Ромът бияч срещу акушерката: 500 години турците са ви...

Насилието над медици: Болестта, която тресе държавата ни
Обновена: 14 юли 2017 10:40 | 14 юли 2017 10:40, Петя Славова
214

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя двукрак няма нужда от коментар.проблема е в управляващите,които ние си избрахме.засипват ги със социални помощи ,които ние сме избачкалии ги размножиха умопомрачително.вината е у нас щом избираме предатели.
48
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета много хора просто не разбират какво е понятието държава.А това е правосъдие,полиция правителство,парламент.Когато тези институции не функционират,значи държавата се е разпаднала и е останало само една територия на която живеем по законите на джунглата!
47
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един етнос,който така възприема държавата-като касичка!Защо преместваш темата умишлено,ясно е,че държавата е ДЛЪЖНА да ти осигури-безопасност и справедливост,най малкото защото плащаш данъци за това!Ние изпълняваме задълженията си към държавата,но видимо тя своите към нас -не!
46
2
 
10
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Народа спинка и протестира за небостъргачи.
45
5
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
"от теб човек няма да стане"Писал съм го много пъти, ром означава човек на техния език, което е директна дискриминация за нас останалите, които не сме роми. Цитата директно доказва, че смятат себе си за хора, а нас не, продължавайте да натрапвате думата "ром"...
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Kokorly?
43
11
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен47И с какво е длъжна държавата да ти даде апартамент, работа докато ти си чоплиш носа ли а?
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им спрат социалните помощи и детските.Ако нямаше социални помощи тоя щеше да заколи чаветo да не му е в тежест и после да го лежи.А нне да бие доктори щото нещо си.Социалните помощи и детските помощи са виновни за всичко.
41
3
 
6
 
! Отговори
Koko преди 6 години
До Анонимен Не си ми интересен паляккакъв съм що съм аз си знам най-добре
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44,напротив-длъжна е,защото ние поддържаме структурите й с данъци,налози,консумативи!Народът може без държавата-ще се пръсне по света щом тя се държи като мащеха,но държавата може ли без народа?
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KokoМного си смел бе ***
38
5
 
18
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Дайте координатите на бай ром, да се разходя уикенда до Аязмото
37
15
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен40Държавата не е длъжна на никой.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на антибългарско въстание.
35
5
 
21
 
! Отговори
арнаут преди 6 години
този бияч колко години е бил ученик, знае ли да чете и пише, колко чаавета има, дасе въведе образователен ценз за посещение при лекар, има ли гнидата здравна осигу-ровка.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...че българина за 28 години не се научи, че трябва той сам да се грижи за себе си, а не да чака на държавата."34,много проникновена мисъл! Би ли обяснил защо тогава плащаме данъци,от които МВР има заплати? На държавни заплати са също съдии и прокурори,но да минем и без тях,защото сами трябва да се погрижим и въздадем правосъдие! Изобщо защо плащаме данъци на държавата,я по-добре и без тях,а и без нея. Щом една майка не се грижи за детето си,тя майка ли е?Следваща стъпка-анархия!
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама няма какво да се оплаквате!Само вижте реакцията на държавата,задържат го и след това е пуснат под гаранция!А този нечовек е престъпник!Значи държавата на която ние плащаме данъци и чакаме от нея да ни защити от такива не прави нищо за нас и просто стимулира престъпността!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи съотечественици, бъдете толерантни и не обиждайте ромите. Трябва им време да се адаптират към човешкия род.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГеоргиевКато ти гледам неграмотния коментар,и направо се убедих в това!
30
3
 
23
 
! Отговори
Прости сме преди 6 години
Значи ако набия шамар на полицай ,ще лежа ако е доктор условно най много.....Егати съда ,егати логиката

Спонсорирани публикации