Българското авиобебе с уникален паспорт с точни координати

Екипажът на борда бил обучен, имало и трима лекари
Обновена: 31 юли 2017 11:53 | 31 юли 2017 11:45,
29
Българското авиобебе с уникален паспорт с точни координати
Снимка: Facebook

В "Луфтханза" сме много горди, това е невероятен и много емоционален момент, който се случва много рядко. Това коментира представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвет идването на бял свят на малкия Николай.

Той се роди на 12 хил. метра надморска височина на 26 юли, над водите на Северния Атлантически океан.

Още по темата

Детето ще бъде с българска националност, но като място на раждане няма да бъде посочен град, а географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

"Уникален паспорт, уникално дете", коментира Толвелт.

В момента, в който пасажерите са разбрали, че има родилка, задната част на самолета е била опразнена, а хората с медицинското образование са извикани да помагат, на борда има и медицинско оборудване.

Родилката е била в 35-тата седмица, т.е. раждането е станало около 1 месец преждевременно. При самолетните полети има рестрикции – бременни в края на 36-атата седмица не се качват на борда.

"Екипажите се обучават за раждане на борда. Подготовката им е супер. Всяка година екипажите ходят на опреснителен курс по първа помощ, една от темите е именно как да се помогне на родилка да роди", обясни Толвет.

Статистически на всеки полет всеки полет има доктори – на този са били трима. Самият екипаж също е обучен да се справя, подчерта представителят на авиокомпанията.

"Обсъждаме в момента какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно, например", добави Толвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: бебеЛуфтханза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
ДО АМАН БЕ!!!!!!!!!! преди 6 години
Аман бе,личи си че си доста голям егоист и едва ли имаш деца!Всеки нормален човек би се зарадвал че всичко е минало благополучно.Всеки нормален човек би се опитал да помогне с каквото може.Явно едва ли нещо може да те трогне,още повече да се зарадваш!Не мисля че това е нарушаване на спокойствието,а просто съпричасност към един толковаважен момент-даряването на живот,първата глътка въздух!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аман беЗабравяш от кой етнос е. Те отговорност за нищо не носят и не се интересуват от това,че смущават спокойствието на останалите.Тя си е направила сметката, както правилно е предположил по-долу 18, но нещо се е объркало и е родила преждевременно в самолета, преди да се докопа до обетованата германска земя.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да има повече такива истории с щастлив и толкова емоционален край! Да е живо и здраво детенцето,семейството му и всички които са били съпричастни с майката в този момент!
15
4
 
4
 
! Отговори
До аман бе! преди 6 години
Аман бе . Аман бе от глупави коментари, като твоя.
14
1
 
7
 
! Отговори
mda преди 6 години
Да е живо и здраво бебенцето и родителите му :) дано съдбата му е подготвила необикновен и красив живот който започва по този интересен начин...
13
0
 
9
 
! Отговори
Me преди 6 години
До аман беИ ние работим с години и си плащаме редовно данъците и интернета и не искаме да четем прозаичните ти словоизлияния, но ето на, не можем да те спрем. Съдба.
12
33
 
6
 
! Отговори
аман бе преди 6 години
Вижте сега-пътниците в самолета са платили солидна сума за да пътуват спокойно и комфортно. Има хора, които са събирали 3-4 години парите за самолетен билет. И никой няма право да ти нарушава комфорта. Също така лекарите в самолета имат право да почиват, да не бъдат безпокоени, да пътуват комфортно-за което са си платили-вероятно за първа класа хиляди евро. Никой няма право по този начин да издевателства над другите. Като е бременна в осми месец-просто не пътува. Другите хора не са и роби!!!
11
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимния преди 6 години
Уникално селски коментар! Раждането не става по поръчка, ***, или ако става е в болнични условия, не и на борда на самолет. Така,че ... няма да се юрнат на самолетите, не става по поръчка!
10
10
 
7
 
! Отговори
Разбира се преди 6 години
Много ум се иска да тръгнеш да патуваш в 35-та седмица, напреднала бременност. Как така майката ще се лиши и няма да отиде на почивка, нали? Знам че Китайките го правят това редовно като се опитват да родят като стъпят в САЩ. Браво на екипажа, поне си знаят работата.
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да ѝ тръснат солена глоба, че застрашава своя живот, живота на детето си и тормози хора, които не са ѝ длъжни с нищо!Когато си в напреднала бременност, просто не летиш! Колко трябва да си ***, че да пренебрегнеш всички предупреждения?!Сега още колко крави ще се юрнат да раждат по самолетите, за да изкярят нещо
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е движила бързо главата си наляво надясно и се е размазало лицето и!
7
0
 
36
 
! Отговори
ВСИЧКО преди 6 години
Всички сте прави ..... за правописа, но нека да се порадваме на това бебе с късмет, на майката за нейния късмет и да им пожелаем успех и в живота занапред.
6
5
 
12
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
Защо в анонса на сайта бебето е бАлгарско?
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива положителни новини ме карат да се усмихна! Дано ставаме свидетели на повече подобни ситуации, в които хората показват, че са хора и постъпват човешки.
4
0
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Имам чувството, че по правопис скоро ще минете конкуренцията от Блиц, в смисъл ще ги минете окопавайки се в тинята :)
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария, преди да пишеш статии, запиши се, моля те, на опреснителен курс по правопис. Трагедията ти е пАлна.
2
2
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Вие нормални ли сте "Балгарското" ?????????
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Б_А_лгарското" ?!?