват с решение на правителството.

Средствата ще се предоставят на общините чрез Агенцията за социално подпомагане за предоставяне на услугите личен асистент, социален асистент и домашен помощник.

С осигурените допълнителни средства през 2017 г. ще бъде оказана подкрепа на над 15 000 хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване чрез назначаването на близо 6400 лични асистенти, 1000 социални асистенти и 2500 домашни помощници.

С друго решение правителството одобри допълнителни разходи от 200 000 лв. по бюджета на съдебната власт за нуждите на прокуратурата. Средствата са предназначени за закупуване на микробуси, които след осигуряването на подходящо оборудване ще функционират като мобилни центрове за разследване.

По бюджета на община Долна баня са одобрени 228 000 лв. Те са за ремонт на дома за деца, лишени от родителска грижа "Констанца Ляпчева" във връзка с преструктурирането му в център за настаняване от семеен тип.

Правителството отпусна и нови 308 880 лв. за изплащане на стипендии на ученици с постижения в областта на науката и на спорта.

Общините пък получават 5,7 млн. лв. по Националната програма "Оптимизация на училищната мрежа".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO PARI SE RAZDAVAT GRATIS .