КНСБ: Семейно подпомагане, но срещу отговорно родителство

Похарчените от бюджета пари за ромска интеграция - без резултат
Обновена: 12 юли 2017 10:34 | 12 юли 2017 08:50, Веселина Йорданова
30
КНСБ: Семейно подпомагане, но срещу отговорно родителство
Снимка: Dnes.bg

Семейно подпомагане срещу отговорно родителство – за това настояват от КНСБ. От синдиката пресметнаха, че близо половин милиард на година са средствата за ромска интеграция от бюджета, чрез НПО-та и еврофондове, но резултат от тях няма.

Ася Гонева и Янка Такева от синдиката обясниха, че не е ясно например дали еднократната помощ за първокласници преди първия учебен ден отива по предназначение. "Холандците слагат камери пред къщите на тези, които получават помощи. В Дания, Холандия и Финландия за получаването на социални помощи се изисква брак, не както у нас – ромите живеят заедно, а майката се води самотна", казаха още синдикалистките.

Според синдиката е необходим засилен контрол дали социалните помощи за деца се харчат по предназначение и той може да бъде осъществяван от социален работник във всяко училище и детска градина.

От КНСБ представиха предложенията си за промени в системата на НОИ за догодина на семинар за журналисти.

Още по темата

Синдикатът ще настоява за 10% увеличение на минималните осигурителни прагове. По думите на Ася Гонева те са инструмент за борба със сивата икономика. Ако бизнесът бойкотира ръста и правителството не поеме ангажимент да го придвижи напред, синдикатът е готов и на протести, е решил Координационният съвет на КНСБ.

За догодина синдикатът предлага още увеличение на вноската за безработица с 1 процентен пункт, тоест двойно. Гонева посочи, че няма друга държава, в която тя да е толкова ниска. Затова ще настояват минималното обезщетение от 7.20 лв. да се увеличи двойно и така месечно да се получават 300 лв. - 60% от минималната заплата. За целта ще са необходими 56 млн. лв., пресметнаха от КНСБ.

Според синдиката максималната пенсия трябва да се увеличи от 910 лв. на 1000 лв. За тази мярка са необходими допълнително 45 млн. лева. и тя ще засегне 45 хил. души, някои от които ще получат по този начин реалния размер на пенсията си.

За да стане това, се предлага максималният осигурителен доход да стане 3 хил. лв. В момента 90 хил. души се осигуряват на „тавана“ от 2600 лв. Приходите от тази мярка се изчисляват на 78 млн. лв.

КНСБ предлага още приносът на всяка година осигурителен стаж в размера на пенсията на всеки пенсионер да се увеличи от 1.126 на 1.2% – за всички пенсии. За целта са необходими 800 млн. лв.

От КНСБ обявиха, че ще искат среща скоро с главния прокурор Сотир Цацаров, на която ще му предоставят данни за предприятия, които умишлено укриват осигуровки.
 


30
Още по темата: НОИКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой не плаща на българите за това, че са отговорни родители?
Защо на ромката трябва да се дава заплата само заради това, че е благоволила да роди?
Много правилно се предлага не да се дават парични поощрения, а да се налагат големи глоби на онези, които безотговорно създават потомство, което не могат да хранят и по този начин се качват на гърба на данъкоплатците. И тези глоби да се отработват!
Всичко друго е начин да се подкупва "електоратО" в ущърб на градивните членове на нацията.
28
0
 
5
 
! Отговори
Ехеее Ромалеееее преди 1 година
Не съм расистка,но да ви кажа един куриозен случай..Идва една *** да проси в къщи,давам и аз едни стари мои пердета,които не ползвам,а тя ги разглежда разглежда и ми вика"Душа хич не ги харесвам,ма душа.Вземи си ги."
Та от тук можете да си направите извода кой как живее,какво си има и какво харесва
27
0
 
5
 
! Отговори
МАНГАВА ТУ преди 1 година
Само приказки и предложения.Не видяхме кога изобщо ромите биват наказвани справедливо!Всеки ги толерира и вдига ръце понеже не можел да ги интегрира.Ами и аз ако не работя и прося,ако крадна това онова и ако излъжа та завлека половината магазини в града с вересии които не мога да върна,па и като се наредя за помощи след това защото не ме бива за нищо друго...то и мене няма да се намери сила която да ме "ИНТЕГРИРА"аджеба...
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
VIE STE ***.ROMITE SA BALGARI--ZASHTO STE PROTIV BRATYATA SI.
BALGARI I ROMI TOVA E EDNO I SASHTO NESHTO.

POMAZITE NE SE SRAMUVAT I SE NARICAT TURZI,A VIE SE SRAMUVATE.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак искам да попитам дали когато 13-14 годишната ромка роди дете,държавата продължава да плаща на майка и,т.е.на бабата детски?И защо този,който я е забременил не бъде съден за гавра с малолетна или педофилство?Докога държавата ще гледа безучастно неконтролираното размножаване сред този етнос и ще продължава да плаща за това?
24
0
 
21
 
! Отговори
българина преди 1 година
Пак фантасмагории! Басте бе предатели безродни. Помощ само с минимум 11 клас и помощ до едно дете. За повече минимум единия родител с висше образование .... Ако единия родител е с присъда за кражба, измама, убииство.. Помощ за децата йок! Нямаш 11 клас караш 2 г казарма в строителни войски, с тези животни само тотална административна репресия и не само
23
0
 
22
 
! Отговори
вълкосел преди 1 година
стига социални помощи за *** не работещи и незнаещи да четат, машини за правене
на деца, лъжещи и крадещи, искам права за българите, а българите са дискриминирани.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
синдикати в България няма , виж в Гърция е друга работа , там не си поплюват .
21
1
 
3
 
! Отговори
И преди 1 година
Какво е това КНСБ, аа некви хрантутници и под..ло..ги на властта? Особено оня охлюв Пламен - такова слузесто корумпе стана.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалните плащания нън от НОИ. Пари само срещу труд! Къде е в БГто дивият капитализъм за ромите?
19
0
 
19
 
! Отговори
Имен преди 1 година
Моля ви, не се сравнявайте с датската система, че е жалко.
18
0
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 1 година
Дъщерята на Янка Такева е новият областен управител на София.
неква статия от некога си. от 1994 тая женка е шеф на синдиката на даскалята, и през целия тоя период от време на време пелтечи едни и същи глупости без ефект. явно, говори само като "и сложат батериите", за което и се отплащат подобаващо.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15

Това, което предлагам, наистина не може да се случи, ако не бъде променен законът.
Но всеки закон може да се промени!
16
0
 
24
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Не е вярно. Ако българка роди дете без да е омъжена, тя получава само детски надбавки в малко по-висок размер и то при условие, че заплатата й не надхвърля определена сума. Българката сами си носи кръста, ако бащата на дето я изостави. Но това рядко се случва.Много млади двойки живеят заедно без брак и са отговорни родители.

"Индустриално раждане" без брак се прилага от ромките като метод за изхранване на цялата рода.Много добре знаеш това.

така че, не подпомагане, а глоби и принудителен труд!
15
0
 
31
 
! Отговори
Официално се писа, преди 1 година
че за ромите отиват около 60% от социалния бюджет!
Ето това е причината, поради която се налага социалните пенсии да бъдат отчислявани не от парите за соц.помощи, а от пенсионния фонд.
Така, чрез социалните пенсии се подяждат трудовите пенсионери!

От къде накъде ще се взима от парите на хора, които са с 40 г. трудов стаж, за да се дава на онези, които цял живот не са работили?
И защо става това? Защото с парите за социал се хрантутят здрави,млади лентяи, които и не мислят да учат или да работят
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9,това не може да се реализира и веднага ти давам пример.Малък град в провинцията,построяват се ЛУКСОЗНИ къщи за "сираци". Настанените са само "изоставени деца" от този етнос,а всъщност родителите са в чужбина да крадат и точат социалните системи на чужди държави. Същите идват с лимузини когато са в "отпуск" за да проверят как тъпата ни държава се грижи за "изоставените" им "сираци".
Родителите в чужбина и с лимузини,а отрочетата се водят изоставени и отглеждани за наша сметка!
13
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи точат най-много и са самотни майки. а кметове раздават детски и инвалидни пенсии за изборите.
12
0
 
27
 
! Отговори
Вече предложихме тук преди 1 година
Не семейно подпомагане, а ГЛОБА за онзи, който създаде дете, без да има средства с които да го издържа, при условие, че държавата или общината може да му предложи работа, която е по силите му!
И да не се оправдава, че не е знаела. Щом си решила да раждаш, първо да си потърсила работа! Ако не си го направила, 50 000 лв ГЛОБА, защото, раждайки дете, без да можеш да го изхраниш, ти направо бъркаш в джоба на онези, които работят!
Щом няма пари, ще отработи и глобата, и издръжката на детето си!
11
0
 
13
 
! Отговори
Сюнетчията преди 1 година
Няма да закачате НПО-та. Да не стане така БХК да осъди КНСБ.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще се случи на камерите, монтирани в България пред дома на всеки ром, който е на соц. помощи? Ще ги счупят или откраднат още след 1-2 дена!
Слагането на подобни камери може да бъде само повод за усвояване на едни пари от едни фирми на наши хора!