Военен самолет спаси няколко живота, транспортира органи

Ан-30 на родните ВВС изпълни успешно донорска задача
12 юли 2017 14:27, Красимир Ангелов
3
Военен самолет спаси няколко живота, транспортира органи
Снимка: МО

Самолет Ан-30 от състава на българските Военновъздушни сили е изпълнил успешно донорска задача, съобщиха от Министерството на отбраната.

От там отчитат, че благодарение на самолета са транспортирани навреме органи за трансплантации, извършени във Военномедицинска академия и в болница "Лозенец".

След молба от Изпълнителната агенция по трансплантация за използване на въздушен транспорт за спасяването на човешки живот, късно снощи дежурният самолет бил подготвен своевременно за изпълнение на задача до летище "Безмер". Самолетът е излетял от летище "София" и се завърнал около 1.00 ч. тази сутрин.

Благодарение на отличната организация в 16-та транспортна авиационна група от състава на ВВС и упорития труд на личния състав, още веднъж е доказана ефективността на военнотранспортната авиация, отчитат от военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над всеки курорт в Швейцария, на всеки 15 тина минути прелита оборудван медицински хеликоптер с размера на военно-разходкаджииските Кугъри.С нашите Кугъри се транспортират Бойку Борисув, Лиляна Павлова, Валери Симеонов,Румиту Бъчварова и важни чужди гости като оня дето даде на Боку 100 тона скрабаджииски джипки, повечето от които изобщо не можаха да се транспортират насам.
1
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ан-четата още си летят безотказно! И сами си ги ремонтираме, макар че са на сто години.