Ромът бияч срещу акушерката: 500 години турците са ви...

Насилието над медици: Болестта, която тресе държавата ни
Обновена: 14 юли 2017 10:40 | 14 юли 2017 10:40, Петя Славова
214

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
5
 
! Отговори
пояснение преди 6 години
До Анонимен 69Никой никого не е спасявал,германците поискаха евреите,и щяха спокойно да ги вземат,но добре че се намери оня депутат Димитър Пешев,че вдигна патардията,и нямаше как царя да не се задейства!Комунистите се ослушваха към Москва,и пет пари не даваха за нашите евреи!Даже след 9-ти го осъдиха на затвор като "мръсен фашист"!Пак добре,че не утрепаха човека!А *** никой не ги е закачал!
68
2
 
16
 
! Отговори
Това е важен сигнал преди 6 години
Не само този ром, а и много други, непрекъснато натякват на познатите им и непознати българи, за 500-те години чуждо владичество, като с особено удоволствие подчертават евентуалните зверства и гаври, които според тях българите са търпели всеки ден.Това е много важен сигнал за умонастроенията на повечето роми.Т.Ж. ги докара тук откъде ли не, качи ги на гърба ни, днес ги хрантутим и търпим поради натрапена ни отвън извратена толерантност, а те мечтаят да упражняват над нас неограничен произвол!
67
2
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Я да *** 10 години камъни ,не ще си стои ,а и устата няма да си отваря.Прекалиха я тези ,много на сериозно се взеха 5 стотинки не струват ,мързеливи,крадливи,необразовани и агресивни към слабите.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешни стават с тези изказвания за 500-те години. А това, че ги отглеждат като животни и ги държат полуграмотни, за да ги ползват по избори, няма да го разберат. *** за гласове по изборите, това са те...
65
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а ти моето момиче - от теб човек няма да остане, казал ромът на акушерката."Точно този хуманоид ли е тръгнал да обяснява от кого щяло да става човек?
64
2
 
13
 
! Отговори
от ХМ преди 6 години
И сега тази акушерка учила 7 години ,ще и дойде ума в главата и вместо да взима трохи тук и да я, бият ,ще си хване първия самолет и вместо за 400$ ще работи за 4000$ няма да се притеснява ,че ще я нападнат разни полу-диви *** живеещи в родово-общинен строй.После ще се чудим защо акушерките са ни на 70 години.Държаво!!! Каква е тази самоубийствена политика ? Целенасочено ли се гонят специалисти ?
63
3
 
15
 
! Отговори
хм до онзи с минуса преди 6 години
Идея си нямам защо е този минус?Елементарната логика е когато неработещ социопат с второкласно образование скочи на медик да се стоварва цялата тежест на държавата ,а тук масово IQ-та60 с 0 дни стаж ,осигуровки и 10 тежки престъпления са равноправни на хора даващи младостта и живота си за благородната цел да са в помощ на родината си.
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оляха се с тия "500 години" Неграмотен (като 98% от етноса) тръгнал по история да се изказва, нека 1во азбуката и числата да научи. Ефекта на Дъфинг - колкото си по-глупав, толкова се мислиш за по-интелигентен.
61
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОкато продължавате да ги наричате РОМИ - ще ни колят.Как е на английски думата "ром"?Защо само в България се налага тая дума, а?Докога ще триете всички коментари които казват истината?
60
4
 
14
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Тези *** 30 години ни доят ,бият,обират,изнасилват ,а ние ги търпим.Мога да вадя 200 000евро годишно, защо да го правя тук?Да храня ,*** от гетата,ненахранили се номенклатурчици или тежката администрация.Оправете я малко тази държава ,че вече и кучетата не искат да си губят времето тук.В Латинска Америка ги няма тези полуграмотни ненаказуеми престъпници.
59
2
 
14
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Тези, в парламента, вместо само да се карат безсмислено, да вземат да приемат най-накрая един адекватен закон за насилието срещу медиците на работното им място, докато не сме останали съвсем без такива! За посягане срещу медик на работното му място-3години затвор! За нанесена телесна повреда на медик на работното му място- от 5 до 9 години затвор, в зависимост от степента на телесната повреда!
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да са благодарни че по времето на Хитлер българите са ги спасили от газовите камери, те с какви думи се отплащат.
57
3
 
9
 
! Отговори
стига си пискал преди 6 години
До МРАВКАНикой не ни е виновен,ние сами сме си виновни!
56
2
 
3
 
! Отговори
Желю преди 6 години
Брей кви убави коменти брей. тц, тц, тц.
55
4
 
6
 
! Отговори
толерантност преди 6 години
Стрикно спазване на евроатлантическите ценности спрямо онеправданите роми.
54
3
 
17
 
! Отговори
РязанитевАнадола преди 6 години
На кол!
53
2
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Е какво толкова лошо казах? Липсата на справедливост не е от днес, обществените изкривявания - също. Ромите са проблем още от падането на демокрацията. Предпоставките трябва да се търсят по-назад, а не в предварително обречения на провал преход.
52
2
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
Това "битов" инцидент ли е. При положение че в приказките се намесва етноса. Насилието не е над медиците - това е насилие над българите. Българи къде сме ние и защо нямаме държава. В Турция тоя нямаше да му оставят здрав кокал.
51
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Колониите на САЩ нищо не функционира , малцинствата се използват срещу държавата и мнозинството..
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата е така устроена, че представлява контрол над малцинството над мнозинството. Политическа върхушка-над маси, криминални малцинствени групи - над честното население и т.н. Това би продължило поне до момента, в който малцинството стане мнозинство. Въпросът е какви промени биха настъпили в тази точка и там биха възникнали интересни екзистенциални питания.

Спонсорирани публикации