С униформи втора ръка, ще влачат и бюра: Полицаите на протест

Служителите на реда не искат да си плащат повече, за да работят
Обновена: 5 юли 2017 13:34 | 5 юли 2017 13:31, Веселина Йорданова
139

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На професионалния си празник служителите на МВР излязоха на протест с искания за по-високи заплати и нов закон за МВР.
Още по темата
Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Подкрепа униформените имат от КТ "Подкрепа", синдиката на надзирателите в затворите, полицейски синдикати от Балканите.

Протестите на полицаите ще стават ежедневни, когато България поеме председателството на ЕС, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха синдикалисти от сцената пред Народното събрание.

Униформените загърбиха символично парламента, а на гърбовете на много от тях има надпис "Аргумент" във връзка с изказване на вътрешния министър Валентин Радев да дадат аргументи за исканията си за вдигане на заплатите, предаде "24 часа".

Две съсловни организации на превозвачите също са подкрепили протеста на униформените. "Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджиията протестират заедно", обявиха от трибуната синдикалистите от МВР.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов посочи, че на протеста има пожарникари, които са дошли с униформи, дарени от Канада и Швеция. Те се доизносват, след като вече са извадени от употреба в тези държави. Криминалистите в министерството също протестират срещу условията на работа, като са облечени в бели престилки, предаде БТА.

"Време е да спрем да плащаме за това, че работим", каза от трибуната председателят на СФСМВР Валентин Попов. Той се закани следващия път на протест полицаите да дойдат с бюрата и компютрите, които сами си осигуряват, за да работят. Заплата от 660 лева е подигравка, каза Попов.

Синдикатите настояват за ръст на заплатите още тази година и не вярват, че няма ресурс, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост на приходите, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

Хилядите протестиращи служители на МВР са запълнили пространството пред парламента.

Сред лозунгите, които те издигнаха, са: "С лични средства осигуряваме вашата безопасност" и "Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР".

Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени заради верижните катастрофи в двете посоки на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
15
 
! Отговори
Weselin преди 6 години
полиция са търтеи на обществото - като не иска да Одят да маат с мотиката
93
4
 
25
 
! Отговори
.... преди 6 години
Който не му харесва да е полицай да чопли джобс_а и да си търси друга РАБОТА! Да, ама не! Защото, където и да отиде няма привилегии, няма пенсия на 45, няма 20 заплати, а на всичкото отгоре трябва да се работи, което е най-кофти... Да не говорим, че има и конкуренция, защото ако не си натискаш парцала винаги има кой да ти заеме мястото.
92
5
 
4
 
! Отговори
до 1234 преди 6 години
Примитивизма на някои хора им пречи да стигнат до тези елементарни изводи.
91
3
 
17
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Който е недоволен напуска, лесно и просто! Аз ако съм в институция, която ме унижава и не ми осигурява нормални условия бих напуснал. Недоволни полицаи частния сектор е също перспектива за развитие и очаква кадри с нетърпение, пък и там ако не ви харесва и в чужбина може да се работи, никой не ви е заробил да сте в МВР. Ама навън от системата има яко работа, не е като да се скатава в държавната службица!
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а нема ли вода да пият? Предишния път пиха вода.Айде по-скоро сами да видят какво вършат, и има ли изобщо файда от тях, па после да хленчат!
89
6
 
4
 
! Отговори
смех! преди 6 години
Току що показаха "многохилядния протест" на куките - 250 човека бяха и то на рядко. Пак им дръпнаха каишките ;) Робът си е роб, а когато е и глупав е обречен да е роб завинаги!
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази система има повече от 100 генерала / комисари / а в армията са тридесетина? Какво ли работят точно и защо са необходими толкова много скъпо платени експерти по сигурността ,пожарна безопасност и най- вече за колосалните успехи в борбата за по малко жертви по пътя! Колко пенсионери работят на ръководни длъжности и източват ной докарвайки си заплати от няколко хилядарки, ползвайки служебните автомобили като лични и т.н. привилегии от поста. А после нямало пари за нищо, е тъй де !
87
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицайте са общественото дъно! Те са първопричината за високата престъпност! Ето защо и хората не ги дишат. Проблем? Неразбрали?
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вергиле, *** полицай ли си? 95% - да, 5% - луд.
85
8
 
1
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До Dies IraeВ отчета на прокуратурата за 2016г го пише.35 хиляди осъдени и 97,5 процента от подсъдимите са осъдени.Като 98 процента от престъпленията са разследвани от полицията.Това е официална статистика.А приказки от рода на "една жена каза" вървят на пазара.А това ,че хората не подавали сигнали е пълна лъжа.Как при 35 хиляди осъдени за една година да няма подадени сигнали.Сравни със случаят на гарата в Кьолн,когато има 1223 жалби за изнасилвания,блудства и грабежи.И само 24 човека осъдени.
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето полицаи са горещи фенове на Герб! Гласуват си за Герб и за Бойко, щот е мъжкар. Сега, ако някому е трудно да прави причинно - следствени връзки, това си е негов проблем.
83
3
 
7
 
! Отговори
България мрази ГЕРБ преди 6 години
тиквата, пъпеша, всички гербаджии - на заточение в белене да строят централата
82
6
 
6
 
! Отговори
RENI преди 6 години
NAI-MARZELIVITE ISKAT NAI-MNOGO,STO ETO......POLICAI
81
2
 
1
 
! Отговори
Samokov преди 6 години
Da sa jalvat na rimlianite ot stolipinovo...gradec, kotel, naejda, dragodanovo, faculteto, garmen...
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години непрекъснато искаха служителите в МВР да се намалят, за да се увеличат заплатите, а днес, когато министерството е с повече от 10000 служителя по-малко, заплатите са същите. Но с въвеждането на ЗДСл в МВР се даде възможност на длъжностите с високи заплати да се наредят послушковци. Та от години се слуша, намалете състава, за да се увелипат заплатите ви и какво се случва на практика, намаление има колкото щеш даже в излишък, но увеличение няма!
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Некъф лудВярно луд си ...пък и ***...Иначе това че има мноооого недоволни от полицията означава ,че същата като репресивен орган си върши работата....нали не очаквате примирно затворника излязал на свобода да хвали надзирателя си...или този който го е вкарал в панделота.
78
2
 
14
 
! Отговори
0_o преди 6 години
свидетели сме на пълзящ полицейски преврат...бб, цвцв и подобни ще бъдат тричани публично под звуците на веско мариновите шлагери
77
8
 
13
 
! Отговори
Uzunov преди 6 години
Ако питам мен. и това което вземат им е много, за това че нищо не вършат. Колко ограбени къщи, убити хора, ограбени посред бял ден от *** и нищо. За какво да им плащаме??? Че и пари за дрехи. Ако исакт пари, да си свършат първо работата. Амн от наглеци.
76
6
 
8
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До вергилРазбрахме, че си кука.Но всички в тази държава сме имали допир със силовите органи и всички можем да ти дадем пример за поне 1 неразкрит случай в нашия живот.Телефонните измамници нещо не могат да ги хванат, всеки ден нови измами и пак неизвестен извършител май?А колко хора по селата са спрели да подават сигнали защото предишните им 200 сигнала са били глас в пустиня? Да може да постигнат добра статистика като просто откажат гражданите да подават сигнали. На книга всичко 6 реално -900
75
2
 
14
 
! Отговори
??? преди 6 години
За кво са ни полицаи, за кво са ни пожарникари, ми то и учители *** пи трябват, лекарите ги бият щото убиват.... ми то тая държавица май пред закриване .... Боце да стега куфарите и Цецака да го придвижи към необятните възможности на чичо Сам.