Ромът бияч срещу акушерката: 500 години турците са ви...

Насилието над медици: Болестта, която тресе държавата ни
Обновена: 14 юли 2017 10:40 | 14 юли 2017 10:40, Петя Славова
214

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако българския съд работеше, както трябва такива измети, като тоя щяха да търкат нара и да плащат яки глоби.
108
2
 
43
 
! Отговори
бг преди 6 години
Под съд за хулиганство и в затвора за насаждане на расова и етническа омраза!
107
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога медийте само ще ни поднасят случайте на насилие на наричаните от тях "роми"над българина повсеместно и навсякъде във всички сфери на живота?Ние това ГО ЗНАЕМ И ВИЖДАМЕ ВСЕКИ ДЕН.Да поканят политици от всички партии и да се дискутира публично произвола на ромите и да се вземе драстично решение това тяхно безумно нахалство с насилие и паразитиране да прекъсне ОКОНЧАТЕЛНО.Това е много по-важно отколкото някакво си НДК,Бузлуджа и други подобни дъвки за устите на политиците.
106
10
 
13
 
! Отговори
Е преди 6 години
Ей г-н Ром, не намесвай турците, че без това ни слагат под един общ знаменател с вас. И стига с тази абсолютна и недоказана простотия за 500те години.
105
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗАЩОАбсолютно правилно !!! Помощи само 6 месеца това включва всички социални привилегии. На работещия данъкоплатец, да бъде натоварван с налозите и финансовата тежест която се използва за отглеждането на престъпни и неграмотни търтеи които само проблеми създават и произвеждат допълнителни търтеи и престъпници
104
24
 
10
 
! Отговори
Дадададам преди 6 години
Шведа, ако беше бутнал двайска на акушерката дали нямаше да го пуснат да си види детето!!!
103
4
 
36
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
САМО РОМИ се държат така БЕЗОБРАЗНО?И ГОВОРЯТ по същия начин?Защо не е съден освен за действие И за ЗАКАНА? Работи ли, получава ли помощи, как гледат децата си? Защо не го ПОДМЕТНЕТЕ него, а той се заканва"човек няма да стане от теб'!!??животни невъзпитани: ако не работи, да бъде лИШЕН от помощи.Какво му е "социално слабото", щом не спазва ЗАКОНА???Сега е моментът Съдебната система да се поучи от италианското правосъдие( нали обменят опит?Лишават ги от помощи, гласуване ако не спазват ЗАКОНА!
102
4
 
33
 
! Отговори
Други медии съобщиха преди 6 години
В Пещера са пребили шофьор на автобус,защото отказал да се движи с отворени врати на препълнен автобус.Ромите наели този автобус, за да отидат с него на погребение, натъпкали се вътре до краен предел и претендирали колата да се движи с отворени врати, защото им било топло.После полицаи отишли в ромската махала, за да дирят побойниците, но били посрещнати от роми, въоръжени с колове и с резачки за дърва.И ПОЛИЦИЯТА БИЛА ПРИНУДЕНА ДА ОТСТЪПИ !!!Въоръжени роми пречат на МВР да си върши работата!
101
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е, че липсва воля за справяне с проблема във държавния механизъм и контролните инструменти. Прекалената свобода и толерантност към някои прослойки поражда чувството за недосегаемост и ненаказуемост към същите тези прослойки. Е то до там ще се стигне когато няма върховенство на закона. Както никой не е по-голям от хляба, така и никой не е по-голям от закона !!
100
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички непеота финансирани от чужбина да се закриват,начело с българомразците от хелзинския буклучет!
99
2
 
10
 
! Отговори
серго преди 6 години
един народ е толко слаб колкото най-слабата си част. Виждаме коя е тя.
98
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До iliЩе избият бабите си!Само няколко изстрела и побягват като зайци.А ако им спрат помощите, за броени месеци ще се изнесат от България.Начини за справяне има, хем лесни, хем без кръв. Но няма управленска воля!
97
3
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
Те ни викат *** и как турците ни ... 500 г. Прокурорите викат битов инцидент. Ако кажеш на ром - истинското наименование ги обиждаш на етнос а в техния случай - човека само е леко пиинал. СТРЕСНИ СЕ ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО.
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не става въпрос за насилие само над медиците! Когато издевателстват над стари хора защо не се възмущавате? Това е насилие и агресия спрямо нас българите! Благодарност , че на наш гръб се лекуват и живеят. И се възпроизвеждат!
95
3
 
26
 
! Отговори
те не дерзаят преди 6 години
До КирилПросто косовския сценарий се повтаря!Най-безумното и тъпо нещо е,че ние сами ги отглеждаме,и сами си бутаме столчето!Това ако не е национален и-д-и-оти-зъм,не знам кое е!!!
94
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилно е казал човека защото хора като Динко и Перата обществото не само че не ги подкрепя, но и не взима пример от тях. Представят ги като някакви бай ***, еми ето затова цветнокожите ще ви бият и точно затова турците 500 години са ви, а пък сега е ред на цветнокожите 500 години да ви
93
3
 
28
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Обществото е възмутено не от това нищожество, а от факта, че тези дето ни пробутват тази новина забраниха българския език... Така и не разбрах как са се омесили Винпрома и Родилното отделение... За 500 години турците не унищожиха българския език, но евроатлантиците яко се стараят!
92
2
 
25
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
В икономиката ако имаш пасив дето на всеки 10-12 години се умножава по пет си фалирал още на първия месец ,а ние си изгледахме 3-4 поколения пасиви,че и геометричната им прогресия.Държаво де са ти икономистите да се справят с тази маса умножаваща се ,да и намерят бутона за мотиката или да и орежат безплатния обяд.
91
3
 
30
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
За всеки първобитен ,държавата разходва от 500 до 1000лв месечно косвено или пряко.Да сметнем ,че всеки трудещ се е лишен реално от 500 до 1000лв от по-високи данъци или по-малки ползи ,какво излиза.Че работника Бай Иван вместо да взима 2000лв и да си стои в родината е давал повече от това което е получавал за да отглежда държавния домашен любимец.Ами айде да го реши тая "държава" какво ще отглеждаме най-накрая политици ,администратори или неграмотни,че не става с една риба трима да се хранят
90
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпите ***, акушерките не са лекари!

Спонсорирани публикации