Протестът: Заплатите ниски, министърът далече, полицаите – на улицата

По основното искане за повече пари развитие няма
18 юли 2017 10:37,
113

Полицаите отново излизат на протест, въпреки разговорите и обещанията от страна на ръководството на МВР.

"Диалог нямаше. От 5 юли досега среща с министъра на вътрешните работи не се проведе", посочи зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Служителите на реда настояват за по-високо заплащане, нови униформи и законови промени. Исканията бяха обявени още на 5 юли, когато се проведе и голям протест в София.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов коментира, че оттогава е започнала процедура за парично обезщетение на полицаите, за прериода 2011-2015 г., през който със собствени средства са закупували униформи.

По отношение на увеличението на основните възнаграждения на всички служители на МВР и искането за подготовката на нов закон и поправки в сега действащия, развитие няма.

Зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР заяви, че ще последват протести във Варна, а след това демонстрациите ще продължат и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
23
 
! Отговори
Bay Ivan преди 6 години
До Некой си...Не им стига. Искат лъскави кабинети с климатици и интернети, в които да стоят и да не се потят. Мястото на полицията е на улицата, по селата, при хората. А на катаджиите е не зад храстите, а по кръстовищата и натоварените участъци. Като не им харесва да се махнат и да пробват да си намерят работа за 500 лв.
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се научат полицаите да служат на гражданите, а не да мислят само за парите си.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да протестират за подобряване на работата им на първо място.
38
2
 
28
 
! Отговори
Великият Путин преди 6 години
Никакво увеличение ! Оня ден една престъпна *** им избяга от ареста...
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе....нещо не виждам катаджии по протестите. На тях стигат ли им парите...имат ли "аргумент"
36
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Един млад полицай взима двойно на една медицинска сестра. Кое е Малко?? ??, и кое е по рисково
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам досега видели ли сте министри и депутати на протест за заплати? Няма нали? Ами сами се отговорете защо е така :).
34
6
 
22
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Един от протестиращите да си покаже гола за месеца, само униформи показват. Няма полицай с чиста заплата под 1000 лв. Лъжат че взимат 800. Дават им и пари за храна.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че от крадене в тази държави пари няма.
32
6
 
10
 
! Отговори
БАТ БОЙКО преди 6 години
ТАКА ВИ ИСКАММ, плюите за парите по полиция, после по военни, после по лекарите, после по учитителите, ХАХАХА а на изборите каквито сте ми разделени ЩЕ СИ КУПЯ ЕВТИНО ГЛАСОВЕ от цветнокожите ми приятели
31
0
 
21
 
! Отговори
До одесса от хм преди 6 години
За мен ли е този въпрос?Отговарям !Питам аз иронично ,на колко бранша в БГ категориите бяха променени за да не плаща държавата и бизнеса.Ако смяташ ,че минъорите и строителите са по-малко опасни професии -добре.За мен проблем е когато хора слизат под земята не им се плаща 4 месеца ,а заплатите им са само 500лв.
30
6
 
42
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Имам приятел полицай в Охранителна полиция, същият работи от 2 год., месечният му чист доход е между 1000- 1200 лв., като включва основна заплата, добавки за храна и изв. труд. Освен това, изв. труд се компенсира и с годишен отпуск от 35 дни.Стига са приказвали само за основни заплати. А на полицаите се начислява и клас прослужено време по 2 % на година, така че един служител с 10 г. стаж взема с 20 % повече. Е това е истината.....какви 600 лв??????
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Читател
28
5
 
21
 
! Отговори
хХх преди 6 години
Един лев не заслужават тия мърди !!!
27
4
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Я ми кажете Минъорите и Стройтелите коя категория труд се водят.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три пъти ми се е налагало да си имам взимане даване с ченгета. И трите пъти бах потърпевш, а се отесох с мен като престъпник - раpбиха ми апатамента, преджобиха ме пред 20 камери и нищо не се виждало, сам съм си бил виновен и хванах един педо*ил да се самазадоволява пред малки деца на детската площадка(да го бахме прибили по-лесно щеше да стане). Разпити, писане, съдилища бюрокрацията е смазваща.
25
1
 
19
 
! Отговори
Частен бизнес преди 6 години
До математика 11:Такива бивши военни или полицаи ми не трябват!От тях,само капризи,претенции, искания и маса неприятности!Хора,които вместо да бъдат за пример на другите,като съзнание,дисциплина,изпълнение,демонстрират точно обратното,мерси,не щем нужда,отдавна съм ги разкарал от полезрението си!Казвам го от опит!Един такъва,уж бивш началник от полицията,пенсионер,не изтрезняваше?!?!?!Най-зле от всички,дори в ред случаи,явно препил от предната вечер,дори не идваше да си получи и заплатата?!?!?!
24
4
 
27
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪР преди 6 години
Лежиш си на сенчица,службичката тече,първата категория също и......................чакаш пенсията!
23
3
 
24
 
! Отговори
скънка преди 6 години
намалете ги по - добре, нищо не правят тези милиционери..
22
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнете половината, тоест всички, които са безобразно дебели и не биха могли да опазят когото и да е от каквото и да е...освен ако се ползват за жив щит, и удвоете заплатите на останалите. Сериозно, има такива индивиди, които ги затруднява ходенето, как така хем не им стигат парите, хем изглеждат като бъдеща майка на тризнаци?