Ромът бияч срещу акушерката: 500 години турците са ви...

Насилието над медици: Болестта, която тресе държавата ни
Обновена: 14 юли 2017 10:40 | 14 юли 2017 10:40, Петя Славова
214

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
19
 
7
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Само тава ще кажа, че българина е #многотътипрост# Това обяснява всичко и за робството и за комунизма и за демокрацията сега. Менда Стоянова беше права тази сутрин като каза, че българина за 28 години не се научи, че трябва той сам да се грижи за себе си, а не да чака на държавата.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ПешевКакво ви кара да смятате, че този индивид е гражданин ?Не притежава никакви белези, белези и самосъзнание на гражданин !Той е само индивид
27
8
 
9
 
! Отговори
Евролибераст преди 6 години
Трябват бдения със свещи, това е цивилизования подход
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е този ром че ми е интересно, някой знае ли? Защо го покриват?
25
2
 
14
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Оооо мацко ела го кажи това на някой в северозападна България, малеее Мамин па благ,..........много като тебе вече плакаха
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, щом е освободен под парична гаранция...Никой да не се оплаква повече, тогава.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Древните гали от о-в Ман си гласуват тук под строй за ДПС. Комунистите си ги защитават и някакви предатели от БХК им всяват, че имат права. Е при такива грижи как няма да вилнее и да се гаври с медиците и българите, като цяло!
22
3
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Това ромалескеса не е като чуека! Следователно ...... ;)))))
21
3
 
20
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
С тая *** проблемът ще е сериозен ако не се вземат мерки. А те няма да се вземат и те така докато почне пукотевица един ден, ама Б.Б. и Ц.Ц. няма да са тук а ще на вилите си на Малдивите
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се оплачат на Боса си от техната Партия на Цветелин Кънчев или оня румънизиран ромски лидер от Видин
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заканити мязат на дискриминация ксенофобия ,расизъм . А в долната скапана ,недемократична Русия, за нападение над лекари ,медецински екипи ,предвиждат 25 години затвор и доживотен .Щото досега е от 3 до 8 години . Без обжалване .
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега ромлето може да е фен на Османска империя нищо че има друга кръв в вените си все едно като фен на Фк левски
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Произхода на Ромите е Индия , тоест не са нито християни нито мюслумани , наистина обаче че след 1000 гидини всеки се нарича както му хареса
16
2
 
42
 
! Отговори
бла преди 6 години
То пък тоя *** явно не е наясно, че те самите са дошли по тези земи като роби на турците.
15
3
 
31
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До История и ПроизходГоспода, това не е неговата история, а нашата. Тези *** нямат история или ако имат , тя е далеч на изток...
14
7
 
17
 
! Отговори
История и Произход преди 6 години
Такава Информация като 500 години няма никъде а са 485 години явно само в България се употребява вероятно умишлено , а що се отнася до Ромът той явне не познава собствената си История и Произход тука Комунизмъ изигра голяма роля като представи Ромите един път Християнизирани по Византия и после мюслуманизирани по Османско
13
3
 
66
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Гражданинът от ромски произход прави расистки и нетолерантни изказвания - моля БХК да се намеси !!!
12
5
 
10
 
! Отговори
Брад преди 6 години
Ще е голям майтап, ако лекарката се окаже от турски произход или пък от някоя страна членка на Е.С. Вече има и такива случаи, живеят и работят тук.
11
2
 
59
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Много търпелив народ се оказахме.Мазохистично търпелив и толерантен.Ако това продължи, имам предвид умишленото бездействие на държава, по етнически въпроси, по въпроси на доходи, емиграция, престъпност, корупция-вариантите са два-или ще учудим света с европейска Сирия, в която не се знае кой с кого воюва и кой кого поддържа, или няма да има държава вече, не че сега има, де...
10
3
 
35
 
! Отговори
абе преди 6 години
иначе няма междуетнически сблъсъци и напрежение.... така ни казват журналята и политиците по тв.... то стана ежедневие в новините вече. А даскалити и лекарите си ги бият така, за кеф!