Висока скорост, невнимание... а след това – сблъсък

С цел превенция – СДВР разпространи видео със записи на катастрофи
Обновена: 4 юли 2017 23:20 | 4 юли 2017 22:51,
30

"Пътна полиция" предприема серия от превантивни мерки срещу войната на пътищата в рамките на акция "Лято", която започна на 19 юни и ще продължи до 15 септември 2017 г.

Така от СДВР разпространиха видео, което показва записи на тежки катастрофи, причинени от висока скорост.

В клипа се акцентира и върху черната статистика за катастрофите, жертвите и ранените на пътя.

От полицията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание, да са отпочинали преди пътуване, да се отнасят с отговорност към шофирането, да помнят, че не са сами на пътя и че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 6 години
КАТ направили клип, в който се виждат резултати от тяхното бездействие. Повече от ясно е, че нарушенията, които шофьорите правят така масово, са последица от неработещият КАТ. Без контрол, няма спазване на правилата - така е било винаги и навсякъде по света и сега също е така. Всякакви безумни предложения за все по-високи наказания за шофьорите, т.е. с следствието, а не за причината, водят до още повече нарушения - това го гледаме вече 28 години.
25
0
 
1
 
! Отговори
светещия ФАР преди 6 години
До азНе е вярно,преди 3 минути вече го прочетох.
24
4
 
2
 
! Отговори
аз преди 6 години
Има голяма верижна катастрофа на АМ Тракия в лентата към София при отклонението на Ихтиман/Костенец + гъст дим и много ниска водимост!И по всички медии е мълчание.
23
0
 
10
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Гледам клипчето с интерес и се чудя ЗАЩО да пазим мАтористите които са като въртоглави шилета?!
22
1
 
9
 
! Отговори
Gele преди 6 години
извинявайте, но статистиката е малко изкривена. Защо излизането на кола от малка пресечка да е проблем, когато моториста кара с поне 80 в насрещното без включен фар? Нормално е да не може да се забележи, в повечето от случаите има нарушения и на двамата водачи и не е нормално този с автомобила да е винаги виновен. Същото се отнася и за пешеходците, които изскачат на пътя както им падне.
21
2
 
4
 
! Отговори
:))) преди 6 години
и това са само от 5 камери гледам на жълтите павета :))) смятай какво е там където няма камери ... аз съм за доживотно отнемане на книжката при тежки виновни катастрофи и доказан рецидив от пътни нарушения ... такива на никой не му трябват на пътя !
20
1
 
4
 
! Отговори
Добре преди 6 години
Клипът шокира, това е добре. Но това е официална акция на МВР, затова няма да пропусна да го кажа - има 10-15 грешки в текста - основно граматически и пунктуационни. Все пак е тъжно - коментират се нарушения на пътните правила и човек неволно си прави асоциации с нарушението на толкова простите езикови правила. Като пускаш нещо пред цяла България, постарай се малко.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото на пътната полоция е на пътя, за да организира и подпомага трафика, а не да правят сълзливи филмчета.Кога за последно видяхте пътен полицай да глобява някой за неправилен ляв завой или минаване на червено. А да сте чули за глобен за спиране в кръстовище и създаване на задръстване?Докато пътната полиция седи на бюро броя на ранените и убитите само ще расте!
18
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Гледайки този клип реших да си купя по-скъпа и сигурна кола, в България със среден клас кола или не дай си боже сапунерка си обречен на гибел....
17
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 6 години
Не се прие и пешеходеца да носи вина на п.пътека!!!.НО ЗАЩО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ НА СК. ПР.20 км. на П.ПЪТЕКА????
16
10
 
1
 
! Отговори
бай-хейс преди 6 години
научете правилника !!!!!....че ще има да ви газят като *** ...."Пешеходците трябва да знаят, че не са с предимство на пешеходната пътека те трябва да преценят дали могат да минат и дали моторното превозно средство, което идва, ще спре навреме, предупреди шефът на КАТ старши комисар Бойко Рановски Рановски. Той добави, че има инициатива на всяка пешеходна пътека да има знак погледни наляво, за по-голяма превенция."
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете смъртното наказание и всичко ще си дойде на мястото. В клипа е пълно с шофиращи индивиди, на които лично бих теглил куршума.
14
4
 
11
 
! Отговори
Black Death преди 6 години
Не само взимане на книжка, ами и конфискуване на автомобила и на скрап. Само така ще се разпистят пътищата.
13
3
 
23
 
! Отговори
Осло преди 6 години
До номер 14.- Пешеходец винаги има право на пешеходна пътека, независимо дали е ляв или десен или какъвто и завой да го наричате. На всички трябва да им взимат книжките при всякакви нарушения и след това ( година) да се явят на изпит без да си закупуват нова книжка. Хора събудете се. Не сте сами на пътя. Днес сте водачи утре - сте жертви.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво акцентират в клипа, ревящите за заплати,но аз изгледах скъпата им тъпотия и ми направи впечатление, че на едни и същи кръстовища и пешеходни пътеки,произшествията са деветдесет процента идентични, а участниците различни. Явно има проблем в организацията на движението, а не във водачите. Но ошаф си знае,несъобразена скорост.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основно бакшиши и caмки.
10
2
 
15
 
! Отговори
ponti преди 6 години
За СДВР ако се движим с 10км/ч пак ще е "несъобразена скорост", защото ПТП винаги ще стават, а за тях просто няма друг "утвърден" вариант за причина за ПТП.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 01:06 има правописна грешка - "... е брояТ на инцидентите..." Пълен член!Срамота!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последния път като взеха мерки и проведоха невиждана операция, петък,събота и неделя, загинаха над двадесет човека. Тогава имаме и рекорд, десет с един удар. Преживели война и мизерия, но минали през великата ограда на оня козел. Така че айде няма нужда. А тюфлеците щели да проверяват и пътниците в автомобили,за неплатени глоби. И по автобуси,влакове и самолети. Ушева му работа.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ликвидация на КАТЕгати смешника. Сам ли го измисли това? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))